رسانههای لبنان از حمله جنگندههای ارتش اسرائیل به یک ساختمان هشت طبقه در بیروت خبر دادند. به گزارش ایرنا: خبرگزاری ملی لبنان گزارش داد که مردم بیروت صبح شنبه با جنایت قتل عام هولناک اسرائیل از خواب بیدار شدند زیرا جنگندههای این رژیم با پنج موشک یک ساختمان مسکونی هشت طبقه را در خیابان المامون ... در حملات شدید شبانه جنگندههای اسراییل به مرکز بیروت یک ساختمان هشت طبقه به طور کامل ویران شد
سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیهای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بینالمللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقتنامههای ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیهای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران بیانیهای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیهای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید. کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
اولین نشست اسپانیا با فلسطین
کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامههای همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین
نگرانی اسرائیل درباره قراردادهای تسلیحاتی چین در خاورمیانه
به نقل از میدل ایست مانیتور، موسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو تحقیق و پژوهشی درباره تاریخچه قراردادهای تسلیحاتی بین چین و برخی کشورهای عربی خاورمیانه و ایران را منتشر کرده است.
نتایج این تحقیق نشان می دهد میزان صادرات تسلیحات نظامی چین به خاورمیانه که از اواسط دهه ۱۹۷۰ میلادی آغاز شده، تا سال ۲۰۱۷ میلادی به بیش از ۱۲.۷۳ میلیارد دلار رسیده است.
بخش عمده صادرات تسلیحات نظامی چین به کشورهای منطقه که معادل ۸.۸ میلیارد دلار بوده مربوط به دهه ۱۹۸۰ میلادی است، آن هم در شرایطی که ایران و عراق در جنگ بوده اند. در دهه ۱۹۹۰ میلادی پس از پایان جنگ سرد، صادرات تسلیحات نظامی چین به خاورمیانه به کمتر از ۱.۸ میلیارد دلار رسیده است که بیشترین سهم را ایران در اختیار داشته است.
این روند نزولی در دهه نخست قرن ۲۱ نیز ادامه داشته و به کمتر از ۱.۴ میلیارد دلار رسیده است. بیشترین حجم صادرات تسلیحات چین نیز در این مدت به ایران و مصر بوده است.
ارزش صادرات نظامی چین به خاورمیانه طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ میلادی به ۴۶۸ میلیون دلار رسیده است که معادل ۳.۷ درصد کل صادرات تسلیحاتی چین به کشورهای جهان بوده است. صادرات تسلیحاتی چین در این مدت به بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار رسیده است.
صادرات تسلیحات نظامی چین و روسیه به خاورمیانه در این مدت به ترتیب ۶.۱ و ۳۰.۱ میلیارد دلار بوده است.
چین نخستین قرارداد امنیتی خود در خاورمیانه را سال ۱۹۷۵ میلادی با مصر امضا کرده است. در دهه ۱۹۸۰ میلادی مقام های مصری اقدام به خرید تجهیزات دریایی از جمله زیردریایی قایق های موشک انداز و هواپیماهای جنگنده از چین کردند.
همکاری های نظامی و فنی چین و مصر با آغاز قرن ۲۱ وارد مرحله تازه ای شده است. همکاری های نظامی چین و عراق نیز از دهه ۱۹۸۰ میلادی آغاز شده است. عراق هواپیماهای جنگنده از چین خریداری کرده است. چین به موازات همکاری های نظامی با عراق، قراردادهای تسلیحاتی نیز با ایران به امضا رسانده است. ایران در طول جنگ با عراق اقدام به خرید هواپیماهای جنگنده از چین کرده است.
پس از جنگ، عراق اقدام به خرید پهپاد از چین کرده است. ترکیه نیز گرچه عضو ناتو است ولی از دهه ۱۹۸۰ میلادی اقدام به خرید تسلیحات نظامی از چین کرده است. موشک اندازها و موشک های کوتاه برد از جمله تسلیحاتی است که ترکیه از چین خریداری کرده است. در سال ۲۰۱۳ یک شرکت چینی برنده مناقصه فروش سامانه های دفاع موشکی به چین شده است.
افزایش صادرات تسلیحات نظامی چین به خاورمیانه موجب نگرانی اسرائیل شده است. صادرات تسلیحات چین به ایران مهمترین نگرانی اسرائیل است چرا که تل آویو مدعی است ایران تسلیحات مورد نیاز حماس و حزب الله لبنان را تامین می کند.
علت دیگر نگرانی اسرائیل ان است که بر خلاف فروش تسلیحات نظامی آمریکا به کشورهای منطقه که با هدف حفظ برتری و تسلط نظامی اسرائیل است، چین هیچ گاه چنین تعهدی نداشته است. چین و اسرائیل هیچ گونه کانال رسمی برای مذاکره درباره این مساله نداشته اند.
تسنیم
آتلانتیک؛ ترس از نفوذ چین، آمریکا را مجبور به خروج از سوریه کرد
مجله آتلانتیک نوشت، آمریکا به این دلیل تصمیم به خروج از سوریه و افغانستان گرفت که شدیداً نسبت به گسترش نفوذ چین در منطقه آسیا اقیانوسیه نگران بود.
تاسیس پایگاه جدید آمریکایی در غرب “الانبار”
یک منبع در سازمان اطلاعات نظامی عراق اعلام کرد که نیروهای آمریکایی اقدام به تاسیس یک پایگاه نظامی جدید در غرب استان “الانبار” کردهاند. بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، نیروهای آمریکایی پیشتر پایگاه نظامی ۲۲ در “القائم” و پایگاه فرودگاه “الولید” در شهرستان “الرطبه” واقع در “الانبار” را به عنوان مقرهایی برای ... تاسیس پایگاه جدید آمریکایی در غرب “الانبار”
اعتراف آمریکا به ناتوانی در برابر موشکهای موجود در خاورمیانه
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد که نوع پیشرفتهای از تسلیحات موشکی در خاورمیانه تولید شده است که حتی تانکهای فوق پیشرفته ارتش آمریکا نیز نمیتوانند درمقابل آن مقاومت کنند.
خروج یک کاروان نظامی آمریکا از سوریه به منطقه کردستان عراق
به گزارش خبرگزاری فارس، یک منبع در نهاد موسوم به «شورای مدنی دیرالزور» اعلام کرد که یک گروه از نیروهای نظامی آمریکا از سوریه خارج شدند.