برزیل، برنده اصلی جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین

جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین به «موهبتی» برای برزیل تبدیل شده و با تقویت بخش کشاورزی این بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین، برازیلیا را در مسیر پیشتازی به‌عنوان بزرگترین تامین‌کننده موادغذایی پکن قرار داده‌است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای فایننشال تایمز، با جنگ تعرفه‌ای که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا علیه چین به راه انداخته ... برزیل، برنده اصلی جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای لاتین, اروپا, اروگوئه, برزیل, بولیوی, پاراگوئه, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر

پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

پکن می‌گوید که واشنگتن از نظریه «تهدید چین» به عنوان بهانه‌ای برای به دست آوردن کنترل بر کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا، «لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: اظهارات مقامات آمریکایی مملو از سوگیری ایدئولوژیک و ذهنیت جنگ سرد و نشان دهنده دروغ و اشتباهات آشکار است. ... پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, ایدئولوژیک, پاناما, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, کارائیب

اکوادور؛ اعلام وضعیت اضطراری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری

رئیس‌جمهوری اکوادور که به‌دنبال انتخاب مجدد است، در اقدامی غافلگیرکننده در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات، در بسیاری از نقاط این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای فرانس۲۴، فرمان اجرایی مبنی بر اعلام وضعیت اضطراری صادر شده توسط «دنیل نوبوآ» رئیس‌جمهوری اکوادور، حقوق اساسی مردم در آستانه ... اکوادور؛ اعلام وضعیت اضطراری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, اکوادور, جهان, خبر

جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

بن چاکو در نشریهٔ “مورنینگ استار” می‌نویسد آمریکای لاتین که مدت‌ها “حیاط‌خلوت آمریکا” در نظر گرفته می‌شد اکنون به کانون مبارزهٔ ضد امپریالیستی تبدیل شده و با پیدایش چین به‌سان وزنه‌‌ای اقتصادی و مرامی در برابر واشنگتن، مرحله‌ا‌ی جدید از این مبارزه را از سوی آمریکای لاتین شاهدیم. در جریان اعتراض‌های دانشجویی که چند سال ... جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, استعمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, اکوادور, امپریالیسم, انگلیس, بانک جهانی, برزیل, بولیوی, جنگ سرد, چین, روسیه, سوسیالیسم, شیلی, صندوق بین‌المللی پول, غرب, فلسطین, کلمبیا, کوبا, محیط زیست, نئولیبرالیسم, ونزوئلا

انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

رئیس‌جمهوری مکزیک در اعتراض به اقدامات یکجانبه آمریکا، اعمال تعرفه ۲۵ درصدی علیه کشورهایی که از ونزوئلا نفت یا گاز می‌خرند را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای خبرگزاری افه، «کلائودیا شینباوم» در نشست مطبوعاتی صبحگاهی خود گفت: ما موافق این نیستیم که تحریم‌های اقتصادی علیه کشورها اعمال شود، ... انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, تحریم, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, سنگاپور, مکزیک, هندوستان, ونزوئلا, ویتنام

ازسرگیری اعتراضات ضد دولتی در پایتخت شیلی

پایتخت شیلی بازهم دستخوش شدیدترین اعتراض‌ها و خشونت‌های ضد دولتی بود.

 

به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری فرانسه از سانتیاگو، معترضان بار دیگر در میدان «پلازا ایتالیا» در پایتخت تجمع کردند تا به نابرابری اقتصادی اعتراض و دولت «سباستین پینرا» رئیس جمهوری میلیاردر و راستگرای این کشور را محکوم کنند.

 

گروهی از معترضان نقابدار با نیروهای ضد شورش درگیر شدند و به طرف آنها سنگ و گلوله های آتشین پرتاب کردند.

 

معترضان همچنین در نقطه دیگری از شهر سانتیاگو موانعی برپا کردند و آن را آتش زدند و پلیس نیز برای متفرق کردن آنها گاز اشک آور شلیک و از ماشین های آب پاش استفاده کرد.

 

اعتراضات در شیلی اکتبر ۲۰۱۹ (مهر ماه) درپی اعلام خبر افزایش بهای بلیط مترو آغاز شد و از آن زمان به بعد بیش از ۳۰ نفر در جریان آن کشته شده اند.

 

این اعتراضات اندک اندک به نارضایتی گسترده از مشکلات اجتماعی و اقتصادی در شیلی منجر شد.

 

حدود ۲۳ افسر پلیس هفته گذشته در جریان درگیری با مترضان در یک جشنواره موسیقی در غرب پایتخت زخمی شدند.

 

مقام های شیلی نگران هستند که موج جدید اعتراضات در ماه جاری با پایان فصل تعطیلات از سرگرفته شود.

 

سازمان دهندگان اعتراضات جدول زمانی مشخصی را برای تجمعات توزیع کرده اند که شامل ۸ مارس (۱۸ اسفند) روز جهانی زن و سالگرد قتل دو برادر به دست آگوستو پینوشه دیکتاتور سابق شیلی در روز ۲۹ مارس (۱۰ فروردین ۹۹) است.

 

با تداوم اعتراض‌ها در شیلی، رئیس جمهوری این کشور با برگزاری همه‌پرسی درباره تغییر قانون اساسی موافقت کرده است. تغییر قانون اساسی، یکی از خواسته‌های اصلی معترضان است. معترضان معتقدند قانون اساسی این کشور یکی از علل اصلی نابرابری در شیلی است. همچنین پلیس این کشور از زمان آغاز اعتراض‌ها با موجی از انتقادها روبرو شده است.

موسسه تحقیقاتی آمریکا: هیچ سندی در مورد تقلب در انتخابات بولیوی وجود ندارد

موسسه تحقیقاتی ماساچوست آمریکا روز جمعه بعد از انجام تحقیقات بسیار اعلام کرد که در انتخابات اکتبر (مهر-آبان) بولیوی که منجر به پیروزی اوو مورالس شد هیچ تقلبی صورت نگرفته است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر

آمریکا تحریم‌های شدیدتری علیه ونزوئلا وضع کرد

نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا اعلام کرد، رییس‌جمهور آمریکا تحریم‌ها علیه بخش نفتی ونزوئلا را شدیدتر کرده و مجازات افرادی را که این اقدامات تازه را نقض می‌کنند، سختگیرانه‌تر کرده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تحریم, جهان, خبر, ونزوئلا

جنجال پس از موضع‌گیری برنی سندرز درباره انقلاب کوبا

موضع‌گیری اخیر نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در مورد انقلاب کوبا و حمایت ضمنی وی از برخی سیاست‌های رهبر فقید کوبا جنجال‌هایی را در محافل سیاسی واشنگتن و فضای مجازی به راه انداخته است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, خبر, کوبا

اعتراض‌های شیلی برعلیه سیاست‌های نیولیبرالی دولت وارد پنجمین ماه شد

مخالفان دولت سباستین پینرا رئیس جمهوری شیلی طبق روال جمعه‌های بیش از چهار ماه پیش تاکنون، در میدان مرکزی شهر سانتیاگو پایتخت این کشور اجتماع کردند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, شیلی