بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

دیدار روسای جمهور ایتالیا و چین در رم

‘شی جین پینگ’ رئیس جمهور چین که برای امضای تفاهمنامه طرح جاده ابریشم جدیدبه ایتالیا سفرکرده است، امروز با سرجو ماتارلا همتای ایتالیایی خود دیدار و گفت و گو کرد.

 

رئیس جمهور چین که شب گذشته در صدر هیاتی ۲۰۰ نفره وارد رم شده است، امروز با همتای ایتالیایی خود در کاخ ریاست جمهوری این کشور دیدار و درباره تقویت همکاریهای تجاری و فرهنگی گفت و گو کرد.

 

سرجو ماتارلا پس از این دیدار اظهار داشت: همکاری میان ایتالیا و چین با تفاهمنامه تجاری تقویت می شود. امضای یادداشت تفاهم میان دو کشور چارچوب مناسبی برای شرکای ایتالیایی و چینی است و طرح جاده ابریشم جدید یک جاده دو طرفه است که در آن علاوه بر تجارت، باید نظریات و ایده ها نیز تردد کنند.

 

وی افزود:سال ۲۰۲۰ ، سال فرهنگ و گردشگری میان دو کشور خواهد بود.

 

رئیس جمهور چین نیز اظهار داشت: دو ملت چین و ایتالیا دارای دوستی عمیقی هستند. چین خواهان تبادل تجاری دو طرفه است . پکن و رم دو نیروی مهم در حفظ صلح و ترویج توسعه در جهان هستند.

 

رئیس جمهور چین قرار است با روسای مجالس سنا و نمایندگان و همچنین با ‘جوزپه کونته’ نخست وزیر ایتالیا دیدار و یادداشت تفاهم الحاق ایتالیا به طرح جاده جدید ابریشم را امضا کند.

 

‘لوئیجی دی مایو’ معاون نخست وزیر ایتالیا و رهبر سیاسی جنبش پنج ستاره (یکی از دو حزب ائتلافی دولت) بر این عقیده است که ‘یادداشت تفاهم با چین موجب می شود بتوانیم محصولات ساخت ایتالیا را به بازارهایی که هنوز وارد آنها نشدیم، ارائه دهیم. چرا باید با چنین امکانی مخالفت کرده و آن را از دست دهیم؛ این امر به شرکت های ما نیز خسارت می زند’.

 

وی اخیرا در پی مخالفت آمریکا از الحاق ایتالیا به طرح جاده جدید ابریشم، در گفت وگو با روزنامه ‘کوریره دلاسرا’ گفت: آمریکا متحد اصلی ما است، ولی ایتالیا نیز باید بتواند همچون واشنگتن و هر کشور مستقل دیگر، به فرصت های تجاری خود فکر کند. در خصوص ارتباطات مخابراتی نیز این نکته بدیهی خواهد بود که امنیت بر هر مسئله دیگر مقدم است. ما نگرانی های آمریکا را درک کرده و از ساختارهای راهبردی مان حفاظت خواهیم کرد. ولی این امر همانگونه که قبلاً نیز گفتم هیچ ارتباطی به یادداشت تفاهم جاده ابریشم ندارد.

 

وی خاطر نشان کرد: ایتالیا باید قادر باشد میان دو بلوک نقش پل را ایفا کند. این رسالت ما است و آن را با احترام به اتحادهایی که عضوشان هستیم، انجام خواهیم داد.

 

گفتنی است که شهر رم به مناسبت سفر رئیس جمهور چین به این کشور تحت تدابیر شدید امنیتی به حالت زرهی تبدیل شده است و از یک روز قبل از ورود ‘شی جین پینگ’ لشکری متشکل از هزاران مامور امنیتی برای مقابله با هر نوع خطر بکار گرفته شده اند.

 

رئیس جمهور چین قرار است فردا شنبه در ملاقات با جوزپه کونته نخست وزیرایتالیا تفاهمنامه الحاق رم به طرح جاده ابریشم جدید را امضا کند و سپس عازم شهر پالرمو در جنوب ایتالیا شود . این احتمال نیز وجود دارد که رئیس جمهور چین در سفر به ایتالیا با پاپ فرانسیس در واتیکان نیز دیدار کند.

 

پیوستن ایتالیا به طرح جاده ابریشم جدید به مناسبت سفر رییس جمهوری چین به رم ، حرف و حدیث هایی به دنبال داشته و در جناح حاکم اختلاف برانگیز شده است. طرح جاده ابریشم جدید موسوم به ‘یک کمربند – یک جاده’ طرحی است که ۵ سال قبل از سوی رییس جمهوری چین ارایه شد ونزدیک به ۱۳۰ کشور دنیا را دستکم در آسیا و اروپا در بر می‌گیرد.

 

احزاب ائتلافی دولت ایتالیا دیدگاه مختلفی در پیوستن به این طرح دارند و جنبش پنج ستاره مصرانه خواهان پیوستن به طرح مذکور و حزب ‘اتحاد’ مخالف آن است.

 

آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با انتقاد از طرح جاده ابریشم جدید اعلام کردند که پکن از طریق سرمایه گذاری ها کلان در صدد گسترش نفوذ در ساختارهای زیربنایی کشورها است. اما چین موفق شد نظر رم را به طرح احداث جاده ابریشم جلب کند و ایتالیایی ها امیدوارند تا چینی ‌ها در بنادر جنوا در شمال و تارانتو در جنوب این کشور سرمایه ‌گذاری کنند.

ایرنا

 

وزارت خارجه ونزوئلا ؛ ۲۴ میلیون نفر از تحریم بانکی آمریکا علیه ونزوئلا متأثر می‌شوند

وزارت خارجه ونزوئلا با انتقاد از تحریم‌های بانکی آمریکا، شمار افرادی را که از این تصمیم ضرر می‌بینند، حدود ۲۴ میلیون نفر اعلام کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, ونزوئلا

سقوط سنگین وال‌استریت با نگرانی از رشد اقتصاد جهان

با تشدید نگرانی‌های سرمایه‌گذاران در مورد کندتر شدن اقتصاد جهان به دنبال چشم‌انداز محتاطانه فدرال‌رزرو در هفته گذشته و داده‌های اقتصادی ضعیف جهان، شاخص‌های سهام وال‌استریت سقوط کردند.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, فرانسه

دست رد اتحادیه اروپا به درخواست آمریکا؛ هواوی تحریم نمی‌شود

کمیسیون اروپا وابسته به اتحادیه اروپا قصد ندارد به درخواست آمریکا برای تحریم هواوی و عدم استفاده از تجهیزات مخابراتی تولیدی این شرکت در شبکه‌های نسل پنجم واکنش مثبت نشان دهد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, تحریم, جهان, چین, خبر, شرق آسیا