بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
دبیرکل سازمان ملل: کرونا ۳.۴ تریلیون دلار به کارگران زیان میرساند
دبیرکل سازمان ملل متحد، شرایط ناشی از کرونا را یک بحران انسانی دانست و گفت: کارگران سراسر جهان، ۳.۴ تریلیون دلار درآمد خود را به دلیل کرونا از دست میدهند.
به گزارش ایرنا؛ آنتونیو گوترش که به خاطر شیوع بی سابقه ویروس کرونا در نیویورک مجبور شده است به تمامی کارکنان دورکاری بدهد، خود نیز در یک نشست خبری کاملاً تله کنفرانس شرکت کرد.
خبرنگاران سازمان ملل متحد نیز به صورت تله کنفرانسی به این نشست خبری ملحق شدند؛ جایی که دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: این بحران به همبستگی جهانی نیاز دارد.
وی تاکید کرد: ما در وضعیت بیسابقهای هستیم و قوانین موجود، مناسب شرایط فعلی نیستند.
دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان اینکه بحران کرونا در طول ۷۵ سال تاریخ این سازمان بیسابقه است، گفت: این بیماری رنجهای انسانی را گسترانده، اقتصاد جهانی را آلوده کرده و به زندگی مردم پایان داده است. رکود جهانی به یقین نزدیک است.
گوترش افزود: سازمان بینالمللی کار به تازگی گزارش داده است که کارگران در سراسر جهان میتوانند تا پایان امسال میلادی ۳.۴ تریلیون دلار آمریکایی درآمد از دست بدهند. این بالاترین بحران انسانی است که خواستار همبستگی است. خانواده انسانی ما استرس دارند و بافت اجتماعی در حال پاره شدن است.
وی با بیان اینکه در این شرایط، کشورهای فقیر بیشترین ضربه را خواهند خورد، ادامه داد: من از تصمیم رهبران گروه ۲۰ برای تشکیل اجلاس اضطراری هفته آینده در پاسخ به چالشهای ناشی از بیماری همهگیر کووید-۱۹ استقبال می کنم و من مشتاقانه منتظر شرکت در آن هستم.
دبیرکل سازمان ملل متحد اضافه کرد: پیام اصلی من واضح است؛ ما در وضعیت بیسابقهای هستیم و دیگر قوانین عادی، کار نمیکند. ما نمیتوانیم در چنین مواقع غیرمعمول به ابزارهای عادی متوسل شویم.
گوترش با تاکید بر اینکه دنیای ما با یک دشمن مشترک روبرو است، تاکید کرد: ما با ویروس در حال جنگ هستیم. کووید-۱۹ مردم را می کشد و همچنین به اقتصاد واقعی و هسته آن یعنی تجارت، زنجیره های تامین ، داد و ستد و مشاغل حمله می کند. تمام کشورها و شهرها در حال خاموش هستند. مرزها بسته می شود. شرکت ها در تلاش هستند تا در داد و ستد بمانند و خانواده ها به راحتی تلاش میکنند تا زندگی خود را حفظ کنند.
وی از رهبران جهان خواست با هم جمع شوند و یک پاسخ فوری و هماهنگ را برای این بحران جهانی ارائه دهند.
دبیرکل سازمان ملل متحد، سه اقدام فوری در این زمینه برشمرد و گفت: وضعیت اضطرار بهداشتی نخستین اقدام است. بسیاری از کشورها از ظرفیت مراقبتی حتی برای موارد خفیف در مراکز بهداشتی و درمانی برخوردار نیستند و بسیاری از آنها نمیتوانند به به نیازهای عظیم سالمندان پاسخ دهند.
گوترش افزود: حتی در ثروتمندترین کشورها، سیستمهای بهداشتی تحت فشار قرار دارند. برای تامین نیازهای فوری و افزایش تقاضا، هزینههای درمانی باید سریعاً تقسیم شود، گسترش سلامت باید با افزایش مقیاس نیازهای فوری و خروش نیازها، آزمایش، تقویت امکانات، پشتیبانی از کارکنان مراقبت های بهداشتی و تامین منابع کافی با احترام کامل به حقوق بشر گسترش یابد.
وی با بیان اینکه گسترش ویروس همچون آتش سوزی گسترده به ویژه در مناطق آسیبپذیر جهان باعث کشته شدن میلیونها انسان خواهد شد، اظهار کرد: باید به سرعت از موقعیتی دور شویم که هر کشور استراتژیهای بهداشتی خود را در پیش گیرد تا با شفافیت کامل، یک واکنش هماهنگ جهانی از جمله کمک به کشورهایی که کمتر آمادگی مقابله با این بحران را دارند، تضمین کند.
دبیرکل سازمان ملل متحد ادامه داد: دولتها باید به تلاش چند جانبه برای مبارزه با ویروس به رهبری سازمان بهداشت جهانی که درخواست های آن به طور کامل برآورده می شود، بیشترین حمایت را داشته باشند. فاجعه سلامتی روشن می کند که ما فقط به اندازه ضعیفترین سیستم بهداشتی قدرت داریم. همبستگی جهانی نه تنها یک ضرورت اخلاقی است بلکه به نفع همه است.
گوترش تمرکز برپیامدهای اجتماعی، اقتصادی و بازپروری را دومین اقدام لازم در این مسیر برشمرد و اضافه کرد: برخلاف بحران مالی سال ۲۰۰۸، تزریق سرمایه تنها در بخش مالی جواب نمیدهد. این یک بحران بانکی نیست بلکه بانکها باید بخشی از راه حل باشند. این یک شوک معمولی در عرضه و تقاضا نیست. این یک شوک برای کل جامعه است. نقدینگی سیستم مالی باید تضمین شود و بانک ها برای حمایت از مشتریان باید از مقاومت خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه کودکان در این بحران، هزینه سنگینی پرداختهاند، گفت: بیش از ۸۰۰ میلیون کودک اکنون در خارج از مدارس به سر میبرند که خیلی از آنها تنها در مدرسه غذا دریافت می کردند.ما باید اطمینان یابیم که این کودکان همچنان به غذا و آموزش برابر دسترسی دارند.
دبیرکل سازمان ملل متحد جهان بر تداوم برنامههای حمایتی از قشر آسیبپذیر تاکید کرد و افزود: نیازهای اولیه زندگی نباید قربانی شود. بحران مالی سال ۲۰۰۸ به روشنی نشان داد که کشورهایی که دارای سیستم های قدرتمند حمایت اجتماعی هستند کمترین آسیب را متحمل شدند و سریعا از تاثیر آن بهبود یافتند.
گوترش ادامه داد: ما باید از آن بحران درس بگیریم. ما یک چارچوب برای اقدام داریم؛ برنامه ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار و توافقنامه پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی. ما باید به تعهدات خود برای مردم و سیاره پایبند باشیم.
وی اضافه کرد: سازمان ملل متحد – و شبکه جهانی دفاتر کشور ما – با حمایت از همه دولتها، اطمینان حاصل میکنند که اقتصاد جهانی و افرادی که در خدمت آنها هستیم از این بحران قوی تر ظاهر می شوند. این منطق یک دهه عمل برای تحقق اهداف توسعه پایدار است. بیش از هر زمان دیگری، ما به همبستگی، امید و اراده سیاسی نیاز داریم تا بتوانیم با هم از این بحران عبور کنیم.
فعال کارگری؛ سقوط بیشتر لایههای پایین به زیر خط فقر، جامعه را در سراشیب نیستی میاندازد
دولت باید به هر طریق شده با مالیاتستانی از بنیادهای معاف از مالیات و برداشت نقدینگی از محلهایی که کاربرد عمومی ندارد، قدرت خرید کارگران را افزایش دهد.
در مذاکرات مزدی، باید شرایط سخت زندگی کارگران در نظر گرفته شود
رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها با اشاره به افزایش ۷۲.۵ درصدی حقوق کارمندان دولت در سال بعد، گفت: میزان افزایش حقوق کارگران نباید کمتر از این باشد.
«کاسبان کرونا»! کارفرمایانی که از پرداخت برخی حقوق کارگران سر باز میزنند
در شرایطی که شیوع کرونا فشار زیادی بر شهروندان وارد کرده، خبر میرسد درصدی از کارگران در دریافت مطالباتی نظیر عیدی و پاداش پایان سال با مشکل مواجه شدهاند.
انفجار در کارخانه سیمان خاش به کشته شدن یک کارگر و سوختگی ۸ کارگر دیگر انجامید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: انفجار یکی از قطعات کارخانه سیمان خاش منجر به کشته شدن یک نفر و سوختگی ۸ نفر از کارگران آن شد.
سبد معاش در ۲۴ اسفند به ۵ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان رسید
بین پنجم و بیست و چهارم اسفندماه، هزینههای حداقلی زندگی خانوار، حداقل ۳۲۰ هزار تومان افزایش داشته است و برای حفظ قدرت خرید کارگران، باید حداقل یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به دستمزدها افزوده شود.