بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

زنگ خطر برای ترامپ؛ رشد اقتصادی آمریکا کاهش یافت

وزارت بازرگانی آمریکا پس از بازنگری در رشد اقتصادی این کشور اعلام کرد که با کاهش ۲/۲درصدی طی سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ مواجه بوده است؛ آماری که می تواند امیدهای دونالد ترامپ برای بهبود تولید ناخالص داخلی و شانس های انتخاباتی اش در سال ۲۰۱۹ را بر باد دهد.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، پیشتر اعلام شده بود که رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه آخر ۲۰۱۸ حدود ۲/۶ درصد بوده اما وزارت بازرگانی پس از بازنگری در آمارهای خود آن را به ۲/۲ درصد کاهش داد.

 

رئیس جمهوری آمریکا و تیم اقتصادی وی بارها وعده داده اند که با اتخاذ سیاست های قاطع، مقررات زدایی و کاهش قابل توجه مالیات ها که در اواخر سال ۲۰۱۷ به اجرا درآمد، رشد اقتصادی آمریکا به سه درصد یا بیشتر از آن افزایش خواهد یافت.

 

با توجه به کاهش رشد اقتصادی چین و اروپا و زیان احتمالی برگزیت به انگلیس، آمریکا نمی تواند برای بهبود رشد اقتصادی خود به تقاضای خارج تکیه کند.

 

بسیاری از اقتصاددانان از جمله افرادی که در صندوق بین المللی پول فعال هستند، پیش بینی های خود در مورد رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۹ را کاهش داده اند. فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) نیز گفته که فعلا روند افزایش نرخ بهره بانکی را متوقف می کند.

 

ترامپ بارها از فدرال رزرو به دلیل افزایش نرخ بهره انتقاد کرده است. او این اقدام بانک مرکزی آمریکا را «دیوانگی» و «خارج از کنترل» و تهدیدی بزرگ تر از چین برای اقتصادی آمریکا خوانده است.

 

در حال حاضر، آمار و ارقام اقتصادی به نفع او نیست. اعتماد تجاری، هزینه های مصرف کنندگان و ساخت مسکن طی ماه های اخیر کاهش یافته است. با این حال، اقتصاددانان هنوز معتقدند که اقتصاد آمریکا در وضعیت خوبی است.

 

اما اقتصاددانانی مانند «گرگوری داکو» از گروه Oxford Economics که در زمینه پیش بینی ها و تحلیل های اقتصادی فعال است، می گوید که اقتصاد آمریکا در سرازیری قرار گرفته است زیرا رشد اقتصادی این کشور «در سه ماه دوم ۲۰۱۸، ۴/۲ درصد و در سه ماهه سوم ۳/۴ درصد بود» اما حالا به ۲.۲ درصد کاهش یافته است.

 

وزارت بازرگانی آمریکا گفته که پس از دریافت داده های تکمیلی در مورد سه ماهه چهارم ۲۰۱۸ در ارزیابی های قبلی خود تجدیدنظر کرده است. کاهش اندک پیش بینی های اقتصادی پس از دریافت آمار و داده های جدیدی امری نسبتا عادی است اما کاهش۰/۴ (چهار دهم) درصدی رقمی بزرگ و غیرمعمول است.

 

وال استریت ژورنال نوشت، به نظر می رسد رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ نیز کاهش داشته که علت آن ابهام در مورد رشد اقتصاد جهانی و تعطیلی ۳۵ روزه بخش هایی از دولت فدرال آمریکا طی اواخر دسامبر و ماه ژانویه است.

 

انتظار می رود که دولت آمریکا تا کمتر از یک ماه دیگر ارزیابی اولیه خود درباره رشد اقتصادی کشور طی سه ماه اول ۲۰۱۹ را اعلام کرد.

 

مشاوران موسسه Macroeconomic تخمین زده اند که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا طی این مدت ۱/۴ درصد بوده است.

 

بسیاری از اقتصاددانان می گویند که انتظار می رود رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۹ متوسط باشد. به گفته آنها بیکاری طی سال جاری میلادی همچنان پایین بوده و درآمدها بالا خواهد بود.

 

نیویورک تایمز نوشته است، پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ به نتایج اقتصادی بستگی دارد. اگر او درست گفته باشد و رشد اقتصادی دوباره اوج بگیرد، او با یک سابقه قوی اقتصادی وارد سال ۲۰۲۰ شد اما اگر او اشتباه کرده باشد و رشد اقتصادی کاهش یابد جز خودش نمی تواند کسی را مقصر بداند.

ایرنا

همگرایی اروپا و چین برای مقابله با یکجانبه گرایی ترامپ

کاخ الیزه روزگذشته (سه شنبه- ۲۶مارس) میزبان نشست مشترک روسای جمهوری چین و فرانسه، صدراعظم آلمان و رئیس کمیسیون اروپا با سه محور اصلی ‘صلح و امنیت بین المللی’، ‘مساله آب و هوا’ و ‘همکاری ممتاز’ در شرایط اقتصادی بود.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, ایتالیا, جهان, چین, روسیه, فرانسه

ایتالیا و چین تفاهم نامه جاده ابریشم جدید را امضا کردند

مراسم امضای تفاهم نامه همکاری در زمینه طرح ‘جاده ابریشم جدید’ روز شنبه با حضور ‘شی جین پینگ’ رئیس جمهوری چین و ‘جوزپه کونته’ نخست وزیر ایتالیا و شماری از وزیران دو کشور در شهر رم به امضا رسید.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایتالیا, جهان, چین, خبر