چین در راستای تنشهای تجاری با ایالات متحده، ۲۸ شرکت آمریکایی را در فهرست کنترل صادرات خود قرار داد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، وزارت بازرگانی چین روز پنجشنبه اعلام کرد که این کشور ۲۸ شرکت آمریکایی را به فهرست کنترل صادرات خود برای “حفاظت از امنیت و منافع ملی” اضافه کرده است. ... چین ۲۸ شرکت آمریکایی را به فهرست کنترل صادرات اضافه کرد
وضعیت فاجعهبار کارگران در ایران: علل داخلی و بینالمللی
طبقه کارگر نقشی حیاتی در اقتصاد ایران دارد. امروزه کارگران و خانوادههای آنان نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدهند و در بخشهای تولیدی، خدماتی، کشاورزی، و صنعتی فعالیت میکنند. هر تغییری در وضعیت اقتصادی کشور بهطورمستقیم و غیرمستقیم بر زندگی و درنتیجه فعالیت این طبقه تأثیر میگذارد. بااینحال، در سالهای اخیر وضعیت ... وضعیت فاجعهبار کارگران در ایران: علل داخلی و بینالمللی
تجمع کارگران و کشاورزان کوبایی علیه محاصره اقتصادی آمریکا + فیلم
دهها هزار کارگر و کشاورز و بازنشسته کوبایی در اعتراض به تحریمهای آمریکا به خیابان آمدند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، هزاران کارگر، کشاورز و بازنشسته کوبایی در اعتراض به تحریمها و محاصره اقتصادی جنایتکارانه آمریکا علیه این کشور به خیابانهای هاوانا (پایتخت این کشور) آمده و ... تجمع کارگران و کشاورزان کوبایی علیه محاصره اقتصادی آمریکا + فیلم
چگونه ترکیه در جنگ داخلی سوریه پیروز شد
سقوط اسد موهبتی برای اردوغان است- دستکم فعلاً نوشتهٔ گونول تول در نشریهٔ آمریکایی فارین اَفِرز، ۱۱ دسامبر ۲۰۲۴ [۲۱ آذر ۱۴۰۳] در بیشتر پایتختهای کشورهای خاورمیانه، خبر سقوط بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، نگرانیهای زیادی برانگیخت. اما نه در آنکارا. رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، بهجای نگرانی در مورد چشمانداز آتی سوریه بعد از بیش ... چگونه ترکیه در جنگ داخلی سوریه پیروز شد
احسان سلطانی: هیچ حسن نیت و اراده و صداقتی برای درست کردنِ امور نمیبینم / افزایش نرخ ارز راحتترین راه برای سودجویی عدهای خاص است!
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: هیچ حسن نیت و اراده و صداقتی برای درست کردنِ امور نمیبینم. سیاستِ سالها این بوده که به جای حلِ مشکلات به شکل ساختاری، سیاستی پیش میگرفتند که تنها به نفع عدهای خاص باشد. بانکهای فاسد و دیگر نهادهای اقتصادی فقط به دنبال حفظ منافع خاص خود هستند، در حالی ... احسان سلطانی: هیچ حسن نیت و اراده و صداقتی برای درست کردنِ امور نمیبینم / افزایش نرخ ارز راحتترین راه برای سودجویی عدهای خاص است!
والاستریتژورنال: آلمان و فرانسه برای راهاندازی کانال ویژه مالی با ایران پا پیش گذاشتند
یک روزنامه آمریکایی روز دوشنبه به نقل از دیپلماتهای غربی مدعی شده بعد از امتناع لوکرامبوزگ و اتریش برای پذیرش میزبانی کانال ویژه مبادلات مالی با ایران آلمان و فرانسه برای میزبانی این ساختار پا پیش گذاشتهاند.
بعد از امتناع لوکرامبوزگ و اتریش از پذیرش میزبانی کانال ویژه مبادلات مالی با ایران، فرانسه و آلمان برای میزبانی این ساختار پا پیش گذاشتهاند.
اتحادیه اروپا از چند ماه پیش اعلام کرده برای مقابله با تحریمهای آمریکا علیه ایران، قصد دارد یک کانال ویژه پرداخت مالی ایجاد کند که امکان ادامه همکاری اقتصادی با ایران را فراهم میکند.
این کانال قرار بود پیش از اجرایی شدن دور دوم تحریمهای آمریکا در روز ۱۳ آبان اجرایی شود اما امتناع کشورهای اروپایی از میزبانی ساختار جدید باعث شد که این اتفاق رخ ندهد.
روزنامه والاستریتژورنال روز دوشنبه از قول دیپلماتها گزارش داده فرانسه و آلمان قرار است میزبان نهادی شوند که وظیفه تسهیل مبادلات مالی با ایران را به عهده خواهد گرفت.
در صورتی که فرانسه میزبانی این ساختار را به عهده بگیرد، یک مقام آلمانی ریاست آن را به عهده خواهد گرفت. ممکن است این همکاری در جهت عکس هم باشد، یعنی آلمان میزبانی ساختار را به عهده بگیرد و یک مقام فرانسوی رئیس آن باشد.
ساز و کار فعالیت کانال ویژه مالی به این صورت خواهد بود که از یک نظام اعتباری برای مبادله کالا میان ایران و کشورهای اروپایی استفاده خواهد کرد. کشورهای اروپایی ادعا میکنند از این طریق میتوانند بدون نیاز به بانکهای اروپایی یا پرداخت پول به ایران با این کشور تجارت کنند.
واشنگتن پیش از این به کشورها درباره میزبانی این ساختار هشدار داده است. این فشارها اخیراً باعث شد اتریش و لوکزامبورگ درخواستهای اتحادیه اروپا برای میزبانی کانال ویژه را نادیده بگیرند.
والاستریتژورنال نوشته این موضوع باعث شده که اکنون فرانسه و آلمان پا پیش بگذارند. دیپلماتها میگویند مقامهای انگلیسی در حال ارزیابی برای تصمیمگیری درباره همراه شدن با فرانسه و آلمان هستند.
مالکیت این ساختار را به طور مستقیم دولتهای اروپایی مشارکتکننده در این طرح به عهده خواهند داشت. هدف از این اقدام این است که دولت آمریکا نتواند آن را به طور مستقیم تحریم کند.
والاستریتژورنال نوشته ساختار پیشنهادی اروپا ظاهراً منابع چندانی در اختیار نخواهد داشت؛ حامیانش پذیرفتهاند تأثیر اقتصادی آن هم محدود خواهد بود، با وجود این، واشنگتن خواستار جلوگیری از تشکیل آن شده است.
«ریچارد گرنل»، سفیر آمریکا در آلمان گفته تلاشهای کشورهای اروپایی برای دور زدن تحریمها «اقدام هوشمندانهای نیست.»
وی گفت: «آمریکا علیه نهادهایی که در این تاکتیکها مشارکت کنند تحریم در نظر خواهد گرفت.»
دیپلماتها گفتهاند هنوز هیچ تصمیمی درباره این طرح نهایی نشده و در صورت پیشبرد طرح فعلی، راهاندازی آن تا سال جدید میلادی طول خواهد کشید. سران کشورهای اروپایی ممکن است در حاشیه نشست گروه ۲۰ در آرژانتین درباره این طرح بحث و تبادل نظر کنند.
از زمانی که فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ماه سپتامبر اعلام کرد اروپا قصد راهاندازی یک کانال پرداخت ویژه با ایران دارد، مقامهای آمریکایی از تلاشهای اروپا در این زمینه انتقاد کردهاند.
اتحادیه اروپا ابتدا از اتریش و بعد از آن از لوکزامبورگ خواست که میزبانی کانال ویژه مالی با ایران را به عهده بگیرند، اما دیپلماتهای اروپایی میگویند هر دو کشور بعد از فشارهای آمریکا درخواست بروکسل را رد کردند.
فارس
آلمان صادرات سلاح به عربستان را رسماً متوقف کرد
وزارت اقتصاد آلمان امروز دوشنبه، اعلام کرد که دولت این کشور کاملاً صادرات سلاح به عربستان را در پی کشته شدن جمال خاشقجی متوقف کرده است.
بلومبرگ: اروپا اعتبارش را در مسئله تحریمهای ایران از دست داده است
وبگاه شبکه خبری بلومبرگ با اشاره به ناکامی کشورهای اروپایی در راهاندازی مکانیسم ویژه مبادلات مالی با ایران نوشته کشورهای اروپایی اعتبارشان را در مسئله تحریمهای ایران از دست دادهاند.
برنی سندرز: آمریکا باید در روابط خود با رژیم دیکتاتوی بیرحم عربستان تجدید نظر کند
برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت آمریکا در واکنش به گزارش روزنامه واشنگتنپست درخصوص ارزیابی نهایی سازمان سیا درباره قتل جمال خاشقجی، خواستار تجدیدنظر واشنگتن در روابط خود با ریاض شد.
آمریکا به نهادهای اروپایی در مورد تجارت غیردلاری با ایران هشدار داد
بانکها و شرکتهای اروپایی که بر اساس سازوکار ویژه اتحادیه اروپا با ایران وارد معامله و داد و ستد میشوند از گزند مجازاتهای اقتصادی واشنگتن در امان نخواهند بود.