براساس نتایج یک بررسی بین‌المللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است

براساس نتایج منتشر شده از شاخص ادراک دموکراسی (DPI)، جایگاه آمریکا به‌ویژه به‌دلیل حمایت بی‌دریغ از جنگ اسرائیل در غزه روبه افول است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه پولیتیکو، آمارهای جدید نشان می‌دهد که اقبال عمومی در سطح جهان نسبت به آمریکا رو به کاهش است و این امر به ویژه در پی ... براساس نتایج یک بررسی بین‌المللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است

ادامه

آسیا, آفریقا, آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, اسراییل, اوکراین, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شمال افریقا, غرب اروپا, گزارش

مدودف؛ به‌مداخله نظامی غرب در‌ جنگ، خارج از خاک اوکراین پاسخ می‌دهیم

معاون شورای امنیت روسیه به اظهارات برخی مقامات غربی درباره اعزام نظامیان این کشورها برای مشارکت در جنگ اوکراین واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، «دیمیتری مدودف» رییس‌جمهور پیشین روسیه و معاون شورای امنیت روسیه امروز (دوشنبه) گفت اعزام نظامیان غربی به اوکراین متضمن ورود مستقیم این کشورها به جنگ است که روسیه مجبور خواهد ... مدودف؛ به‌مداخله نظامی غرب در‌ جنگ، خارج از خاک اوکراین پاسخ می‌دهیم

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنایات جنگی, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, غرب اروپا, فرانسه, ناتو

برای ایجاد جامعه‌ای نوین و عاری از استثمار و ستم سرمایه پیکار می‌کنیم‏

رفیق نونس: انقلاب آوریل را جشن می‌گیریم تا با اطمینان و اعتماد در مسیری گام برداریم که انقلاب آوریل باز کرد، به ارزش‌های آن وفادار ‏باشیم، و برای ایجاد جامعه‌ای نوین و عاری از استثمار و ستم سرمایه پیکار ‌کنیم.‏ مصاحبهٔ “نامهٔ مردم” با رفیق آلبانو نونس، عضو کمیسیون بازرسی مرکزی حزب کمونیست پرتغال، به‌مناسبت ... برای ایجاد جامعه‌ای نوین و عاری از استثمار و ستم سرمایه پیکار می‌کنیم‏

ادامه

آزادی, آفریقا, آنگولا, اتحاد شوروی, ارتجاع, اروپا, استثمار, استعمار, استقلال, امپریالیسم, پرتغال, جهان, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, غرب اروپا, فاشیسم, مبارزه طبقاتی, موزامبیک

واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

طی روزهای اخیر نیروهای اوکراینی مجبور به عقب‌نشینی از سه روستا در منطقه دونتسک شدند؛ اتفاقی که نه تنها نقاط آسیب‌پذیر اوکراین را عمیق‌تر کرده است، بلکه مسئله کمبود نیروهای این کشور را مجددا برجسته می‌کند. به گزارش ایسنا، پس از کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که پیشتر ... واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپای مرکزی, اسلواکی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, رومانی, شرق اروپا, غرب, غرب اروپا, گزارش, لهستان, مجارستان, مولداوی

ارتش روسیه «نووباخموتوکا» را تصرف کرد

وزارت دفاع روسیه امروز در بیانیه‌ای از آزادسازی شهرک «نووباخموتوکا» در دونتسک از دست نیروهای اوکراین خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه امروز یکشنبه در بیانیه‌ ای در خصوص روند ادامه عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: نیروهای مسلح روسیه شهرک نووباخموتوکا ... ارتش روسیه «نووباخموتوکا» را تصرف کرد

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا

۲ کشته، ۶۰۰ زخمی و ۱۳۰ بازداشتی در سرکوب اعتراضات مردم فرانسه

ده‌ها هزار تظاهرکننده در مخالفت با افزایش قیمت سوخت، ارزاق عمومی و کرایه خانه‌ چندروز است به خیابان‌ آمده‌اند.

 

پاریس قبل از ظهر شنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) بار دیگر صحنه درگیری تظاهرکنندگان موسوم به “جنبش جلیقه زرد” و ماموران پلیس این کلان شهر بود. ماموران پلیس با استفاده از ماشین‌های آب‌پاش و گاز اشک‌آور تظاهرکنندگان را متفرق کردند.

 

صدها نفر علیه طرح‌های اصلاحی امانوئل مکرون‌، رئیس جمهوری فرانسه، از جمله در ارتباط با گران شدن قیمت سوخت و ارزاق عمومی تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان در گردهمایی روز شنبه با ماموران امنیتی پاریس درگیر شدند.

 

تظاهرکنندگان سعی می کردند با عبور از مانع‌های ایجاد شده توسط پلیس، خود را به کاخ الیزه برسانند. آنها در حالی که سرود ملی فرانسه را می خواندند، پلاکاردهایی با خود حمل می کردند که روی‌ آنها از جمله نوشته شده بود: ” مکرون-استعفا” یا “مکرون- دزد”.

 

تظاهرات علیه طرح های اصلاحی مکرون یک هفته است که در سراسر فرانسه ادامه دارد. تظاهرکنندگان با بستن خیابان‌ها، پمپ بنزین‌ها و فروشگاه‌ها در امور شهرها اختلال ایجاد می‌کنند.

 

در پی این تظاهرات سراسری تاکنون دو شهروند فرانسه کشته و صدها نفر نیز زخمی شده‌اند. کریستف کاستانر، وزیر کشور فرانسه، در ارتباط با شمار زخمی‌های تظاهرات سراسری گفت تا روز جمعه ۳ آذر (۲۴ نوامبر) ۱۳۶ مامور پلیس و ۶۰۰ شهروند غیرنظامی این کشور زخمی شده‌اند.

 

گفته می‌شود چندین تظاهرات دیگر نیز در فرانسه برنامه‌ریزی شده‌اند. دولت فرانسه برای مقابله با تظاهرکنندگان در پاریس پنج هزار پلیس را به حالت آماده باش درآورده است. بسیاری از این تجمع‌ها بدون ثبت‌نام رسمی انجام می‌شوند و همین امر نگرانی ماموران امنیتی را برانگیخته است.

 

مقامات امنیتی فرانسه نگران آن هستند که افراط گرایان راست‌ و چپ‌ از این تظاهرات سوءاستفاده کرده و در جریان تظاهرات به تخریب دست زنند.

 

پلیس پاریس مناطقی از این شهر چون محدوده کاخ الیزه را به روی تظاهرکنندگان بسته است و آنها اجازه ورود به این مناطق را ندارند.

 

پلیس فرانسه روز جمعه ۳ آذر (۲۴ نوامبر) موفق شد پس از کوشش‌های فراوان یکی از اعضای جنبش جلیقه زرد را دستگیر کند. این مرد ۴۵ ساله مواد منفجره‌ای به خود بسته بود که ضامن آن نزدیک گردن‌اش قرار داشت.

 

این مرد پس از ساعت‌ها مذاکره سرانجام حاضر شد خود را به ماموران پلیس تسلیم کند. گفته می‌شود این مرد در نظر داشت با این اقدام امکان گفت‌وگوی امانوئل مکرون‌، رئیس جمهوری فرانسه، با نمایندگان تظاهرات را فراهم کند.

 

جنبش جلیقه زرد به حزبی سیاسی مربوط نیست و از فعالیت شهروندان در شبکه‌های اجتماعی بوجود آمده است.

 

«جلیقه زرد» ها چه کسانی هستند؟

 

شهروندان فرانسوی که در اعتراضات سراسری علیه افزایش مالیات سوخت از روز ۱۷ نوامبر در خیابان‌ها و بزرگراه‌های شهرهای مختلف فرانسه شرکت می‌کنند خود را «جلیقه زرد»ها نام نهاده اند. «جلیقه زرد»، جلیقه‌ای به رنگ زرد شبرنگ است که طبق قوانین راهنمایی و رانندگی در فرانسه هر خودرو باید به آن مجهز باشد تا در صورت نقص فنی و توقف خودرو در میان بزرگراه ، صاحب خودرو باید جلیقه زرد رنگ را بر تن کند.

 

«جلیقه زرد» ها بیشتر شهروندانی هستند که با وجود کار و درآمد، در گذران زندگی و معاش به مشکل برمی‌خورند. کارمندان، کارگران و خانواده‌هایی که در حومه شهرهای بزرگ یا مناطق روستایی زندگی می‌کنند و برای رفت و آمد و زندگی روزمره به خودروی شخصی وابسته هستند.

 

جنبش «جلیقه‌ زرد»‌ها با اعتراض به افزایش قیمت سوخت آغاز شد اما اکنون این جنبش اعتراضی تبدیل به جنبشی علیه مالیات شده است. جنبشی که به گفته تحلیل‌گران اولین و مهم‌ترین چالش فراحزبی برای دولت ماکرون محسوب می‌شود.

 

طبق آخرین نظرسنجی‌ها ۶۹ درصد از شهروندان فرانسه از جنبش اعتراضی «جلیقه زرد» ها حمایت می‌کنند. همین طور بیش از ۵۰ درصد از رای دهندگان به ماکرون در انتخابات رییس جمهوری نیز از این اعتراضات حمایت می کنند.

 

نیکول اولو، وزیر پیشین محیط زیست که در تابستان به علت اختلافش با رویکردهای دولت استعفاء داده بود، شب گذشته بالاخره سکوت را شکست و در مصاحبه ای تلویزیونی با قبول مسئولیت در برابر «جلیقه زرد» ها گفت: «من هفته های قبل از استعفاء بی وقفه تلاش کردم تا برای اقشار کم درآمد، کمک هایی در نظر گرفته شود اما کسی به حرف من گوش نداد و دلیل رد پیشنهادات من را محدودیت بودجه اعلام کردند.»

 

افشای دخالت کارشناسان فرانسوی در کلاهک شیمیایی «النصره» در ادلب

منابع آگاه نزدیک به فرماندهان «گروههای مسلح» حاضر در ادلب اعلام کردند که تروریست‌ها مقادیر زیادی مواد شیمیایی سمی در اختیار کارشناسان فرانسوی قرار دادند تا این مواد را در موشک‌های تروریست‌ها قرار دهند.

ادامه

امریکا, انگلستان, ترکیه, تروریسم, جهان, خبر, روسیه, سوریه, شمال غرب آسیا, فرانسه