آیا جنگ برای «اتاق بازرگانی» نعمت است؟!

تغییر آیین‌نامهٔ “مشاغل سخت و زیان‌آور” در اتاق بازرگانی به‌نفع کلان‌سرمایه‌داران سود جو است! “اتاق بازرگانی” که صریحاً یکی از وظایف راهبردی‌اش را “کمک و ترغیب ارکان مختلف حکومت به بهبود فضای اقتصادی در جهت توسعهٔ بخش خصوصی و حمایت از کارآفرینی” [بخوان: حمایت از کارفرمایان] تعریف کرده است، در واقعیت امر در این راه ... آیا جنگ برای «اتاق بازرگانی» نعمت است؟!

ادامه

آمریکا, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, نئولیبرالیسم

درود پرشور بر پرستاران و کادر درمان

پرستاران و کادر درمان میهن با فداکاری و از جان گذشتگی در جنگ دوازده روزه نشان دادند که نقش آنان همچنان که در بحران همه‌گیری بیماری کرونا نشان دادند بسیار مهم و با ارزش است. برخلاف ادعاهای دروغین رژیم متجاوز اسرائیل مبنی بر این‌که هدفش از بمباران‌های موشکی و پهبادی فقط دستگاه‌ها و ارگان‌های نظامی، ... درود پرشور بر پرستاران و کادر درمان

ادامه

اسراییل, امنیتی, پرستاران, پزشکان, تجاوز نظامی, تحلیل, زحمتکشان, صلح, معیشت

اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

کارکنان بیمارستان‌های دولتی آرژانتین به دلیل کمبود بودجه و کاهش امکانات، اعتصاب کرده و به خیابان آمدند. به گزارش ایلنا و به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، ظهر جمعه گذشته، کارکنان بخش بهداشت و درمان در سراسر آرژانتین در اعتراض به اقدامات ریاضت اقتصادی خاویر مایلی، رئیس جمهور راست‌گرای این کشور، دست به اعتصاب ... اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, پرستاران, پزشکان, جهان, خبر, درمان, کودکان, نئولیبرالیسم

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده، در سومین هفته اعتصاب به یکی از گسترده‌ترین حرکت‌های اعتراضی در بیش از ۱۶۰ شهر در تمام استان‌های کشور تبدیل شده است. کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سیاست‌‌های ویرانگر، ضد مردمی، و بحران‌زای رژیم ولی فقیه که شرایط کار و زندگی را برای آنان ... اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

ادامه

استبداد, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, رانندگان, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, کودکان, معیشت, همبستگی

تظاهرات همبستگی با غزه در استکهلم و مراکش

سوئد و مراکش روز جمعه شاهد تظاهرات در همبستگی با مردم غزه بودند. به گزارش ایسنا، جمعه خیابان‌های استکهلم، پایتخت سوئد، شاهد راهپیمایی سکوت در همبستگی با مردم فلسطین و درخواست برای پایان دادن به تجاوزات اسرائیل به غزه بود. تظاهرکنندگان به نشانه عزاداری برای شهدای فلسطین لباس سیاه پوشیده بودند. آنها همچنین پرچم‌های فلسطین ... تظاهرات همبستگی با غزه در استکهلم و مراکش

ادامه

پرستاران, جهان, خاورمیانه, درمان, زنان, سوئد, شمال آفریقا, شمال اروپا, فلسطین, فیلم, کودکان, گرسنگی, مراکش, نسل‌کشی, همبستگی

خستگیِ ناشی از فشار کار عامل ابتلای بیش از ۹ هزار پرستار به‌ کرونا است

دبیرکل خانه پرستار ایران در واکنش به این اظهارنظر که ۹ هزار نفر از پرستاران در بیمارستان‌ها کرونا گرفته‌اند، گفت: به نظر می‌رسد تعداد پرستاران مبتلا شده به کرونا بیشتر از این تعداد باشد.

 

به گزارش ایلنا، محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری عنوان کرد: براساس آمار موجود ۹ هزار نفر از پرستاران در بیمارستان‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند.

 

در واکنش به این اظهارنظر محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ایران، در واکنش به این اظهارنظر گفت: به نظر می‌رسد تعداد پرستاران مبتلا شده به کرونا بیشتر از این تعداد باشد.

 

او توضیح داد: در علم عفونی عنوان می‌شود کسانی که از نظر کیفی و کمی بیشتر درگیر با بیماران عفونی باشند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا قرار دارند. در رابطه با کرونا با توجه به اینکه این بیماری هنوز درمانی ندارد، بار مراقبت از بیماران بیش از همه برعهده پرستاران است.

 

شریفی مقدم ادامه داد: یک پزشک نهایتا از دور و با ماسک با بیمار کرونایی مواجهه دارد و از میان کادر درمان جز پرستاران این متخصصان بیهوشی هستند که مواجهه مستقیم با بیماران کرونایی دارند، اما پرستاران مدت زمانی بیشتر درگیر این بیماران هستند و به همین دلیل بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند.

 

او با بیان اینکه جز این موارد عمومی باید چند دلیل دیگر را نیز برشمرد که موجب ابتلای پرستاران به کرونا شده است، تصریح کرد: اقدامات و امکانات ایمنی و محافظتی موضوع مهمی است. در ابتدای شیوع کرونا شاهد کمبود شدید امکانات مراقبتی برای پرستاران بودیم. هر چند این کمبود‌ها کمتر شده، اما همچنان کمبود‌هایی وجود دارد و این عاملی است که خطر ابتلا به کرونا را بالا می‌برد.

 

دبیرکل خانه پرستار عنوان کرد: جز این، دو عامل مهم دیگر در ابتلای پرستاران به کرونا دخیل است که کمتر توجه قرار گرفته است: عامل اول کمبود کادر پرستاری است.

 

او با بیان اینکه تعداد پرستار به نسبت جمعیت در ایران بسیار کم است، گفت: به صورت میانگین به ازای هر هزار نفر باید پنج تا شش پرستار وجود داشته باشد. این نسبت در کشور‌های توسعه یافته ۱۰ به هزار نفر است و کف آن سه به هزار نفر، اما در ایران این نسبت ۱.۵ به هزار نفر است که نتیجه سال‌ها بی توجهی به تامین نیروی پرستاری است.

 

شریفی مقدم ادامه داد: وقتی با این میزان کمبود پرستار مواجه باشیم این باعث تحمیل اضافه کار به نیروی پرستاری، خستگی بیشتر و مواجهه بیشتر پرستاران با خطر است.

 

او با تاکید بر اینکه ساعت کار اضافی دیگر دلیل افزایش ابتلای پرستاران به کروناست، تصریح کرد: آزمایشی در آمریکا نشان داد که نسبت مستقیمی بین کار زیاد و خطای پرستاری وجود دارد. در برهه‌ای دو ساعت به ساعت کار پرستاران اضافه شد و نتیجه این شد که ۱۴ درصد خطای آنها افزایش یافت. وقتی خطای پرستاری افزایش می‌یابد، مراقبت از خود هم به مخاطره می‌افتد، یعنی فرد از سر خستگی ممکن است پروتکل‌های بهداشتی نظیر تعویض لباس، ماسک و دستکش را رعایت نکند که این خود منجر به افزایش خطر است.

ابتلای ۱۱۲ نفر از پرسنل درمانی بیمارستان‌های “دکتر غرضی” و “فاطمه الزهرا” به کرونا

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: تاکنون تعداد حدود ۳۵۰۰ نفر بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های دکتر غرضی و فاطمه الزهرا نجف آباد بستری شده و همچنین تعداد ۱۱۲ نفر از پرسنل درمانی این مجموعه نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, حوادث, خبر, کارگری

درخواست از دولت برای تجدیدنظر دربازگشایی‌ها/ کادر درمان خسته وفرسوده در کنار حقوق‌هایی سه تا چهار ماه پرداخت نشده

عضو کمیته کشوری کرونا با اشاره به افزایش موارد ابتلا، بستری و فوتی ناشی از کرونا، گفت: تجدیدنظر در بازگشایی‌های انجام شده توسط دولت در مقابله با کرونا بسیار کارساز خواهد بود.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر, کارگری

مبارزهٔ پرستاران برای امنیت شغلی و دستمزد عادلانه

در ماه‌های اخیر، در بحران گسترش بیماری کرونا و  نیاز شدید به نیروی کار پرستاری و به‌رغم آن تشدید تجاوز به حقوق پرستاران، پرستاران برای دستیابی به دستمزدهای معوقه، امنیت شغلی، و علیه اخراج‌ها مبارزه‌ای ‌تحسین‌برانگیز کرده‌اند.

ادامه

ایران, پرستاری, حقوق بشر, کارگری, مقاله