چین و کشورهای عربی؛ ترسیم نقشه راه برای همکاری‌های آتی

«شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر، «قیس سعید» رئیس جمهور تونس و «شیخ محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات متحده عربی قرار است به دعوت رسمی «شین جین پینگ» رئیس جمهور چین از ۲۸ مه (۸ خرداد) تا ۱ ژوئن (۱۲ خرداد) به پکن سفر کنند و ... چین و کشورهای عربی؛ ترسیم نقشه راه برای همکاری‌های آتی

ادامه

آمریکا, امارات, اندونزی, جهان, جهان عرب, چین, خاورمیانه, شانگ‌های, صلح, عربستان سعودی, فلسطین, قطر, گزارش, مصر

چین اجرای دستور دیوان لاهه از سوی اسرائیل را خواستار شد

چین با ابراز نگرانی عمیق در مورد حمله هوایی مرگبار اسرائیل به اردوگاه آوارگان در رفح در جنوب نوار غزه، از این رژیم خواست تا دستور دیوان بین‌المللی دادگستری را به‌طور مؤثر اجرا کند و به عملیات نظامی خود پایان دهد. به گزارش ایسنا، «مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: دستور سوم دیوان ... چین اجرای دستور دیوان لاهه از سوی اسرائیل را خواستار شد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین

افشاگری گاردین از تهدید دادستان دیوان کیفری بین‌المللی توسط رئیس موساد

منابع اسرائیلی فاش کردند رئیس سابق موساد دادستان پیشین دیوان کیفری بین‌المللی را با به خطر انداختن خانواده‌اش تهدید کرده بود. منابع اسرائیلی می‌گویند یوسی کوهن، رئیس پیشین سازمان جاسوسی اسرائیل موسوم به موساد شخصا در توطئه‌ای مخفیانه برای تحت فشار قرار دادن فاتو بنسودا (مسئول وقت دیوان کیفری بین‌المللی در رسیدگی به پرونده فلسطین) ... افشاگری گاردین از تهدید دادستان دیوان کیفری بین‌المللی توسط رئیس موساد

ادامه

اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین

یحیی سریع: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۳ کشتی را هدف قرار دادیم

سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن از عملیات‌های ارتش یمن علیه ۲ ناوشکن آمریکایی و ۳ کشتی در اقیانوس هند و دریای سرخ خبر داد. «یحیی سریع» سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن از عملیات‌های جدید ارتش این کشور در اقیانوس هند و دریای سرخ خبر داد. به نقل از المسیره، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن گفت: ۳ عملیات مشترک ... یحیی سریع: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۳ کشتی را هدف قرار دادیم

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, انگلیس, جنوب غرب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, دریای سرخ, فلسطین, یمن

رها شدن ریاض از زیر فشارها برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو

یک تحلیلگر جهان عرب از مقابله عربستان با فشارهای آمریکا برای عادی سازی روابط با اسرائیل خبر داد و نوشت: به نظر می‌رسد ریاض توانسته است که خود را از زیر این فشارها رها کند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «عبدالسلام بنعیسی» تحلیلگر مغربی در مطلبی در روزنامه رای الیوم آورده است: با وجود فشار ... رها شدن ریاض از زیر فشارها برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, جهان عرب, خاورمیانه, عربستان سعودی, فلسطین, گزارش, مراکش

جزئیات طرح خروج آمریکا؛ حفظ آسمان شرق فرات،‌ پایگاه التنف و نفت و گاز سوریه

طرح وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برای اجرای تصمیم دونالد ترامپ در زمینه خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه شامل انتقال این نیروها به غرب عراق با در اختیار داشتن حریم هوایی شرق فرات، حفظ پایگاه التنف در جنوب شرق سوریه و احتمال ترک پایگاه‌های نظامی نزدیک مرزهای عراق به منظور تمرکز بر حمایت از “چاه‌های نفت و تعویق بازگرداندن آنها به دولت سوریه” و ایجاد حمایت لازم از زندان‌های شامل اعضای خطرناک داعش می‌شود.

 

به گزارش ایسنا،‌ به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد، کل ‌نیروهای آمریکایی طبق نقشه و طرح کنونی سوریه را به مقصد غرب عراق ترک خواهند کرد.

 

اسپر به خبرنگاران همراهش در هواپیمای نظامی در مسیرش به خاورمیانه درباره بهانه ادامه حضور نیروهای آمریکایی در منطقه گفت، ارتش به عملیات نظامی خود علیه داعش به منظور ممانعت از بازگشت مجدد آن به منطقه بدون بعید دانستن ایده “اجرای عملیات مقابله با داعش در داخل خاک سوریه” ادامه می‌دهد.

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا از وزارت دفاع کشورش خواسته بود طرح‌هایی برای اجرای تصمیم سیاسی او در زمینه خروج از سوریه و دستیابی به تفاهماتی با ترکیه درباره ایجاد “منطقه امن” در شمال شرق سوریه به عمق ۳۲ کیلومتر و طول ۴۴۰ کیلومتر تهیه کند.

 

براساس اطلاعات واصله به روزنامه الشرق الاوسط، این طرح و ایده وزارت دفاع آمریکا شامل مولفه‌های ذیل است:

 

– انتقال ۷۰۰ سرباز آمریکایی از شرق سوریه به غرب فرات.

– حفظ حضور ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به سرکردگی آمریکا در حریم هوایی شرق سوریه.

– باقی نگه داشتن یادداشت تفاهم “منع برخورد” با طرف روسی با احتمال بررسی تعدیل آن.

– حفظ پایگاه التنف در گوشه مرزی سوریه – عراق و اردن که شامل نیروهای ویژه و حامی مخالفان سوری با هدف مقابله با دعش و ارائه حمایت اطلاعاتی است.

– حفظ عناصر مقاطعه کار شرکت‌های نظامی خصوصی در نزدیکی چاه‌های نفت و میادین گازی (منطقه شرق فرات شامل ۹۰ درصد نفت سوریه و نیمی از گاز این کشور است).

– انتقال پایگاه‌های نظامی به مناطق نزدیک به چاه‌های نفت در مرزهای عراق به منظور ممانعت از دخل و تصرف این چاه‌ها توسط دولت دمشق و تسلط دمشق بر این چاه‌ها و میادین قبل از دستیابی به هرگونه تفاهمی.

– بررسی پیشنهاد تامین حمایت بین‌المللی و نیروهای ویژه برای زندان‌هایی که دربرگیرنده عناصر خطرناک داعش از نظر غرب هستند.

 

این نکات ضمن اموری بودند که مایک پامپئو،‌ وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیرش به خاورمیانه بررسی کرد و مارک اسپر، وزیر دفاع نیز قصد دارد در سفر کنونی به منطقه آنها را مورد ارزیابی قرار دهد.

 

نیروهای آمریکایی ظرف روزهای گذشته از سه پایگاه نظامی خود عقب‌نشینی کردند که در میان آنها پایگاه شهر منبج و پایگاه نزدیک عین العرب (کوبانی) است.

 

تمامی پایگاه‌های آمریکا در شمال استان رقه و شمال شرق حلب خالی هستند در حالی که آمریکایی‌ها پایگاه‌های خود در دو استان حسکه و دیرالزور را به اضافه التنف در جنوب سوریه حفظ کرده‌اند.

 

دیده بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان سوری می‌گوید،‌ بیش از ۷۰ خودروی نظامی و خودروی زرهی با پرچم آمریکا از تل تمر در استان حسکه با حمایت و پیشتیبانی هلی‌کوپترهایی در جریان انتقال از شرق سوریه به غرب عراق عبور کردند. این کاروان بزرگترین پایگاه نظامی خود در سوریه واقع در فرودگاه “صرین” را تخلیه کرد که در ۳۰ کیلومتری جنوب کوبانی است. این پایگاه در اطراف منطقه امنی قرار دارد که ترکیه درصدد ایجاد آن در شمال شرق سوریه است به طوریکه گروه‌های سوری مسلح حامی آن از نهم اکتبر حملاتی را علیه کردهای سوری به راه انداختند. اکنون نیروهای مزدور حامی ترکیه بر نوار مرزی به طول ۱۲۰ کیلومتر کنترل دارند.

 

مسؤولان غربی می‌گویند، آمریکا مانعی در حصول تفاهمات بین هم‌پیمانانش یعنی نیروهای دموکراتیک سوریه و دمشق در خصوص اداره منطقه در شرق فرات نمی‌بیند و واشنگتن سعی می‌کند ورق مذاکراتی خود را برای بهبود موضع‌گیری آنها (کردها) با دمشق را حفظ کند.

 

طرف آمریکایی همچنین مشکلی با ایجاد منطقه امن براساس تصور ترکیه ندارد که شامل عقب‌نشینی نیروهای کرد و سلاح‌های سنگین آنها و نابودی پایگاه‌های آمریکایی از جرابلس تا رود فرات تا فش خابور در نزدیکی مرزهای عراق می‌شود.

 

واشنگتن از آنکارا خواست از مناطق و شهرهای کردنشین دور شود و به جنگ با داعش ضرری نرساند. این در حالی است که آینده منبج و کوبانی محور دیدار فردا (سه‌شنبه) روسای جمهوری ترکیه و روسیه در مسکو خواهد بود.

 

مسؤولان غربی به تفاهمات آنکارا با روسیه و آمریکا اشاره می‌کنند که منجر خواهد شد راه میانبری بین حسکه و حلب (خط تماس) بین ارتش ترکیه و گروه‌های مزدورش از یک سو و نیروهای دموکراتیک سوریه از سوی دیگر ایجاد شود به این ترتیب ارتش آمریکا ایجاد ۱۲ برج دیده‌بانی و پایگاه را در نزدیکی این مسیر شروع کرده است. (این تفاهمات احتمالا در آینده بین آنکارا، دمشق و مسکو شامل پیشروی ارتش سوریه به سمت جنوب ادلب باشد).

 

به این ترتیب منطقه امن احتمالا شامل مناطق کردنشین در گوشه شمال شرقی سوریه در نزدیکی مرزهای عراق می‌شود البته اگر تفاهمات دمشق و کردها به ورود هرچه سریع‌تر نیروهای دولتی سوریه مستقر در حسکه و قامشلی به مناطقی دورتر از نقطه تل تمر نینجامد.

 

در این راستا احمد الجربا،‌ رئیس جریان “الغد” در تلاش برای احیای پیشنهاد قبلی خود در زمینه استقرار نیروهای مبارز کرد (پیشمرگ‌ روژ) در مناطق کردنشین در مرزهای عراق‌، ترکیه و سوریه براساس تفاهمات بین آنکارا،‌ دولت اقلیم کردستان عراق و موافقت آمریکاست.

ایسنا

المیادین: نظامیان آمریکایی به طور کامل از استان‌های حلب و الرقه سوریه خارج شدند

در تازه ترین تحولات مربوط به شمال شرق سوریه، شبکه تلویزیونی «المیادین» روز یکشنبه خبر داد که نظامیان آمریکایی به طور کامل از استان‌های حلب و الرقه در شمال و شمال شرق سوریه و گروهی از نظامیان فرانسه از استان الحسکه عقب‌نشینی کردند.

ادامه

امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه

خبر مهم یک نماینده: امارات ۷۰۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه شده ایران را آزاد کرده است

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: روابط ارزی امارات با ایران بهبود یافته و این کشور ۷۰۰ میلیون دلار از پول های بلوکه شده ایران را آزاد کرده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امارات, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی