بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

بلومبرگ: اروپا بهانه‌ای برای به‌چالش کشیدن دلار پیدا کرد

به نوشته پایگاه خبری بلومبرگ ، طرح پیشنهادی برای ایجاد یک ‘ابزار با هدف خاص’ برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران می تواند استیلای آمریکا بر نظام مالی بین المللی را به بوته آزمایش بگذارد.

 

به گزارش بلومبرگ، در حالی که شرکت های اروپایی بیشتری در پی اعمال مجدد تحریم های آمریکا در حال ترک ایران هستند، ممکن است برای آمریکایی ها وسوسه برانگیز باشد که تلاش های اروپا برای نجات توافق هسته ای را رد کنند. مقاومت در برابر این وسوسه کار عاقلانه تری خواهد بود. طرح جدید تهیه شده توسط آلمان، فرانسه، انگلیس، چین و روسیه برای ایجاد یک زیرساخت مالی ویژه برای کار کردن با ایران می تواند یک چالش معتبر در برابر استیلای جهانی طولانی مدت دلار آمریکا باشد.

 

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در نیویورک گفت که طرح ایجاد یک ابزار با هدف ویژه برای تجارت با ایران به این معنی است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک ‘موجودیت حقوقی’ برای تسهیل دادوستدهای مالی مشروع با ایران ایجاد خواهند کرد و این به شرکتهای اروپایی اجازه خواهد داد تا به تجارت با ایران ادامه بدهند. جزئیات فنی این موضوع هنوز مشخص نشده اما کلمات موگرینی سرنخ هایی درباره چگونگی کار این برنامه می دهد.

 

تحریم های آمریکا که پس از خروج ترامپ از توافق هسته ای مجددا اعمال شد، کار داد وستد با ایران را برای هر شرکتی با هرگونه تماس با آمریکا تقریبا غیرممکن می سازد.هزینه نادیده گرفتن تحریم های آمریکا می تواند شدید باشد: در سال ۲۰۱۵، بانک فرانسوی ‘بی ان پی پاریباس’ جریمه ای حدود ۹ میلیارد دلار برای نقض تحریم های آمریکا علیه ایران ، کوبا و سودان پرداخت کرد.

 

اکنون تحریم بازگشته اند وبرای اروپایی ها و همچنین چینی ها و روسها روشن است که هرگونه دادوستدی با ایران درآینده باید از طریق نهادهایی باشد که از نظام مالی آمریکا جدا باشند.

 

اندیشکده’شبکه رهبری اروپا’ونشریه ‘بورس و بازار’ در گزارشی در ژوئیه ۲۰۱۸ پیشنهاد ایجاد یک ساختار بانکی جدید را در واکنش به تحریم های آمریکا بر اساس سیستم موجود ‘بانک های دروازه’ مانند بانک ‘هندلزبانک اروپا و ایران’ در هامبورگ و شاخه های اروپایی بانکهای خصوصی ایران ، مطرح کردند.

 

براساس گزارش مزبور ، دسته سومی از این بانکهای دروازه ای قابل تصور است که تشکیل شده از ابزارهایی با هدف خاص تاسیس شده توسط دولتهای اروپایی یا بخشی از مشارکتهای عمومی – خصوصی با هدف تسهیل تجارت و سرمایه گذاری با ایران است. به نظر می رسد که طرح جدید اتحادیه اروپا بر این گزینه سوم متمرکز است.

 

موگرینی خاطرنشان کرد که آلمان ، فرانسه و انگلیس یک میانجی مالی بین دولتی ایجاد خواهند کرد . چنین دادوستدهایی که قابل تصور است به یورو و پوند انجام شود برای مقامات آمریکایی شفاف نخواهد بود و شرکت های اروپایی که از طریق میانجی های دولتی کار کنند از لحاظ فنی نقض کننده تحریم های آمریکا نخواهند بود . این سیستم احتمالا برای روسیه و چین نیز باز خواهد بود.

 

اروپا از این طریق ساختاری برای دور زدن تحریم ها به شکل قانونی و امن ایجاد می کند با این تضمین که معاملات به مراجع آمریکایی گزارش نخواهند شد. تنها کاری که آمریکا می تواند انجام دهد تحریم بانکهای مرکزی کشورهای مشارکت کننده یا سیستم ‘سوییفت’ است اما به هر حال ایجاد یک ‘ساختار بانکی قابل دفاع’ هدف نهایی اروپایی ها، چین و روسیه است. اما ایران تنها یک بهانه مناسب است: توافق هسته ای یکی از معدود مسائلی است که اروپا ، چین و روسیه را در برابر آمریکا متحد می سازد. اما تلاش برای مخدوش کردن استیلای جهانی دلار به هیچ وجه مربوط به ایران نیست.

 

ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا در یکی از سخنرانی های اخیر خود خواستار تقویت نقش جهانی یورو و دور شدن از تجارت سنتی با دلار شد. چین و روسیه نیز از مدتها پیش به دنبال همین مساله بوده اند اما فقط در کنار اروپا است که شانسی برای به چالش کشیدن برتری آمریکا دارند.

 

باید منتظر ماند و دید آیا ‘ابزار با هدف ویژه’ اروپا می تواند شرکتهایی مانند توتال یا دایملر را به بازگشت به تجارت با ایران وادار سازد یا نه ؟ با توجه به حوزه تاثیر گسترده قوانین آمریکا همچنان خطر وجود دارد و دولتهای اروپایی ممکن است قادر به محافظت از شرکتها نباشند. استیلای جهانی هیچ پولی برای همیشه دوام نیاورده ودلیلی وجود ندارد که دلار آمریکا هم از این مساله مستثنی باشد.تلاش ترامپ برای استفاده از دلار به عنوان سلاحی علیه دشمنان ممکن است در نهایت نتیجه معکوس داشته باشد.
ایرنا

خرسندی اتحادیه تجارت خارجی آلمان از طرح اروپا علیه تحریم ‌ایران

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، «هولگر بینگمان» رییس اتحادیه صادرات آلمان از طرح اتحادیه اروپا برای ایجاد ساز و کار ویژه مالی برای همکاری تجاری با ایران ابراز خرسندی کرد و گفت: ما قویا از این طرح که استقلال سیاست صادرات خارجی اروپا را تضمین می‌کند، استقبال می‌کنیم.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه

سیستم کوپنی توزیع کالاهای اساسی، راهکاری عملی به‌نفع قشرهای محروم جامعه

روزنامه اعتماد، ۱۵ شهریورماه، می‌نویسد: “روز گذشته محمد ‌باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه به مجلس رفت تا در مورد طرح تأمین کالاهای اساسی به نمایندگان گزارش دهد که درنهایت نمایندگان مجلس ضمن مخالفت با کلیات طرح تأمین کالاهای اساسی این طرح را از دستور کار مجلس خارج کردند.

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, مقاله

بانک مرکزی اروپا: آمریکا بازنده اصلی جنگ تجاری‌ست که خود به راه انداخته

فرانس پرس گزارش داد: محققان بانک مرکزی اروپا روز چهارشنبه اعلام کردند فعالیت‌های اقتصادی در آمریکا ظرف یک سال بیش از ۲ درصد کاهش خواهد یافت، اگر که واشنگتن یک جنگ تجاری را در سطحی گسترده در پیش بگیرد.

ادامه

اتحادیه آفریقا, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر