حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویرانشده را احساس میکنند و از سوی دیگر، بهدلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافیجویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقهاند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
چشمهای جهانیان این روزها به خاورمیانه دوخته شده است. شعلههای جنگ ماهها است که در باریکۀ غزه زبانه میکشد. جنایتهای شبانهروزی اسرائیل در منطقه همچنان ادامه دارد. اکنون بیروت و دیگر شهرهای لبنان، بهویژه جنوب آن کشور، و نیز یمن و سوریه هدف بمبارانهای اسرائیل قرار گرفته است. تاکنون بیشتر از دوهزار تن از مردم ... جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه بهدنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستانها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو میشد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلسهای روشنفکران مخالف رژیم میشد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
آیا از طریق انتخابات به “تغییر شرایط” امیدی هست؟/ “اصلاحات بنیادین” در ایران تنها با طرد “صاحبان اصلی قدرت” ممکن است!
دو تن از چهرههای برجسته اصلاحطلبان ایران درباره اوضاع کشور و سود و زیان شرکت در انتخابات سخن گفتهاند. تاجزاده و ظفرقندی معتقدند که اگر امکان “تغییر شرایط” از طریق انتخابات وجود نداشته باشد، رایدادن امری بیهوده است.
به گزارش صدای آلمان؛ درمجمع عمومی “انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران” که روز ۲۲ آذر (۱۳ نوامبر) در تهران برگزار شد، محمد رضا ظفرقندی، دبیرکل این انجمن و مصطفی تاجزاده از شخصیتهای شناختهشده اصلاحطلبان حکومتی سخنرانی کردند.
به گزارش وبسایتهای خبری ایران یکی از موضوعات محوری سخنان این دو سیاستمدار شرکت در انتخابات در وضعیت ناهنجار امروز ایران بود.
ظفرقندی ضمن بیان این که “این روزها کشور حال و روز خوبی ندارد” و بیمار است، گفت: «ریشه این بیماری در کیفیت حکمرانی و اصرار بر تکرار مسیر پراشتباه و عدم پذیرش تغییرات اساسی و نشنیدن فریاد ناصحان، دلسوزان و مظلومان است.»
دلایل ناآرامیهای اخیر
به اعتقاد این فعال سیاسی اصلاحطلب، “عدم توسعه کشور و فقر و بیعدالتی و تبعیض گسترده نتیجهای جز هرج و مرج” ندارد و جایی که امکان یک اعتراض ساده وجود نداشته باشد “باید منتظر ناآرامی بود”.
ظفرقندی ضمن بیان “گستره جغرافیایی” اعتراضات آبانماه گفت، دلایل ناآرامیها “فقر، فساد و تبعیض” بوده و “نسبت دادن همه آن به خارج از کشور حکایت سر در برف بردن بوده است”.
رئیس جمهور حسن روحانی روز ۲۹ آبان معترضان را “سربازان دشمن” نامیده و ضمن بیان این که “این جمع کوچک” به وطن خود “خیانت” کرده است، مدعی شد که آنها “حتی به نوجوانها هم رحم نکردند”.
روحانی همچنین تاکید کرده بود تظاهراتی که برای حمایت از حکومتگران برگزار شد، “اتحاد و همبستگی مردم با کل نظام را به دنیا نشان” داد.
ظفرقندی در مجمع عمومی “انجمن اسلامی جامعه پزشکان” ضمن هشدار نسبت به “گسست بیش از حد” بین جوانان و حکومتگران و کاهش تعامل تاکید کرد: «جوانان و حاکمان اساسا حرف یکدیگر را نمیفهمند. امروز بسیاری از جوانان نابغه از کشور خارج میشوند.»
انتخابات مجلس
دبیرکل “انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران” در ادامه خاطرنشان کرد که مجلس باید “نماد ایستادگی” و “فراگیری همه تفکرات ملت باشد”، اما دخالت غیرمجلسیان در امور قانونگذاری “باعث افول و تهدید شان مجلس شده است”.
ظفرقندی در ادامه تاکید کرد: «اگر امکان حضور همه تفکرات مختلف در مجلس فراهم نباشد دلیلی ندارد در انتخابات باشیم».
“وضعیتی بسیار دشوار پیچیده و بیسابقه”
مصطفی تاجزاده، از فعالان سیاسی اصلاحطلب نیز در مجمع عمومی “انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران” به اوضاع فعلی کشور و شرایط شرکت در انتخابات پرداخت.
او بخشی از سخنان ظفرقندی را تایید کرد و گفت، ملت ایران “در وضعیت بسیار دشوار پیچیده و بیسابقهای” به سر میبرد و تحریمها هر روز فشار بر مردم را بیشتر میکنند.
تاجزاده ضمن اشاره به این که اصلاحات در نظام جمهوری اسلامی میتواند راهی برای برونرفت از بحران فعلی باشد اظهار داشت: «عدم تمایل اکثریت غالب ملت ایران به تغییرات خشونتآمیز باعث میشود که اصلاحات هنوز توان این را داشته باشد تا به شرط انجام اصلاحات لازم در خود، مطرح باشد.»
امید به اصلاحات بنیادین
این فعال سیاسی اصلاحطلب ابراز امیدواری کرد که صاحبان اصلی قدرت در ایران “تصمیم درستی” بگیرند و راه را برای “اصلاحات بنیادین” باز کنند.
او دراین راستا تصریح کرد: «در سال ۸۸ بعد از آن اتفاقات، بسیاری فکر میکردند انتخابات در ایران به پایان رسیده، اما در سال ۹۲ کسی که روایت رسمی جامعه را نمایندگی نمیکرد، رئیسجمهور و انتخابات به نوعی احیا شد و مردم دوباره آشتی کردند.»
مصطفی تاجزاده تاکید کرد: «اگرچه تا الان هیچ کسی در بین اصلاحطلبان طرفدار تحریم نبوده و همه از اینکه نامزد معرفی نکنیم، فهرست ندهیم یا اینکه حداکثر رای ندهیم، سخن گفتهاند، اما تاکید میکنم، انتخابات موقعی معنا دارد که امکان ایجاد تفاوت معنادار با انتخابات وجود داشته باشد اما اگر این امکان به هر دلیل منتفی شود، هیچ دلیلی برای شرکت در انتخابات وجود ندارد. چراکه مردم در انتخابات شرکت میکنند تا شرایط را تغییر دهند؛ اگر قرار باشد هیچ چیزی تغییر نکند، چرا ما رای بدهیم؟»
فارن افرز؛ جهان به الگوی اقتصادی جدید برای نجات از منجلاب کاپیتالیسم نیاز دارد
نشریه «فارن افرز» متعلق به اندیشکده «شورای روابط خارجی آمریکا» با بررسی علل و ریشههای بحرانی که در نظام سرمایهداری ریشه دوانده، بر ضرورت تغییر در نظام اقتصادی حاکم بر جهان تأکید کرده است.
جنایت تکان دهندهٔ رژیم ولایت فقیه به فرمان رهبر!
“میتوانی همۀ گلها را از شاخه بچینی، اما نمیتوانی جلو آمدن بهار را بگیری” (پابلو نرودا)
استاد علوم سیاسی؛ مردم دیگر خواستار تغییر در چارچوب جمهوری اسلامی نیستند
«محمد محبی»، فعال رسانهای و استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد غرب به ایرانوایر میگوید مهمترین ویژگی اعتراضاتی که در طول چند روز گذشته از نزدیک در تهران آن را مشاهده کرده، خشم متراکم و غیرقابلکنترل مردم در سطح خیابانها بوده است.
ادامه ناآرامیها با تجمع اعتراضی در دانشگاه تهران، هشدارهای سپاه، تهدید معترضان به “قلعوقمع اوباش” توسط روزنامه کیهان و …
سپاه پاسداران با صدور بیانیهای معترضان را به “برخورد قاطعانه” تهدید کرد. نهادهای امنیتی و انتظامی نیز از دستگیرهای گسترده در استانهای مختلف خبر میدهند. در چهارمین روز اعتراضات هنوز شمار دقیق کشتهشدگان اعلام نشده است.