دومین سامانه پدافند موشکی آمریکا تحویل تل‌آویو شد

یک روزنامه اسرائیلی از تحویل دومین سامانه پدافند موشکی «تاد» آمریکا به اسرائیل خبر داد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه «تایمز آو اسرائیل» گزارش داد آمریکا دومین سامانه پدافند موشکی تاد را به اراضی اشغالی منتقل کرده است. این روزنامه مدعی شد که تقویت سامانه‌های دفاعی اسرائیلی از سوی آمریکا، همزمان با افزایش تنش‌ها ... دومین سامانه پدافند موشکی آمریکا تحویل تل‌آویو شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, یمن

سفیر اسرائیل در اتیوپی از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد

رسانه‌ها گزارش کردند سفیر اسرائیل در اتیوپی به دلیل مخالفت کشورهای شرکت کننده در نشست سالانه، از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد. به گزارش ایسنا، خبرنگار شبکه خبری الجزیره گزارش کرد «آبراهام نگوس»، سفیر اسرائیل در اتیوپی، امروز دوشنبه از سالن ماندلا در مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد. اخراج سفیر پس از آن صورت گرفت ... سفیر اسرائیل در اتیوپی از مقر اتحادیه آفریقا اخراج شد

ادامه

اتحادیه آفریقا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, رواندا, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, سازمان ملل, فلسطین, نسل‌کشی

مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ژنرال مصری با اشاره به آمادگی ارتش مصر برای هر نبردی و تقابل جنگنده های مصری با هواپیماهای جنگی آمریکایی گفت: زمانی که قوی باشی احدی جرات نزدیک شدن به تو را نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، سرتیپ «سمیر فرج» کارشناس نظامی مصری گفت: اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر ... آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, جهان, فلسطین, مصر

هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

مشاور سابق پنتاگون درباره افزایش حضور نظامی ایالات متحده در غرب آسیا و پیامدهای درگیری نظامی با ایران هشدار داد. به گزارش ایسنا، «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته و مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: درگیری‌های جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است. اما از آنجایی ... هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, ایران, تحلیل, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, ویتنام

لوبلوگ: قدرت نرم روسیه به یمن رسید/ مسکو حامی شورای انتقالی جنوب

سایت “لوبلوگ” اعلام کرد که قدرت نرم روسیه وارد یمن شده و حمایت این نیروها از شورای انتقالی جنوب یمن جایگاه آن را تقویت می‌کند.

 

جاناتان وینتون-هاروی، در مقاله‌ای برای سایت لوبلوگ نوشت که مداخله نظامی روسیه در سوریه در سال ۲۰۱۵ در بازی قدرت در خاورمیانه و شمال آفریقا تأثیر گذاشته است. مسکو همواره به موضع بی‌طرفی در نزاع‌های منطقه‌ای پایبند بوده و با تمامی طرف‌ها مذاکره می‌کند و در نهایت به برگ برنده‌ای برای نفوذ نزد تمامی طرف‌ها دست می‌یابد مثل همان کاری که اکنون در یمن انجام می‌دهد.

 

زمانی که روسیه حضور خود را در منطقه گسترش می‌دهد احتمالا به افزایش مداخله‌اش در یمن منجر شده و خود را به عنوان یک بازیگر مهم در سیاست این کشور نشان خواهد داد. در همین راستا درگیری‌های اخیر میان گروه‌های جدایی طلب جنوب و دولت مستعفی یمن از نظر بین‌المللی در را به روی روسیه باز کرده تا نقش خود را تقویت کند. در سایه نبود رهبری آمریکا و گروه‌های دیگر برای حمایت از مذاکرات مشروع روسیه خود را در مقابل وضعیتی می‌بیند تا به نقش محوری بپردازد مخصوصا اینکه تنها طرفی است که روابط خوبی را با طرف‌های درگیر حفظ می‌کند.

 

مارک کاتس، سخنران امور حکومت و سیاست در دانشگاه جورج میسون می‌گوید: مسکو می‌تواند با شورای انتقالی جنوب فعالیت کند. جنوب یمن تحت حکومت نظام مارکسیستی تأییدکننده شوروی از زمان استقلال یمن از انگلیس در سال ۱۹۶۷ تا پایان جنگ سرد بود.

 

طی جنگ داخلی که مارس ۲۰۱۵ رخ داد روسیه خارج از صحنه باقی مانده و روابط خوب خود را با تمامی طرف‌ها حفظ کرده است بدون اینکه موضع واضحی نسبت به طرف‌های درگیر داشته باشد.

 

به گفته پیتر سالزبری از گروه بین‌المللی بحران‌ و متخصص امور یمن، روسیه بازیگر واضح و فعال در یمن در طول دوره جنگ بوده است. سفارت روسیه در صنعا تا زمان کشته شدن علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری سابق یمن در سال ۲۰۱۷ از نمایندگان انصارالله و شورای انتقالی جنوب استقبال می‌کرد اما تأکید می‌کرد که به دولت “مشروع” عبدربه منصورهادی احترام می‌گذارد. روسیه از سال میلادی گذشته به یمن توجه زیادی داشته است.

 

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که مسکو به حمایت از تلاش‌های مسالمت‌آمیزی که سازمان ملل بر آن نظارت دارد مرتبط است. آوریل عیدروس الزبیدی، رئیس شورای انتقالی جنوب یمن به دعوت مسؤولان روسی به مسکو سفر و ادعا کرد که توافقی درباره حل سیاسی وجود دارد.

 

روسیه هنوز در یمن دست به هیچ اقدامی نزده است و به دنبال راه‌هایی برای مذاکره با جدایی‌طلبان است. کاتس می‌گوید: به نظر می‌رسد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به دنبال بازپس‌گیری آن چیزی است که اتحاد شوروی از دست داده است. کاتس می‌گوید که شورای انتقالی جنوب یمن آماده همکاری با مسکو است و این به روسیه امکان فعالیت را می‌دهد.

 

شورای انتقالی جنوب توانست موضع خود را در جنوب به عنوان یک نیروی حاکم تقویت کند و بر نیروهای وابسته به دولت مستعفی یمن چیره شود. برای همین این شورا توانست بر عدن سیطره یابد و عبدربه منصور هادی را شکست دهد.

 

روسیه احتمالا وارد مذاکراتی با شورای انتقالی جنوب برای ارائه حمایت باشد. کاتس می‌گوید چنین اقدامی احتمالا قدرت نرم روسیه در منطقه را تقویت می‌کند.

 

وی گفت: با ایجاد پایگاه‌های نظامی در طول دریای سرخ از سوی کشورهای دیگر جای تعجب دارد که روسیه حتی یک پایگاه را ایجاد نکرده است. چه بسا جنوب یمن به روسیه فرصتی برای ایجاد پایگاه به مسکو داده باشد.

 

مسکو معتقد است که اگر منصور هادی پایتخت دوم خود را از دست بدهد تأثیر خود را از دست داده است و دیگر برای خدمت به منافعش در منطقه مناسب نیست. اگر مسکو بتواند نقش ایجادکننده صلح در یمن را ایفا کند آزادی مداخله در امور یمن و تقویت تأثیر آن در دریای سرخ و شاخ آفریقا را خواهد داشت.

 

این نویسنده به نقش امارات اشاره می‌کند که توافقی در منافع میان روسیه و امارات وجود دارد. کاتس می‌گوید: به نظر می‌رسد روسیه و امارات منافع متقابلی در جنوب یمن دارند همانطور که در مناطق دیگر خاورمیانه این مساله وجود دارد.

 

در لیبی، روسیه و امارات زمینه مشترکی برای حمایت از خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی و نیروهایش یافتند.

 

در سوریه، امارات سال گذشته سفارتش را در دمشق بازگشایی کرد. ابوظبی در موضعش نسبت به روسیه و ایران و اتهامات عربستان و آمریکا درباره حمله به نفتکش‌ها در خلیج عمان بی‌طرفانه عمل کرده و امارات روابطش را با روسیه تقویت کرده است. عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار کرد و درباره مسائل یمن و همکاری میان دو کشور بحث و گفت‌وگو کرد.

 

در زمانی که روسیه روابطی را با عربستان، امارات و شورای انتقالی و عبدربه منصور هادی دارد دعوتنامه‌ای را از انصارالله دریافت کرده تا به عنوان یک میانجیگر در یمن عمل کند و همین مساله راه را به روی مسکو برای ایفای یک نقش مهم در پرونده یمن و تقویت جایگاهش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی هموار می‌کند.

ایسنا

نماینده پارلمان عراق: هواپیماهای اسرائیلی با پوشش آمریکایی عراق را هدف قرار داده‌اند

نماینده کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق اعلام کرد: آنچه در پایگاه‌های بلد در استان صلاح الدین و پادگان الصقر در جنوب بغداد رخ داد در واقع حمله اسرائیل با اطلاعات دقیق آمریکایی‌ها بود.

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق

هشدار لاوروف به ترکیه: روسیه ممکن است در ادلب وارد عمل شود

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه نظامیان روسی و ترکیه‌ای در تماس دائم برای بررسی اوضاع ادلب هستند، هشدار داد در صورت ادامه اقدامات تحریک‌آمیز تروریست‌ها، روسیه برای ایجاد ثبات در منطقه دست به اقدام خواهد زد.

ادامه

ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه