رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
به گزارش تسنیم به نقل از رادیو بینالمللی چین، هوا چون یینگ سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه در پکن گفت: اتهامات آمریکا علیه چین در مساله حقوق بشر مربوط به شین جیانگ بزرگترین دروغ قرن جاری است، خود آمریکا بزرگترین نقضکننده حقوق بشر جهان محسوب میشود.
طبق گزارش رسیده، مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا از اجرای محدودیت روادید برای برخی از کارمندان شرکتهای فنی چین از جمله هواوی خبر خواهد داد، دلیلش این است که هواوی و شرکتهای دیگر چین به نقض حقوق بشر پرداختهاند.
هوا چون یینگ روز پنجشنبه در کنفرانس خبری در این مورد گفت، گرچه کلمه حقوق بشر از دهانش نمیافتد، اما خود ایالات متحده بزرگترین نقضکننده حقوق بشر جهان است، اتهامات آمریکا علیه شین جیانگ مبنی بر مساله حقوق بشر این منطقه، بزرگترین دروغ قرن جاری است، آمریکا باید از دروغ پردازی مقامات ارشدش در این مساله احساس شرم کند.
وی افزود: این که وضعیت حقوق بشری چین مطلوب است یا خیر، از سوی مردم چین باید قضاوت شود، نه از سوی تعدادی از سیاستبازان آمریکایی. ظرف ۷۰ سال پس از تاسیس جمهوری خلق چین مردم چین به رهبری حزب کمونیست راه توسعه مطابق با وضعیت این کشور را پیموده و به دستاوردهای چشمگیری رسیدهاند. بر روی زمین به وسعت ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر مربعی چین، ۵۶ قوم در صلح و صفا زندگی میکنند. ظرف ۴۰ سال گذشته میانگین سرانه درآمد چینیها بیش از ۲۵ برابر افزایش یافته، ۸۵۰ میلیون چینی از فقر و تهیدستی خارج شدهاند، سهام چین در کاهش فقر جهانی نیز از ۷۰ درصد فراتر رفته است.
اما بعد از سال ۲۰۰۱ آمریکا در کشورهایی از جمله عراق، لیبی، سوریه و افغانستان جنگ و عملیات نظامی به راه انداخته که سبب قتل بیش از ۸۰۰ هزار تن و بیخانمانی دهها میلیون نفر شده است. در داخل آمریکا، اقلیتهای ملی مانند آفریقایی تباران با وضعیت سخت حقوق بشری رو به رو هستند.