کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر تجارت بین‌الملل کانادا اعلام کرد که تمایل‌ متقابلی به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک آمریکای جنوبی «مرکوسور» وجود دارد؛ این در حالی‌که اتاوا در تلاش برای انعقاد توافقات جدید به‌منظور کاهش وابستگی به آمریکا است. به گزارش روز جمعه ایرنا، منیندر سیدو وزیر تجارت بین‌الملل کانادا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «رویترز» گفت: با وزیر ... کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای شمالی, اروگوئه, اقتصادی, برزیل, پاراگوئه, جنگ تجاری, چین, کانادا, گزارش, مرکوسوز

ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ایده “ارز بریکس” عموما به یک ارز پیشنهادی برای گروه کشورهای بریکس اشاره دارد و فعلا فقط در حد یک ایده و یک سیستم پولی بالقوه در آینده است که برخی کارشناسان معتقدند درصورت تحقق این ایده و ایجاد ارز بریکس، موجب کاهش سلطه دلار آمریکا در تجارت و امور مالی بین‌المللی خواهد شد. به ... ارز بریکس؛ آغاز مسیری پرچالش برای مقابله با هژمونی دلار

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, انگلیس, بریکس, تحلیل, جهان, ژاپن, شانگ‌های

زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه، گفت رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نهایت فهمید که پشت دروغ‌های طرح ترامپ برای کمک به اوکراین چه چیزی نهفته است. به گزارش ایسنا، روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به همراه مارک روته، دبیرکل ناتو طرحی را برای تامین کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین اعلام کردند ... زاخارووا: کالاس تازه دروغ‌های ترامپ را فهمیده است!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

وزیر امور خارجه چین در نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر این که از زمان تاسیس این سازمان سرعت توسعه آن ثابت و مثبت بوده، حوزه‌های همکاری آن گسترش یافته و اعتبار بین‌المللی این نهاد بیشتر شده است، تاکید کرد که کشورهای عضو در این نشست بر سر مقابله با ... توافق کشورهای سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با یکجانبه‌گرایی

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, سازمان ملل, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح

شوک گرانی ۵۲ درصدی نان به سفره‌های تهی کارگران / نان دیگر پدیده‌ایست طبقاتی!

نان تبدیل به پدیده‌ای طبقاتی شده؛ دولت با اعلان رسمی، نان را در برخی شهرها تا مرز ۵۲ درصد گران کرده و در واقعیت، نانِ باکیفیت و در دسترس خیلی بیش از اینها گران شده است…. به گزارش خبرنگار ایلنا، فرمانِ گرانی نان صادر شد، یک شوک جدید به سفره‌های خالی کارگران؛ سفره‌هایی که حالا ... شوک گرانی ۵۲ درصدی نان به سفره‌های تهی کارگران / نان دیگر پدیده‌ایست طبقاتی!

ادامه

اختلاف طبقاتی, اسراییل, اقتصادی, ایران, تحلیل, تورم, حقوق بشر, دستمزد, طبقه کارگر, معیشت

بانک مرکزی اروپا: آمریکا بازنده اصلی جنگ تجاری‌ست که خود به راه انداخته

فرانس پرس گزارش داد: محققان بانک مرکزی اروپا روز چهارشنبه اعلام کردند فعالیت‌های اقتصادی در آمریکا ظرف یک سال بیش از ۲ درصد کاهش خواهد یافت، اگر که واشنگتن یک جنگ تجاری را در سطحی گسترده در پیش بگیرد.

­

این پیش‌بینی در حال انجام شد که مقاماتی همانند ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا، و روبرتو آزودو، رئیس سازمان جهانی تجارت، در ارتباط با تهدید فزاینده ناشی از سیستم حفاظت از تولیدات داخلی برای اقتصاد جهان تحت سیاست‌های «اول آمریکا»ی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هشدار دادند.

 

این کارشناسان مستقر در فرانکفورت برای آزمودن سناریویی جنگ تجاری جهانی به یک سری فرضیات درباره الگو‌های اقتصادی ایجاد شده از سوی بانک مرکزی اروپا و صندوق بین‌المللی پول دامن زدند.

 

آن‌ها اقدام به شبیه‌سازی تلاش واشنگتن برای اعمال تعرفه‌های گمرکی ده درصدی و واکنش‌های شرکای تجاری آمریکا به این اقدام کردند، سناریویی سخت‌گیرانه‌تر از آنچه که ترامپ تاکنون در پیش گرفته است.

 

علاوه بر تأثیرات مستقیم اعمال تعرفه‌های گمرکی بر تجارت، اقتصاددانان تلاش کردند با شبیه‌سازی هزینه‌های استقراض دولت و کاهش ۱۶ درصدی ارزش سهام در بازار‌های جهانی سهام به بررسی تأثیر این موضوع بر افکار عمومی و بازار‌های مالی بپردازند.

 

آن‌ها اعلام کردند بر اساس این سناریو، «فعالیت‌های واقعی اقتصادی در آمریکا بیش از دو درصد پایین‌تر از سال نخست خواهد بود.»

 

بر اساس این پیش‌بینی، تولید ناخالص داخلی همچنان یک درصد کمتر از سطح آغازین خود خواهد بود.

 

اقتصاددانان این گونه نتیجه‌گیری کردند که «استاندارد‌های زندگی سقوط خواهد کرد و فرصت‌های شغلی نیز از دست خواهند رفت.»

 

در بخش تجارت، در حالی که مصرف‌کنندگان و شرکت‌های آمریکایی ممکن است در واکنش به هزینه‌های شدید واردات بتدریج به سوی خرید محصولات آمریکایی روی بیاورند.

 

همچنین پیش‌بینی می‌شود شرکت‌ها کمتر سرمایه‌گذاری کنند و کارگران کمتری نیز استخدام کنند. در همین حال، پیش‌بینی می‌شود چین در مراحل اولیه این جنگ تجاری شبیه‌سازی شده به پیروزی برسد.

 

در حالی که این تعرفه‌های گمرکی تنها بر تجارت با آمریکا تأثیرگذار است، دیگر کشور‌ها می‌توانند به خرید کالا‌های چینی روی بیاورند تا کالا‌های آمریکایی.

 

آن‌ها همچنین اعلام کردند آسیب ناشی از این روند به اعتماد مصرف‌کنندگان می‌تواند سبب ایجاد «تأثیر قابل توجه بر تولید در شمار زیادی از کشور‌ها شود» و بدین ترتیب، رشد اقتصادی جهانی در سال نخست هفتاد و پنج صدم درصد کاهش خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان

بستهٔ ارزی دولت، و قدرت خرید زحمتکشان

یک دلار آمریکا در هفته دوم شهریورماه به ۱۵ هزار تومان نیز رسید. رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به تأثیرهای افزایش لگام گسیخته قیمت ارز بر معیشت زحمتکشان، اخیراً اعلام کرده بود: “نرخ کالاهای اساسی تا پایان فروردین‌ماه  ۹۸ بدون تغییر باقی خواهد ماند.”

ادامه

اقتصادی, ایران, کارگری, مقاله

کره جنوبی واردات نفت از ایران را بطور کامل متوقف کرده است

سخنگوی وزارت نفت گفت: کره جنوبی نخستین کشوری است که در پی اعمال تحریم های یک جانبه آمریکا علیه ایران، به طور کامل واردات نفت از ایران را قطع کرده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر, ژاپن, کره جنوبی, هندوستان

عربستان و روسیه درخواست ترامپ را رد کردند

به گزارش افکارنیوز، عربستان سعودی، عضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک)، و روسیه، بزرگترین تولیدکننده نفت غیراوپک روز یکشنبه درخواست «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای افزایش تولید نفت خام خود را رد کردند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی, عمان, کویت