گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا در پیامی با اشاره به صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم از سوی دادگاه لاهه از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواست تا به این حکم احترام بگذارد. به گزارش بامداد جمعه ایرنا از خبرگزاری آناتولی، رئیس جمهور کلمبیا صدور حکم ... رئیس جمهور کلمبیا: بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو احترام بگذارد
کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد
رئیسجمهور و وزیر امور خارجه کوبا در پیامهایی وتوی جدید از سوی آمریکا درباره پیشنویس قطعنامه آتشبس در غزه را محکوم کردند. به گزارش ایسنا، «میگوئل دیاز کانل برمودز»، رئیس جمهور کوبا درباره نشست شورای امنیت سازمان ملل که در ۲۰ نوامبر در مورد آتشبس در نوار غزه برگزار شد، استفاده ایالات متحده از حق ... کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگهای غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاریها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاستهای مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»
جمعی از حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس گروه ۲۰، راهپیمایی اعتراضی برگزار و حمایت برخی اعضای این نهاد از جنایات تلآویو را محکومکردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، به دعوت ۲۰۰ سازمان مردم نهاد برزیل از جمله «کارزار مشترک بینالمللی حمایت از فلسطین و مردم مظلوم غزه و لبنان»، صدها برزیلی، امروز در یکی ... راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»
بازگشت به آلنده
شیلی نزدیک به سه هفته است که شاهد اعتراضات سراسری است. این اعتراضها در هر جای دنیا باشد ممکن است موجب شگفتی شود، اما در موفقترین اقتصاد آمریکای جنوبی این اعتراضها شوکآور است.
به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، شیلی سه هفته است که شاهد اعتراضات سراسری است که فقط در یکی از آنها بیش از یک میلیون نفر در خیابانهای سانتیاگو، پایتخت این کشور حضور پیدا کردند. با این حال شاید تنها کسانی که شوکه نمیشوند، خود شیلیاییها باشند. آنها این هرجومرج را یک فرآیند میبینند. قول و قرارهای رهبران چپ و همینطور راستها که بازار آزاد موجب رونق و شکوفایی میشود و سایر مشکلات آنها را حل خواهد کرد، از نظر معترضان شکست خورده است. روز یکشنبه هزاران معترض که در نزدیکی پارک اوهاگینز گرد هم آمده بودند، فریاد میزدند: «برخیز شیلی».
قول و قرارهای رهبران برای مدتی به نظر میآمد که کارگر شود. کشور از یک دیکتاتوری در سال ۱۹۹۰ به سمت دموکراسی چرخید و رشد اقتصاد و دموکراسی را به همراه داشت و حکومتها نیز در کمال آرامش جابهجا میشدند، اما این رشد همه خواسته شیلیاییها نیست. نابرابری همچنان حرف اول را در این کشور میزند. طبقه متوسط در شیلی با قیمت بالای کالاها و دستمزد کم کلنجار میرود و سیستم بازنشستگی بخشخصوصی بسیاری از افراد را در نقطه تلخ فقر بهحال خود رها میکند. یکسری رسواییهای مالی و فرارهای مالیاتی هم میتوان به این موارد اضافه کرد که از سوی نخبگان سیاسی و شرکتهای بزرگ صورت گرفته است.
کریستوبال روویرا کالتواسر، استاد علوم سیاسی در دانشگاه دیگو پورتالز در سانتیاگو به نیویورکتایمز گفت: «این به نوعی بحران مشروعیت بهحساب میآید.» او افزود: «مردم حالا این سوال را از خود میپرسند که چرا بهای آن رشد اقتصادی را ما بپردازیم، اما او ادامه داد: «اما در همین زمان ما طبقهای داریم که از همه تحولات مصون میماند.»
برای بازگرداندن نظم سباستین پینهرا، رئیسجمهوری این کشور برای مهار کردن اعتراضها، گران کردن بلیت مترو را که سرآغاز اعتراضات بود، لغو کرد. او سپس برای نخستینبار، از زمانی که این کشور دموکراسی را پذیرفته است، ارتش را روانه خیابانها کرد. اما این اقدامات هم موجب خاموش شدن اعتراضها نشد. او به همین منظور به تلویزیون رفت و از مردم عذرخواهی کرد و قول داد که حقوق بازنشستگی را بالا ببرد و پوشش سلامت بهتری برای مردم فراهم کند. او گفت که مالیات ثروتمندان را افزایش خواهد داد. سپس او از کابینه خود خواست که استعفا دهند، اما معترضان اصلا متقاعد نشدند. محتوای اعتراضها در پارک اوهاگینز، دقیقا مشابه عقاید لوییز اوچائو پرز است که در ورودی پارک پرچم میفروشد. او میگوید: «سوءاستفادهها متوقف نشده است. پس ما مجبوریم که در خیابانها باقی بمانیم.» خاویرا لوپز لایانا، ۲۴ ساله، فعال و دانشجوی شیلیایی که بخشی از اعتراضها را سازمان میدهد میگوید مساله ۳۰ پزو نیست. مساله ۳۰ ساله است. او تصریح میکند که برای بسیاری از خارجیها مساله بسیار کوچک است. اشاره او به افزایش قیمت بلیت مترو است اما اصلا اینگونه نیست و مشکلات در این کشور بسیار بیشتر از افزایش قیمت مترو است.
پایان دیکتاتوری پینوشه در سال ۱۹۹۰، با یک خواست مشخص همراه شد: اتمام بخشیدن به حاکمیت ارتش. اما چپها به رهبری سالوادور آلنده که با کودتای پینوشه از کار برکنار شده بودند پس از آن نتوانستند به قدرت بازگردند. اما خشم عمومی به نابرابری و فساد اقتصادی، شیلیاییها را به این نتیجه رسانده است که مشکل از سیستمی است که پس از دوران کودتا در این کشور حکفرما شده است. آنها به این نتیجه رسیدهاند که خطمشیهای محافظهکارانه بیش از آنکه بهحال این کشور سود داشته باشد موجب ضرر و زیان بوده است. به همین دلیل شعار فراگیر این کشور این روزها حاکی از این است: مساله ۳۰ پزو نیست، مساله ۳۰ ساله است.
دنیایاقتصاد
رهبران کوبا و ونزوئلا علیه ترامپ؛ “مبارزه با امپریالیسم ادامه یابد”
رهبر حزب کمونیست کوبا، رئیسجمهوری این کشور و رئیسجمهوری ونزوئلا اعلام کردند، تحریمهای آمریکا صرفا باعث نزدیکی بیشتر هاوانا و کاراکاس میشود.
حمایت رئیسجمهوری جدید آرژانتین از مورالس
رئیس جمهوری جدید آرژانتین ضمن انتقاد از مخالفان در بولیوی، از «اوو مورالس» رییس جمهوری این کشور حمایت کرد
هزاران زن سیاهپوش علیه دولت شیلی به خیابان آمدند
هزاران زن در شیلی که لباس سیاه بر تن داشتندٍ، با برگزاری تظاهرات علیه دولت، خواستار اجرای عدالت درباره افراد کشته و زخمی شده در اعتراضهای اخیر شدند.
تظاهرات علیه رییس جمهور شیلی به دنبال برکناری اعضای کابینه
رییس جمهور شیلی به دنبال برکناری هشت تن از اعضای کابینه خود از جمله وزرای کشور و دارایی با اعتراضات تازهای روبهرو شد؛ اقدامی که با هدف تسکین بزرگترین بحران سیاسی شیلی از زمان بازگشت به دموکراسی در سال ۱۹۹۰ میلادی صورت گرفت.