آسیا تایمز: آمریکا با سلاح اتمی کره شمالی کنار آمده است

نشریه چاپ هنگ‌کنگ نوشت: «درگیری آمریکا و کره شمالی از محافل سیاسی آمریکا غیب شده است. دولت آمریکا دریافته که “ثبات پرتنش” بهترین سناریوی ممکن در شرایط فعلی است.» به گزارش ایسنا، برخلاف گذشته، در دولت دوم «دونالد ترامپ» مسئله کره‌شمالی دیگر یکی از مسائل مهم سیاست خارجی او نیست. این تغییر درحالی است که ... آسیا تایمز: آمریکا با سلاح اتمی کره شمالی کنار آمده است

ادامه

آمریکا, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

همزمان با عقب‌نشینی آمریکا و کشورهای اروپایی از صحنه تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای در جنوب شرق آسیا، چین با تمرکز بر سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی و ارائه وام‌های جدید، جایگاه خود را به‌عنوان اصلی‌ترین شریک مالی این منطقه تقویت کرده است؛ موضوعی که به گفته اندیشکده لویی استرالیا می‌تواند توازن قدرت اقتصادی و سیاسی در این منطقه ... افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, استرالیا, اندونزی, ایتالیا, تایلند, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, سوریه, شرق آسیا, غرب, فرانسه, فنلاند, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هلند, ویتنام

ائتلاف شرقی درسایه فشارغرب؛ پیام‌های محور مسکو- پیونگ‌یانگ – پکن

ائتلاف روسیه – چین – کره شمالی، حامل پیامی آشکار پایان دوران انحصارطلبی و آغاز عصر مشارکت قدرت‌ها در تنظیم معادلات جهانی است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، معصومه محمدی کارشناس مسائل روسیه: تحولات ژئوپلیتیکی چند سال اخیر، به‌ویژه پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، نشان‌دهنده بازگشت تدریجی جهان به ساختارهای تقابلی مبتنی بر ... ائتلاف شرقی درسایه فشارغرب؛ پیام‌های محور مسکو- پیونگ‌یانگ – پکن

ادامه

استقلال, اورآسیا, جهان, چین, دریای مدیترانه, روسیه, ژاپن, شانگ های, شرق, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره شمالی, ناتو, هژمونیسم

مدیرعامل انویدیا: چین برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد

مدیرعامل شرکت انویدیا بار دیگر نگرانی‌ها درباره استفاده احتمالی از تراشه‌های این شرکت در برنامه‌های نظامی چین را تکذیب و تاکید کرد که پکن برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، جنسن خوانگ در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه تلویزونی سی‌ان‌ان ادعای استفاده نظامی چین از فناوری‌های انویدیا را تکذیب ... مدیرعامل انویدیا: چین برای توسعه نظامی به تراشه‌های ما نیاز ندارد

ادامه

آمریکا, جنگ تجاری, جهان, شرق آسیا, گزارش

مالزی به طرح “یک جاده یک کمربند” چین پیوست

مالزی از امروز پنجشنبه با آغاز عملیات اجرایی قرارداد ساخت خط آهن شرقی- غربی این کشور توسط چین به ارزش حدود ۱۱ میلیارد دلار به طور رسمی وارد طرح جهانی “یک کمربند یک جاده” چین شد.

 

قرارداد ساخت راه آهن شمال مالزی در یکسال گذشته پس از روی کار آمدن ماهاتیر محمد نخست وزیر این کشور، به تعویق افتاده بود. نخست وزیر مالزی هزینه های این پروژه را برای کشورش بسیار سنگین اعلام کرده و خواستار کاهش هزینه های آن شده بود.

 

براساس گزارش رسانه های آسیایی، دو کشور پس از یک تعلیق یکساله در آغاز این پروژه کلان اقتصادی و گفت وگو های بسیار و توافق جدید مبنی بر کاهش هزینه های این طرح به یک سوم مبلغ ۱۱ میلیارد دلار قبلی، از امروز این قرارداد را برای اجرا از سر گرفتند.

 

ماهاتیر محمد پس از به دست گرفتن قدرت در پی انتخابات سراسری ماه مه ۲۰۱۸ بلافاصله این قرارداد را که توسط نجیب رزاق نخست وزیر پیشین مالزی با چین منعقد شده، برای کشورش “غیرمنصفانه” دانسته و مانع از اجرای آن شده بود.

 

دو کشور در یکسال گذشته با تشکیل کمیسیون مشترکی، گفت وگوهای مستمری را در مورد اصلاح این قرارداد داشتند و سرانجام کاهش یک سومی هزینه ها نظر مساعد دولت جدید مالزی را به خود جلب کرد و قرار شد توافق جدید از ماه جاری میلادی (مه) در این کشور عملیات اجرایی خود را آغاز کند.

 

ارزش این خط آهن ساحلی در ابتدا ۱۳ تا ۲۰ میلیارد دلار برآورد شده بود و دولت ماهاتیر محمد با تعیین شرایطی از جمله اینکه چین باید تخفیف عمده ای در اجرای این پروژه ارائه کند، مانع از اجرای آن با ارقام سنگین پیشین شده بود.

 

گفت وگو و توافق اولیه این پروژه اقتصادی مشترک میان دو کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی و در دوره نجیب رزاق نخست وزیر پیشین مالزی که قریب به یک دهه زمام دولت را در این کشور در دست داشت، با شرکت های چینی انجام شده بود.

 

پکن و کوالالامپور که روابط گسترده تجاری با یکدیگر دارند سرانجام پس از ماهها توافق کردند، پروژه ای که قرار بود برای مالزی حدود ۶۵.۵ میلیون رینگیت هزینه داشته باشد اکنون با کاهش یک سومی هزینه ها با ۴۴ میلیون رینگیت ( ۱۰.۷ میلیارد دلار) عملیات اجرایی آن در ماه مه جاری آغاز شود.

 

قرار است با اجرای این طرح ریلی۶۴۰ کیلومتری توسط شرکت سرمایه گذار و مجری چینی موسوم به East Coast Rail بخش شرقی شبه جزیره مالزی به مسیرهای کشتیرانی در غرب آن متصل شود.

 

طبق این طرح نه تنها بندر کلانگ مالزی از طریق شهر کوتاباهرو در شمال شبه جزیره مالزی به تنگه مالاکا وصل می شود، بلکه مالزی نیز با این خطوط ریلی عملا وارد جغرافیای نقشه جهانی “یک کمربند یک جاده “چین می‌شود.

 

” راه ابریشم جدید یا طرح یک کمربند و یک جاده”، یک طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعه دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که توسط شی جین پینگ رئیس جمهوری چین در سال ۲۰۱۳ ارائه شده است.

 

موافقان این طرح، آن را راهی برای شکاف زیرساخت‌ها بین کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه، کمک به رشد اقتصادی این کشورها و رونق تجارت بین‌المللی می‌دانند.

 

” با ئی تیان” سفیر چین در مالزی امروز در گفت وگو با رسانه ها گفت که این طرح قرار است تا سال ۲۰۲۶ مراحل نهایی خود را در مالزی به اتمام رساند تا از این طریق آمار گردشگران چینی که از مالزی دیدار می کنند از رقم سه میلیون نفر سال گذشته به دو برابر افزایش یابد.

 

وی افزود: علاوه براین، اجرای این طرح زیربنایی سبب افزایش سرمایه گذاری‌های خارجی در مالزی خواهد شد.

 

“لیم گوان انگ” وزیر دارایی مالزی نیز دراین زمینه گفت که برآورد شده است تا ۷۰ درصد از نیروی شاغل این پروژه کلان اقتصادی را کارگران مالزیایی تشکیل دهند و همچنین ۴۰ درصد از پیمانکاران نیز افراد بومی باشند که این موضوع سبب اشتغال گسترده نیروی کار داخلی خواهد شد.
ایرنا