درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

کارگران هپکو؛ می‌آیند و می‌روند، و هربار تکه‌ای از گوشت بی‌جان هپکو را می‌خورند و با خود می‌برند

کارگران هپکو جوابیه‌ای در ارتباط با مصاحبه اخیر مدیرعامل این شرکت منتشر کردند.

 

به گزارش ایلنا، در پی انتشار مصاحبه ابوالفضل روغنی، مدیرعامل شرکت هپکو، در خصوص مسائل این شرکت برای یک روزنامه محلی جوابیه‌ای نوشتند.

 

در بخشی از این جوابیه می‌خوانیم: عملکرد حدود نه ماهه تیم مدیریتی در شرکت هپکو و نتایج منبعث شده از آن در ذیل حمایت‌های پیدا و پنهان مسئولین استانی و کشوری و مصاحبه‌های خاص با روزنامه‌های خاص‌تر، آنچنان بارز است که جای هیچگونه تعریفی باقی نمی‌گذارد. تولید ۱۰ دستگاه غلتک و آوردن ۱۷۰ تن کار پروژه‌ای طی این مدت، تمام خروجی مدیریت بین المللی ۹ ماهه این مدیران در شرکتی با ظرفیت تولید ۳۰۰۰ دستگاه و ۲۰۰۰۰ تن کار پروژه ساختی بوده است که عمده قطعات و اقدامات لازمه قبل از حضور آقایان در شرکت مهیا بوده است. در حال حاضر در شرکت عملا کاری وجود ندارد و با توجه به بازگشایی حتی مهدکودک‌ها، ۵۰ درصد پرسنل شرکت به بهانه کرونا در شرکت حاضر می‌شوند.

 

در ادامه می‌خوانیم: حال بهتر درک می‌کنیم که چرا شرکت‌های عظیم صنعتی، در کشور اینگونه دچار رکود شده‌اند. وجود تیم‌های مدیریتی و لابی‌ها و حمایت‌های بی‌دریغ برخی مسئولین دولتی از همین مدیران در کنار سکوت معنادار دستگاه‌های نظارتی و … به راحتی میدان را برای این گوهرهای تابان صنعت که کوله‌باری از خاطره شرکت‌های ارج، آزمایش و …را به همراه دارند، باز گذاشته و دریغ از حتی یک بازخواست.

 

در بخش دیگری از این جوابیه کارگران هپکو می‌خوانیم: اخیرا مدیرعامل شرکت هپکو در مصاحبه‌ای به ایثار مدیران فعلی برای شرکت هپکو اشاره کرده‌است، که با نگاهی به خروجی عملکرد طی ۹ ماه گذشته و اقداماتی نظیر; گماردن افرادی کاملا غیرمتخصص و غیرمتعهد در پست‌های کلیدی شرکت هپکو، دریافت حقوق‌های چند ده میلیونی از شرکتی با شرایط بحرانی، عدم کارایی، تلاش در جهت کم کردن منابع انسانی شرکت به بهانه بازنشست کردن افراد متخصص و متعهد، اصرار به بقای خود در صورتی که وقتی بحث پاسخگویی مطرح می‌شود، سریعا اذعان بر استعفای خود دارند و …، درمی‌یابیم که تعاریف جدیدی از ایثارگری ارائه شده است!

 

در ادامه آمده است: ایشان در اظهاراتشان به اعتراضات کارگری به بهانه تبدیل شدن آن به سوژه رسانه‌های معاند و عدم ارتباط آن به وظایف کارگران و پیگیری موضوع هپکو توسط مراجع قضایی تاخته‌اند، که اولا باید دید از نگاه ایشان و همفکرانشان، اعتراض و تظلم‌خواهی در اسلام حق است یا نه؟ باید به استحضار برسانیم اگر اعتراضات و پیگیری همین کارگران در طی سالیان گذشته نبود شرکت مادرتخصصی و استراتژیک هپکو تا به حال بارها توسط سهامداران نااهل اول و دوم و مدیرانی بی‌کفایت نظیر مدیران فعلی و قبلی [که به جای تلاش برای ورود کار به مجموعه، تمام وقت به دنبال واریز وجه به حساب شهرداری و شروع ساختمان‌سازی در مجموعه زمین‌های هپکو هستند، البته با توجه به تجارب خانوادگی‌شان] نابود شده بود.

 

سال‌هاست شرکت هپکو، این صنعت بزرگ و راهبردی کشور جولانگاه سهامداران و مدیران بورس‌باز و سفته‌باز و… شده است. سال‌هاست که می‌آیند و می‌روند، و هربار هم تکه‌ای از گوشت بی‌جان آن را می‌خورند و با خود می‌برند، و سال‌ها است که دیگر لبخند بر روی لبان کارگران و جوانان این شهر نمی‌آید ولی به جایش تا بخواهی، اتهام، شرمندگی و… مانده بر روی دوش جوانان و خاطره صدها خبر دروغین رونق تولید. دیگر نه آینده شغلی برای خود داریم و نه آینده شغلی برای فرزندان شما که به امید کار در شرکت‌های بزرگ صنعتی در حال تحصیل هستند. در پایان بدانید و بدانند که خسته شده‌ایم ولی نا‌امید نشده‌ایم.

 

کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان ضمن تجمع اعتراضی خواستار قرارداد دائمی کار شدند

شماری از کارگران مقاطعه‌کاری پالایشگاه آبادان خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود شدند. آنها خواستار آن هستند که مانند برخی همکاران خود در پالایشگاه، از قرارداد دائمی برخوردار شوند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری