بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

۴ درگیری استراتژیک که در نهایت می‌توانند منجر به بحران جهانی شوند

یک روزنامه آلمانی در مطلبی آینده اقتصاد جهانی را منوط به سرانجام چهار مناقشه مهم و استراتژیک جهانی دانست.

 

روزنامه “ویرتشافتز ووخه” آلمان در مطلبی با اشاره به مناقشات تجاری که بین آمریکا و چین، آمریکا و ایران، انگلیس و اتحادیه اروپا، آرژانتین و صندوق بین‌المللی پول وجود دارد نوشت که این درگیری‌های مهم و استراتژیک در نهایت می‌تواند اقتصاد جهانی را به رکود بکشاند.

 

این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: در حال حاضر چندین بازی بزدلانه اقتصادی در دنیا در حال جریان است. در هر یک از آن ها اگر سازش و توافقی حاصل نشود احتمالا به یک رکود و بحران مالی جهانی منجر می شود. اولین و مهمترین این مناقشات بین آمریکا و چین و در زمینه تجارت و تکنولوژی در حال وقوع است. دومین مورد درگیری ها و مناقشات بین ایران و آمریکا است.

 

در اروپا نیز ما با یک سیاست تنش زا در لبه یک پرتگاهی قرار گرفته‌ایم که در اثر مناقشات بین نخست وزیر انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر مسئله برگزیت رخ داده است.

 

در نهایت هم پیروزی احتمالی «آلبرتو فرناندز»، در انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین در ماه آینده می تواند به مناقشات و درگیری های اقتصادی بین این کشور و صندوق بین المللی پول منجر شود.

 

در بخش دیگری از این مطلب آمده است که یک جنگ سرد ارزی، تکنولوژیک و تجاری بین آمریکا و چین می تواند رکود فعلی در زمینه صنعت، تجارت و سرمایه گذاری در بخش خدمات و مصرف خصوصی و اقتصادی را گسترش داده و اقتصاد آمریکا و دیگر اقتصادهای بزرگ را وارد رکود شدیدی کند.

 

مشابه این می تواند در مناقشات بین ایران و آمریکا به وقوع پیوسته و قیمت نفت را به بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسانده و باعث رکود اقتصادی شدیدی شود. چنین سناریوی مشابهی در سال ۱۹۷۳ در جریان جنگ یوم کیپور (جنگ اعراب و اسرائیل) و در سال ۱۹۷۹ بعد از انقلاب اسلامی ایران و در سال ۱۹۹۰ بعد از حمله عراق به کویت رخ داد.

 

در ادامه این مطلب آمده است که تشدید تنش های ناشی از برگزیت هم البته به خودی خود نمی تواند دلیلی برای رکود جهانی باشد، اما می تواند منجر به چنین تحولی در اروپا شود که بعدها می تواند به اقتصادهای دیگر هم سرایت کند.

 

اگر چه دیدگاه رایج این است که یک برگزیت سخت می تواند منجر به رکود شدید در انگلیس شود و اروپا را خیلی تحت تاثیر قرار نمی دهد چرا که انگلیس بیش از اروپا به تجارت با این اتحادیه نیازمند است، اما این دیدگاهی ساده لوحانه است.

 

منطقه یورو در حال حاضر از رکود قابل توجهی رنج می برد و در چنگال رکود صنعتی گرفتار است. هلند، بلژیک، ایرلند و آلمان که به رکود اقتصادی نزدیک می شود به شدت به بازار صادرات انگلیس متکی هستند. از آنجایی که اوضاع تجاری در منطقه یورو متشنج شده است یک برگزیت نامنظم همچون قطره ای خواهد بود که این بشکه پر آب را سر ریز می کند. ما می توانیم در این راستا صف طویل هزاران کامیون و اتومبیل را تصور کنیم که برای تکمیل تشریفات جدید گمرکی منتظر هستند. علاوه بر این رکود اقتصادی اروپا می تواند تاثیراتی را به دنبال داشته باشد که رشد جهانی را تضعیف کرده و خطراتی را در این زمینه ایجاد کند. چنین رکودی می‌تواند منجر به جنگ ارزی شود.

 

یک بحران در آرژانتین هم می‌تواند عواقب جهانی ایجاد کند. اگر فرناندز پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور شود و متعاقبا برنامه جامع ۵۷ میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول برای این کشور را کنار بگذارد پیش بینی می‌شود که بحران ارزی سال ۲۰۰۱ دوباره تکرار شود. این مسئله می‌تواند به فرار سرمایه از بازارهای نوظهور منجر شده و بحران‌هایی را در ترکیه، ونزوئلا، پاکستان و لبنان ایجاد کند. همچنین شرایط در هند، آفریقای جنوبی، چین، برزیل، مکزیک و اکوادور هم می تواند متشنج شود.

 

در همه این مناقشات و درگیری ها هر دو طرف می خواهند از وجهه خود دفاع کنند. دونالد ترامپ، خواهان یک توافق با چین است تا اقتصاد و بازارها را قبل از نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری دور بعد آمریکا پایدار کند. رئیس جمهور چین هم خواهان دستیابی به توافقی است تا سرعت رکود چین را کاهش دهد. از طرفی هیچ کس نمی خواهد در این بازی نقش بزدل را ایفا کند چرا که این امر باعث تضعیف موقعیت داخلی وی شده و طرف مقابل را تقویت می کند.

 

به همین ترتیب ترامپ فکر می کند می تواند با اعمال تحریم های سخت ایران را به زانو درآورد. البته ایرانی ها می دانند که ترامپ نمی تواند یک جنگ گسترده و در نتیجه افزایش قیمت نفت را تحمل کند. در ضمن ایران نمی خواهد تا زمانی که تحریم ها لغو شود وارد مذاکراتی با ترامپ شود که به فرصتی برای رئیس جمهور آمریکا تبدیل می شود. از آنجایی که این دو طرف تمایلی برای تسلیم شدن ندارند و دولت ترامپ هم از طرف اسرائیل و عربستان تحریک می شود خطر تشدید تنش ها در اینجا افزایش می یابد.

 

نویسنده در بخش پایانی این مطلب نوشت: آینده اقتصاد جهانی به این چهار مناقشه بستگی دارد و هنوز مشخص نیست که این مناقشات به کجا می رسد.

تسنیم

اتحادیه اروپا، آمریکا را تهدید به مقابله به مثل کرد

اتحادیه اروپا امروز چهارشنبه تهدید کرد در صورت اعمال تعرفه‌های اقتصادی بر ۷.۵ میلیارد دلار کالای اروپایی توسط آمریکا، مقابله به مثل خواهد کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, جهان, خبر, فرانسه

پوتین: تحریم‌های آمریکا علیه ایران به اقتصاد جهان لطمه زده است

رئیس جمهوری روسیه گفت: ایران نمی‌تواند بخاطر تحریم‌های آمریکا توانمندی‌های خود را تحقق بخشد و این مساله به اقتصاد جهانی و بازار انرژی لطمه زده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, عربستان سعودی, فرانسه