ایرلند همکاری تجاری با شرکت‌های وابسته صهیونیستها را تعلیق می‌کند

معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه، تجارت و دفاع ایرلند اعلام کرد که این کشور با تصویب قانونی، تجارت با شرکت‌های صهیونیستی مستقر در مناطق فلسطین را به حالت تعلیق در خواهد آورد. به گزارش ایسنا، سیمون هریس، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه، تجارت و دفاع جمهوری ایرلند در پستی در شبکه اجتماعی ایکس ... ایرلند همکاری تجاری با شرکت‌های وابسته صهیونیستها را تعلیق می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, استقلال, اسراییل, ایرلند, تحریم, جهان, خبر, صهیونیسم, غرب اروپا, فلسطین, کودکان

سیاستمدار فرانسوی: صدراعظم جدید آلمان می‌خواهد پای ما را به جنگ اوکراین باز کند

سیاستمدار سرشناس فرانسوی صدراعظم جدید آلمان را به تلاش برای کشاندن فرانسه به جنگ در اوکراین متهم کرد. به گزارش ایسنا، «فلوریان فیلیپو»، رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه گفت «فردریش مرتس»، صدر اعظم جدید آلمان خواستار آن است که پای فرانسه را به جنگ در اوکراین باز کند. فیلیپو در پستی که در شبکه اجتماعی «ایکس» ... سیاستمدار فرانسوی: صدراعظم جدید آلمان می‌خواهد پای ما را به جنگ اوکراین باز کند

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی, اوکراین, جهان, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

پوتین: برخی شهروندان فرانسه شانه به شانه سربازان ما می‌جنگند

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به اینکه دیر یا زود روابط این کشور با اروپا احیا می‌شود، گفت: برخی شهروندان فرانسه، شانه به شانه سربازان ما می‌جنگند. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه شامگاه چهارشنبه طی یک انجمن آموزشی تحت عنوان «دانش» اظهار کرد: «وضعیت اکنون پیچیده‌تر از زمان جنگ کبیر میهنی است، من شک ... پوتین: برخی شهروندان فرانسه شانه به شانه سربازان ما می‌جنگند

ادامه

اوکراین, جنگ میهنی, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه

انفجار بدهی در انگلیس؛ کسری ۱۵۱ میلیارد پوندی زنگ خطر را برای دولت استارمر به صدا درآورد

تازه‌ترین آمارهای رسمی حاکی از آن است که کسری بودجه دولت انگلیس در پایان سال مالی گذشته به رقم نگران‌کننده ۱۵۱.۹ میلیارد پوند رسیده است؛ رقمی که نه‌تنها یکی از بالاترین سطوح تاریخی به شمار می‌رود، بلکه فشارهای تازه‌ای را متوجه دولت «کی‌یر استارمر» برای افزایش مالیات و کنترل هزینه‌ها کرده است. به‌گزارش ایرنا، دفتر ... انفجار بدهی در انگلیس؛ کسری ۱۵۱ میلیارد پوندی زنگ خطر را برای دولت استارمر به صدا درآورد

ادامه

اقتصادی, انگلیس, جهان, خبر, صندوق بین‌المللی پول, غرب اروپا

نشست عالی‌رتبه متحدان اروپایی اوکراین در لندن با فشار آمریکا برای دستیابی به توافق، لغو شد

وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد که مذاکرات اوکراین در لندن در سطح وزیران خارجه به تعویق افتاده است. به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه انگلیس امروز چهارشنبه اعلام کرد، مذاکرات درباره اوکراین که قرار بود در لندن در سطح وزرای خارجه برگزار شود به تعویق افتاده است و در عوض این نشست توسط نمایندگان سطوح ... نشست عالی‌رتبه متحدان اروپایی اوکراین در لندن با فشار آمریکا برای دستیابی به توافق، لغو شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, غرب اروپا

نقش ملکه انگلیس در بحران مشروطه استرالیا در دهه ۷۰ میلادی

نامه‌های رد و بدل شده بین ملکه انگلیس و فرماندار کل استرالیا در سال ۱۹۷۵ که اخیراً فاش شده‌، نشان می‌دهد ملکه بریتانیا در بحران مشروطه استرالیا و در نتیجه برکناری نخست‌وزیر وقت این کشور نقش مهمی داشته است.

 

به گزارش فارس، روزنامه استرالیایی «سیدنی مورنینگ هرالد»، در یادداشتی به قلم «جِنی هاوکینگ» به نامه‌های رد و بدل شده «جان رابرت کِر»، فرماندار کل استرالیا با «الیزابت دوم»، ملکه بریتانیا در دهه هفتاد میلادی، موسوم به «نامه‌های کاخ» اشاره کرده است.

 

نویسنده این یادداشت که محقق سیاسی است و امسال خواستار انتشار علنی این نامه‌ها شده بود، نوشته این نامه‌ها همان‌طور که گفته شده بود، از هر نظر ناگهانی و شگفت‌آور بودند.

 

بر اساس این نامه‌ها، الیزابت دوم در بحران مشروطه استرالیا در سال ۱۹۷۵ نقش مهمی داشته است؛ بحرانی که منجر به برکناری «گاف ویتلم» نخست وزیر وقت استرالیا شد.

 

جان رابرت کِر، فرماندار کل استرالیا در نامه‌ها و تلگرام‌های خود به ملکه در آن زمان، اظهاراتی را به نیابت از پادشاه وقت استرالیا درباره تصمیمات و اقدامات گاف ویتلم ابراز کرده بود.

 

این نویسنده نوشته، این نامه‌ها چشم‌ها را به روی دیدگاه‌های رابرت کِر در مورد این نخست‌وزیر، برنامه‌‌ها، گزینه‌‌ها، ترس‌ها و تصمیم نهایی وی درباره برکناری این نخست‌وزیر در آن زمان باز کرده‌اند.

 

در چندین نامه‌، به خصوص از اواخر ماه آگوست ۱۹۷۵، کِر توجه الیزابت دوم را به برنامه‌ خود درباره بحران فاش شده در مجلس سنای استرالیا جذب کرد؛ از جمله توجه به استفاده از قدرت‌ جایگزین در این مجلس. کِر درباره گزینه‌ها و راهبرد‌هایی که بعد‌ها با ملکه انگلیس از طریق منشی خصوصی او بحث کرد، جزئیاتی را ارائه کرد.

 

این جزئیات شامل نگرانی کِر درباره نقش فرمانداری کل استرالیا بود که ویتلم نخست‌وزیر وقت، او را با این عنوان به یاد آورد.

 

در حالی که کِر ارتباطات‌، دیدار‌ها و رویداد‌های خود با کاخ باکینگهام (کاخ ملکه انگلیس) را در پرتنش‌ترین موقعیت‌های سیاسی در استرالیا انجام می‌داد، اما او در صد‌ها نامه خود به ملکه انگلیس ادعا کرده بود که به امور سیاسی بی‌علاقه است.

 

الیزابت دوم، ملکه بریتانیا

 

اما آنچه در این نامه‌ها مهم به نظر می‌رسد، این است که ملکه انگلیس از طریق منشی خصوصی خود با کِر درباره این مسائل سیاسی اساسی ارتباط داشته است و حتی به او درباره قدرت‌های حاضر در مجلس سنای استرالیا و استفاده احتمالی از قدرت‌های جایگزین برای برکناری نخست‌وزیر وقت استرالیا مشاوره می‌داده است.

 

نویسنده این یادداشت همچنین نوشت، این فقط روز اول بررسی این نامه‌های فوق‌العاده مهم بود و همچنان موارد بسیاری برای مشاهده و ارزیابی وجود دارند. با ورود به جزئیات این نامه‌ها مشخص خواهد شد که در این نامه‌های چه چیزی کم است و چه رویداد‌ها و مردمی باید در این نامه‌ها باشند که حضور ندارد. مانند «آنتونی میسون»، کمک‌کننده و دوست مورد اعتماد کِر که نقش او در این جریان برای ۳۷ سال پنهان باقی ماند و کِر نتوانست درباره نقش محوری او در اندیشه‌هایش چیزی به ملکه انگلیس بگوید.

 

در پایان این یادداشت آمده است، مارتین چارتریس، افسر ارتش انگلیس و از درباریان ملکه انگلیس، روز‌ها بعد از برکناری گاف ویتلم، به سخنگوی مجلس نمایندگان استرالیا نامه نوشت و گفت که الیزابت دوم هیچ نقشی در تصمیماتی که فرماندار کل (یعنی کِر) باید در مورد قانون اساسی استرالیا می‌گرفت نداشته است.

 

اما «نامه‌های کاخ» این ادعا را نقض کردند. این نامه‌ها نشان دادند که پاسخ‌های ملکه انگلیس و حتی مشاوره‌های او، در رابطه با نگرانی کِر درباره موقعیت خود و استفاده احتمالی از قدرت‌های جایگزین، نقشی مهم در طرح و تصمیم نهایی کِر در برکناری نخست‌وزیر وقت استرالیا در جریان بحران مشروطه این کشور ایفا کرده است.

 

در انجام این کار «الیزابت دوم»، مبنای اصلی یک حکومت پادشاهی مشروطه را نقض کرد؛ یعنی پادشاه این حکومت از لحاظ سیاسی بی‌طرف شد و نباید هیچ نقشی در مسائل سیاسی ایفا می‌کرد. این موضوع به الیزابت دوم، کِر و حکومت پادشاهی استرالیا آسیب فراوانی را وارد کرد.

مرکل: اتحادیه اروپا نباید مذاکره با چین را به خاطر هنگ‌کنگ متوقف کند

صدراعظم آلمان اظهار کرد، تصمیم چین بر اعمال یک قانون جدید امنیت ملی برای هنگ‌کنگ، دلیل متقنی برای توقف مذاکره اتحادیه اروپا با دومین اقتصاد بزرگ دنیا (چین) نیست.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, ایتالیا, جهان, چین, خبر, غرب اروپا

آلمان؛ خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت عقب‌گرد از همکاری‌های بین‌المللی است

وزیر بهداشت آلمان خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت را عقب‌گرد از همکاری‌های بین‌المللی توصیف کرد و گفت اروپا اصلاحات در این سازمان را کلید خواهد زد.

ادامه

المان, امریکا, جهان, چین, خبر, سازمان بهداشت جهانی

آلمان: تحریم‌های آمریکا تصمیم برلین برای ساخت خط لوله نورد استریم را تغییر نمی‌دهد

سفیر آلمان در مسکو روز سه شنبه گفت: تحریم‌های واشنگتن موضع آلمان برای احداث دومین خط لوله گاز روسیه به اروپا را تغییر نخواهد داد.  

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جهان, خبر, دانمارک, روسیه