درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

آزادی سه نفر از کارگران با وثیقه / کارگران خواستار تغییر سهامدار عمده شرکت هستند

تحصن صنفی کارگران ماشین‌سازی هپکو با دخالت گارد ویژه، ضرب‌وجرح و دستگیری ۲۸ نفر همراه بود که سه نفرشان با وثیقه آزاد شده‌اند. کارگران دستمزدهای عقب‌افتاده خود را می‌خواهند و خواستار تغییر سهامدار عمده شرکت هستند.

 

هپکو درگیر بحران مالی، سوءمدیریت، رکود تولید و واگذاری “چشم‌بسته” به بخش خصوصی است. تولید ماشین‌سازی هپکو با ظرفیت۳۰۰۰ کارگر به زیر ۲۰درصد رسیده است. بخش مونتاژ کارخانه تعطیل شده، کارگران حقوق تیر و مرداد را نگرفته‌اند و سه سال دستمزد معوقه هم طلب دارند. وزیر صنعت ۱۲ شهریور اعلام کرده بود که سازمان خصوصی سازی طی یک هفته، تکلیف سهامداری و مدیریت این کارخانه را روشن می‌کند. خلف وعده وزیر به اعتراض‌ کارگران انجامید.

 

علی ابراهیمی، نماینده شازند در مجلس با گلایه از برخورد قهری با کارگران هپکو گفته است: «فردی که هپکو را خریداری کرده، در مدیریت و اداره کارخانه ناتوان است … و در حال حاضر، عملا هپکو تولید ندارد و به همین دلیل در پرداخت مطالبات کارگران درمانده است.»

 

ماشین‌سازی هپکو که در سال ۱۳۵۴ تاسیس شد، روزگاری “نگین تولید و مونتاژ ماشین‌آلات صنعتی خاورمیانه” خوانده می‌شد. این کارخانه در سال ۱۳۸۶ به بخش خصوصی واگذار شد و از دهه ۹۰ به سراشیبی مالی و تولیدی افتاد. تولید هپکو که زمانی ۲۴۰۰ دستگاه ماشین‌‌آلات صنعتی در سال بود، به شدت کاهش یافته و و دستمزدها سه ماه یک مرتبه پرداخت می‌شوند.

 

این کارخانه در زمینی به وسعت ۱۱۵ هکتار در بهترین نقطه شهر اراک واقع شده است. روزنامه شرق پیش‌تر نوشته است: «زمزمه‌هایی مبنی بر تلاش برای به نابودی کشاندن هپکو شنیده می‌شود؛ تلاش‌هایی که هدفش تعطیلی کارخانه و فروش زمین‌ها و دستگاه‌هایی است که بسیار ارزشمندند.»

 

یاشار سلطانی، روزنامه‌نگار در توییتی نوشته که کارخانه‌ها و شرکت‌ها با ظاهر قانونی نصیب رانت‌خواران می‌شوند و باتوم و زندان نصیب کارگران. او فساد قانونی را یکی از آفت‌های نظام خوانده است.

 

سیدعلی آقازاده استاندار استان مرکزی، با کارگران همراهی کرده و گفته که حرف آنها درست است: »در دو سه سال گذشته با توجه به اینکه هم تولید با مشکل مواجه بوده و هم حقوق‌شان پرداخت نشده و تعدادشان هم به هزار نفر می‌رسد، حرف‌شان در این زمینه درست است.

 

آقازاده افزوده که در موضوع هپکو باید از حرف و شعار عبور کرد و در نظر گرفت که حل مسئله این کارخانه بر عهده استان مرکزی نیست، بلکه ابعاد وسیع‌تری دارد.

 

این نخستین اعتصاب و تجمع کارگران هپکو یا اولین حمله پلیس به معترضان نیست. دفعات قبل نیز ماموران با باتوم و گاز اشک آور آنها را متفرق کردند.

 

شهروندی در توییتر می‌پرسد آیا ماموران ناجا خودشان حاضرند یک روز بدون حقوق کار کنند؟

 

کاربر دیگری نوشته است: «وقتی به عکس‌های کارگران هپکو نگاه می‌کنید. بدن‌های خونین‌شان را که می‌بینید، بیاد بیاورید که اینها محروم‌ترین بخش‌های جامعه ایران‌اند، که دستمزدهای عقب‌افتاده‌شان را طلب می‌کنند و حالا حکومتی که از نردبان مستضعفان بالا رفته و به‌قدرت رسیده، پاسخ چنین خواستی را با یگان‌ویژه می‌دهد.»

 

ساکنان یک روستای کارگرنشین؛ مشکل بی‌آبی ما را برطرف کنید

نزدیک به ۵۰ نفر از خانواده‌های شرکت راه‌آهن که در روستای ایستگاه کشور ساکن هستند، از مسئولان برای برطرف کردن بی‌آبی روستا درخواست استمداد کردند.   ساکنین روستای ایستگاه کشور که همگی از شاغلین راه‌آهن کشور هستند، به ایلنا گفتند: دست‌کم از سه ماه پیش آب حدود ۵۰ خانوار ساکن روستای ایستگاه کشور که از ... ساکنان یک روستای کارگرنشین؛ مشکل بی‌آبی ما را برطرف کنید

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

فعال کارگری؛ همه سیاست‌های خصوصی‌سازی در راستای تصاحب اموال عمومی است

عبدالله وطن‌خواه با انتقاد از تلاش‌هایی که برای واگذاری بانک رفاه از طریق بورس صورت گرفت، گفت: همه این اقدامات در راستای «تصاحب اموال جمعی کارگران» قابل بازخوانی است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری