اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

توان موشکی چین بر خلاف آمریکا تهدیدی علیه جهان نیست

نماینده دائم چین در سازمان ملل با اشاره به انتقاد ناموجه آمریکا از توسعه موشک‌های هسته‌ای میانبرد چین تاکید کرد چین همواره بر سیاست دفاعی پایبند بوده و تمام موشک‌های میانبرد زمین پایه را با هدف کاملا دفاعی در داخل خاک خود مستقر کرده و تهدیدی علیه هیچ کشوری نیست.

 

خبرگزاری شینهوا روز جمعه گزارش کرد، «جانگ جون» بعد از نشست شامگاه پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره خروج آمریکا از پیمان موشک های میانبرد گفت که پیمان منع موشک های هسته ای میانبرد در سال ۱۹۸۷ میان شوروی و آمریکا امضاء شد که پیمان مهمی در زمینه خلع سلاح است.

 

او با اشاره به اینکه چین در مساله پیمان منع موشک های هسته ای میانبرد بارها موضع خود را اعلام کرده است تاکید کرد خروج آمریکا با بهانه کردن چین از این پیمان پذیرفتنی نیست و انتقاد ناموجه آمریکا قابل قبول نیست.

 

وی افزود: خروج یک جانبه آمریکا از پیمان موشکی با روسیه، باعث غیرموثر شدن این پیمان شده و بر توازن و ثبات راهبردی جهان، امنیت اروپا و منطقه آسیا و اقیانوس آرام و نظام بین المللی خلع سلاح تاثیر منفی خواهد گذاشت.

 

سفیر چین در سازمان ملل گفت: آمریکا قبل از خروج از پیمان اعلام کرده بود پژوهش و استقرار موشک های هسته ای میانبرد را تسریع می کند و اخیراً هم یک موشک کروز زمین پایه جدید آزمایش کرد. چین از کشورهای ذیربط درخواست می کند با برخورد مسئولانه، توازن و ثبات راهبردی جهان و صلح و آرامش بین المللی و منطقه ای را حفظ کنند. این خواست مشترک جامعه بین المللی است.

 

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد پیمانی است که در سال ۱۹۸۷ میلادی میان ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی و پس از فروپاشی شوروی با روسیه امضا شد.

 

“رونالد ریگان” رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و گورباچف رییس جمهوری روسیه هشتم دسامبر ۱۹۸۷ میلادی (۱۷ آذرماه ۱۳۶۶) این پیمان را امضا کردند و یکم ژوئن ۱۹۸۸ (۱۱ خرداد ۱۳۶۷) اجرایی شد، اما ۱۱ مرداد سال ۱۳۹۸ و پس از گذشت ۳۱ سال، آمریکا به طور رسمی از آن خارج شد.

 

پیشتر دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا ۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که به دلیل نقض مکرر این پیمان توسط روسیه، واشنگتن از این پیمان خارج می شود.

 

او در سخنانی مدعی شد به این دلیل که روسیه و چین (که امضا کننده معاهده منع موشک های هسته ای میانبرد نیست)، اقدام به توسعه سیستم های موشکی کرده اند، پس آمریکا نیز می تواند چنین اقدامی را انجام دهد.

 

اکنون با خروج آمریکا و پس از آن روسیه از یکی از مهمترین معاهدات خلع سلاح هسته‌ای در جهان، نگرانی ها در این خصوص افزایش یافته است.

 

این اقدام آمریکا می تواند تمدید مجدد توافقنامه «استارت ۱» میان مسکو و واشنگتن را با مشکل روبرو کند. مدت توافقنامه استارت ۱ در سال ۲۰۲۱ پایان خواهد یافت. معاهده استارت ۱ که در سال ۲۰۱۰ میان آمریکا و روسیه به امضا رسید، دو طرف را ملزم می کند که تعداد کلاهک های هسته ای استراتژیک خود را تا ۱۵۵۰ عدد نگه دارند.

ایرنا

چین بر ۷۵ میلیارد دلار از کالاهای آمریکا تعرفه بست

چین که روز گذشته تهدید کرده بود آماده مقابله به مثل با آمریکا در مورد هرگونه اقدام تجاری است امروز جمعه اعلام کرد بر ۷۵ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی این کشور تعرفه بسته است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا