حسین حبیبی گفت: کارگران نه تنها تحت حمایت قانون کار نیستند بلکه در حلقه محاصره سرمایهداری ظالم، زندگی مشقتباری را که شان و شخصیتشان را خدشهدار کرده، گرفتار شدهاند قانون کار فعلی در تاریخ ۲۹ آبانماهِ سال ۱۳۶۹ به تصویب رسیده است اما در ۳۴ سال گذشته بندهای متعددی از آن اجرایی نشده است؛ علیرغم ... همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟
یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
بهرغم اعتصاب و اعتراضهای گسترده و سراسری نفتگران، اعتراضهای بازنشستگان صندوقهای کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استانهای مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنهای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !
آقای میدری وزیر اقتصادخوانده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید چون اقتصاد معادن کوچک است امکان استاندارد کردن ندارد! شاید اگرصولتمرتضوی چنین چیزی میگفت،«عقلا» می پذیرفتند! اما یک دانش آموخته اقتصاد، چگونه اقتصاد معدن را کوچک و استاندارد ناپذیر ارزیابی میکند، تنها یک دلیل دارد و آن فرار از مسوولیت است و توجیهی برای ... آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !
اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد
«کلودیا شینبائوم» به عنوان اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند ریاست جمهوری را ادا و دوره ۶ ساله خود در این سمت را رسما آغاز کرد. باشگاه خبرنگاران جوان: «کلودیا شینبائوم» ۷۰ سال بعد از آنکه زنان در مکزیک حق رای به دست آوردند توانست تبدیل به اولین رئیس جمهور زن این کشور با کسب ... اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد
حادثهی کار یا کشتار زنجیرهای؟
از: کاظم فرجالهی تکرار خطایی که به مرگ دیگران میانجامد دیگر خطا نیست؛ جنایت است. وقوع دوازده حادثهی معدنی در کمتر از شش ماه با بیش از ۶۲ کشته، که بیشترآنها در بستر و با دلایل همانندی رخ دادهاند، جای تأمل و تحقیق بسیار دارد. آخرین حادثه از این دست که نه، بلکه آخرین حلقهی ... حادثهی کار یا کشتار زنجیرهای؟
گوترش هشدار داد؛ نابرابریهای اجتماعی جهان را «درآستانه ازهم پاشیدگی» قرار داده است
دبیر کل سازمان ملل متحد قدرتهای جهانی را به نادیده گرفتن نابرابریها در نهادهای بینالمللی متهم کرد اما گفت که همهگیری ویروس کرونا «فرصتی عمومی» برای ایجاد جهانی برابرتر و پایدارتر فراهم کرده است.
به گزارش یورونیوز؛ «آنتونیو گوترش» افزود که کووید-۱۹ در حال نمایان کردن نابرابریهای عمیق است و گفت: «ضروری است که از طریق یک قرارداد اجتماعی برای دورانی جدید با این همهگیری نابرابری مبارزه کنیم.»
وی با اشاره به این نکته که بیماری همهگیر کووید-۱۹ نقش مهمی در برجسته کردن نابرابریهای رو به رشد داشته است، به افسانه در یک کشتی بودن همه انسانها پرداخت: «در حالیکه همه ما روی یک دریا شناور هستیم، واضح است که برخی سوار بر کشتیهای سوپریات هستند و برخی دیگر به بقایای کشتی روی دریا چسبیدهاند.»
به گزارش ایرنا، «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد روز شنبه در یک سخنرانی به مناسبت سالروز بزرگداشت «نلسون ماندلا» رییس جمهوری پیشین و رهبر جنبش ضدآپارتاید در آفریقای جنوبی خواستار پایان دادن به نابرابریها در جهان شد که عامل تظاهرات گسترده ضدنژادپرستی بوده و با شیوع ویروس کرونا بیش از پیش آشکار شده است.
گوترش با بیان اینکه”کووید۱۹ مثل اشعه ایکس عمل کرده و شکافهای موجود در اسکلت شکننده جوامعی را که ما ساختهایم، آشکار کرده”، افزود: این ویروس مغالطهها و اشتباهات را در همه جا آشکار میکند: این دروغ که بازار آزاد میتواند همه را از نظام بهداشت بهرهمند کند، این تخیل که کار بهداشتی رایگان کار نیست، او این توهم که ما در جهان پسانژادپرستی زندگی میکنیم و این افسانه که ما همگی در یک وضعیت هستیم.
دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد که کشورهای توسعهیافته به شدت برای بقای خود سرمایهگذاری میکنند و نتوانستهاند حمایت لازم را در این شرایط خطرناک از کشورهای در حال توسعه به عمل آورند.
گوترش به نظام نابرابر اقتصادی در جهان اشاره کرد و ادامه داد که ۲۶ نفر از ثروتمندترین افراد جهان به اندازه نیمی از جمعیت کل جهان ثروت دارند… و این نابرابریهای (نژادی، جنسی، طبقاتی و ملیتی) در جهانی که با شیوع کرونا چندپارچه شده به چشم میآید.
وی همچنین توضیح داد که کشورهای در حال توسعه، به ویژه کشورهای آفریقایی، به خوبی در سطح جهانی قدرت، از جمله در بانک جهانی به لحاظ اقتصادی و شورای امنیت سازمان ملل به لحاظ سیاسی، نماینده ندارند.
دبیر کل سازمان ملل از زمان آغاز شیوع کرونا در جهان بارها نسبت به نابرابری موجود در دسترسی مردم جهان به منابع پزشکی و غذا انتقاد کرده و خواستار کمک کشورهای توسعهیافته به کشورهای فقیر و در حال توسعه شده است.
وی روز شنبه در یک گفتوگوی رسانهای نیز از کشورها خواست هرکدام که موفق به ساخت واکسن کرونا شدند، آن را در دسترس همه مردم جهان قرار دهند.
پیشتر شورای حقوق بشر سازمان ملل با تصویب قطعنامهای در مورد مسئولیت دولت ها در رسیدگی به مساله شیوع کرونا، بر لزوم دسترسی همه کشورها به واکسن کووید- ۱۹ تاکید کرده بود.
اعضای این شورا در این قطعنامه با اجماع نظر به نقش محوری دولت ها در پاسخ به مساله شیوع کرونا و دیگر شرایط اضطراری مرتبط با امور بهداشتی اشاره کرده است.
این قطعنامه ضمن برجستهسازی تاثیر مساله توسعه پایدار و حقوق بشر عنوان کرد که تدابیر اضطراری دولتها در پاسخ به بیماری کووید-۱۹ باید به الزامات آنها تحت قوانین حقوق بشری کاربردی پایبند باشد.
در این قطعنامه همچنین بر اهمیت دسترسی برابر به معاینات، درمان و واکسن این بیماری تاکید شده و عنوان شد که تولید هر واکسن مربوط به بیماری کووید- ۱۹ باید به عنوان یک کالای عمومی جهانی در نظر گرفته شود.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر گذشت و تعداد جان باختگان در اثر ابتلا به این ویروس نیز بیش از ۶۰۰ هزار نفر است.