گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

پارلمان جزایر سلیمان، وزیر خارجه سابق این کشور را که معتقد به روابط نزدیک با چین است را به عنوان نخست‌وزیر انتخاب کرد. به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا، مجله کثیرالانتشار «ایندیاتودی» در گزارشی، انتخاب «جرمیا مانل» به عنوان نخست وزیر جزایر سلیمان را یک پیروزی برای چین ارزیابی کرد. براساس این گزارش، نمایندگان پارلمان جزایر ... نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امنیتی, جزایر سلیمان, جنوب اقیانوس آرام, جهان, چین, شرق آسیا

عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، ژنرال «الکساندر سیرسکی» فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. وی گفت که پس از این‌که روسیه تعداد قابل توجهی از نظامیان خود ... عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

ترامپ بعد از باج‌گیری از سئول، سراغ توکیو رفت

«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه کره جنوبی را تحت فشار قرار داد تا مبلغ بیشتری را برای تامین هزینه استقرار نیروهای آمریکایی در این کشور اختصاص دهد.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز از سئول، اسپر همچنین از کره جنوبی خواست به توافق اشتراک اطلاعات نظامی با ژاپن پایبند بماند.

 

کره جنوبی بر پایان دادن به توافق اشتراک اطلاعاتی نظامی با ژاپن تاکید دارد. به موجب این توافق، کره جنوبی و ژاپن مجاز هستند اطلاعات حساسی چون اطلاعات مربوط به فعالیت های نظامی کره شمالی در ارتباط با برنامه های موشکی و هسته ای پیونگ یانگ را به طور مستقیم در اختیار یکدیگر قرار دهند.

 

رئیس پنتاگون پس از یک نشست بلندپایه در زمینه سیاست دفاعی با «جئونگ کیونگ دوو» وزیر دفاع کره جنوبی گفت که دو کشور باید نسبت به رزمایش نظامی مشترک شان انعطاف پذیر باشند تا از تمهیدات دیپلماتیک برای پایان دادن به برنامه هسته ای کره شمالی حمایت شود.

 

وی در عین حال به کاهش سطح رزمایش های نظامی آمریکا و کره جنوبی که پیونگ یانگ به شدت منتقد آن است، ‌ اشاره‌ای نکرد.

 

کره شمالی روز پنجشنبه پیشنهاد آمریکا برای مذاکرات جدید قبل از موعد یک ساله تعیین شده از سوی پیونگ یانگ برای واشنگتن به منظور نمایش انعطاف پذیری بیشتر در مذاکرات را رد کرد.

 

در این میان، آمریکا و کره جنوبی در تلاشند تا طی هفته های آینده در زمینه تامین هزینه های سال آینده اقامت نظامیان آمریکایی در کره جنوبی به توافق دست یابند. در حال حاضر، ۲۸ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی برای مقابله با کره شمالی، ‌ در کره جنوبی مستقر هستند.

 

یک قانونگذار کره جنوبی هفته گذشته اعلام کرد که مقام های آمریکایی خواستار اختصاص ۵ میلیارد دلار در سال برای تامین این هزینه ها هستند، رقمی که بیش از ۵ برابر مبلغی است که سئول در سال جاری موافقت کرد به موجب یک توافق یک ساله پرداخت کند.

 

نتایج نظرسنجی موسسه اتحاد ملی کره که هفته گذشته منتشر شد، ‌ نشان داد که ۹۶ درصد از مردم کره جنوبی با اختصاص مبالغ بیشتر برای حضور نظامی آمریکا در کشورشان مخالف هستند.

 

کره شمالی در واکنش به درخواست آمریکا از کره جنوبی برای تامین هزینه های دفاعی بیشتر، اعلام کرد که این مساله نشان از چپاولگری آمریکا و تقویت سلطه جویی نظامی اش در منطقه دارد.

 

از سویی، وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات با آمریکا برای تامین هزینه های دفاعی، ۱۸ و ۱۹ نوامبر (۲۷ و ۲۸ آبان) در سئول برگزار می شود.

 

ترامپ بعد از باج‌گیری از سئول، سراغ توکیو رفت

 

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از توکیو درخواست کرده است که هزینه سالانه پرداختی برای استقرار نیروهای نظامی آمریکا در ژاپن را به حدود هشت میلیارد دلار برساند که چهار برابر میزان توافق شده پیشین است.

 

ترامپ همچنین بر پرداخت بخش بیشتری از هزینه های حضور نظامی آمریکا در کره جنوبی توسط سئول به عنوان بازدارنده در برابر کره شمالی تاکید و طرح خروج نیروهای ارتش ایالات متحده از شبه جزیره کره را مطرح کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو؛ این درخواست بخشی از تلاش های واشنگتن برای اعمال فشار بر همپیمانانش به منظور افزایش هزینه های دفاعی دریافتی از آنان است. توافقنامه کنونی ۲ کشور که شامل ۵۴ هزار نظامی آمریکا مستقر در ژاپن است، در ۲۰۲۱ منقضی می شود.

 

به گفته مقام های پیشن ایالات متحده که نام آنان فاش نشده؛ این درخواست در جریان سفر ماه ژوئیه جان بولتون مشاور امنیت ملی وقت ترامپ و مت پاتینگر مدیر پیشین بخش آسیای شورای امنیت ملی آمریکا به منطقه شرق آسیا، به مقام های توکیو ارایه شده است.

 

این در حالیست که سخنگوی وزارت امور خارجه ژاپن با نادرست خواندن این گزارش، گفته است که مذاکره ای میان دو طرف در باره توافقنامه تازه در این باره صورت نگرفته است.

 

رویترز افزود: مقام های ژاپن در مذاکره با بولتون، این افزایش را واقع بینانه ندانسته و گفته‌اند: ژاپن پیش از این هم بزرگ ترین سهم را از هزینه های استقرار نظامیان آمریکا، به نسبت دیگر متحدان آمریکا پرداخت می‌کرده است.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در بیانیه ای اعلام کرد: رئیس جمهوری (ترامپ) آشکارا گفته است که متحدان و شریکان آمریکا متحده باید بخش بیشتری از هزینه های دفاع مشترک را پرداخت کننند. مذاکرات در باره تجدید این توافقنامه در نیمه نخست سال آینده آغاز خواهد شد و تعهد ایالت متحده به دفاع از ژاپن، ناگسستنی است.

 

ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا شامل یک گروه ناوهواپیمابر تهاجمی و همچنین بخشی از نیروهای سپاه تفنگداران دریایی در خاک ژاپن مستقر است.

ایرنا

هشدار کیسینجر درباره درگیری فاجعه‌بار بین آمریکا و چین

هنری کیسینجر با اعلام اینکه آینده جهان به حل اختلافات میان آمریکا و چین بستگی دارد، هشدار داد که رقابت بین دو اقتصاد بزرگ جهان پایدار است که می تواند از تبعات ویرانگری برخوردار باشد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا