خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
تحلیلگران ترکیه: زمان آن رسیده که ترکیه به یاری اسد بشتابد
تحلیلگران ترکیهای معتقدند که ترکیه باید با اسد صلح کند و این امر به دست هر دو کشور امکانپذیر است. به گفته آنها، از سرگیری روابط ترکیه با سوریه باعث میشود که ترکیه بر بحران اقتصادی فعلی غلبه کند و امنیت منطقههای مرزی سوریه و ترکیه تضمین شود.
به گزارش اسپوتنیک، «اوزتورک ایلماز»، معاون رئیس حزب خلق جمهوری ترکیه بیان کرد که ترکیه باید برای حفظ تمامیت ارضی، وحدت سیاسی و روند حلوفصل سوریه با بشار اسد گفتوگو و تعامل داشته باشد.
ایلماز اظهاراتش را پس از نوشتههای «مهمت بارلاس»، روزنامهنگار برجسته ترکیهای در روزنامه صباح در ۴ سپتامبر بیان کرد. بارلاس اصرار داشت که آنکارا در «اصلاح قانون اساسی» و «انتخابات سوریه» به دولت اسد کمک کند. او همچنین به رهبری ترکیه درباره مشارکت سیاسی با سوریه برای انجام عملیات نظامی در «ادلب» هشدار داد.
به گفته ایلماز، اسد بهاحتمال زیاد موقعیت خودش را در سوریه تقویت خواهد کرد؛ بنابراین از سرگیری روابط با دمشق به ترکیه اجازه میدهد که از بحران اقتصادی فعلی خارج شود و از مرزهای جنوبی کشور محافظت کند.
این تحلیلگر در ادامه افزود: «در حال حاضر، ترکیه تحت تأثیر بحرانهای منفی اقتصادی قرار گرفته و اگر گفتوگو با مقامات سوری را آغاز کند، شرکتهای ترکی که عمدتاً در صنعت ساختوساز و صنایع غذایی مشغول به فعالیت هستند، فرصتهای جدیدی به دست خواهند آورد. درهای بسته دوباره بازخواهد شد. این اقدام میتواند به نفع همه بازیکنان منطقه باشد. علاوه بر این، ترکیه میتواند امنیت را در مناطق مرزی خود برقرار کند.»
ایلماز اشاره کرد که مخالفت ترکیه با اسد ناکارآمد است. او تأکید کرد که رئیسجمهور سوریه بر سختترین دوران جنگ غلبه کرده و تحت این شرایط، بعید است که از سمتش کنارهگیری کند و عقب بکشد.
«حسن اونال»، تحلیلگر مسائل خاورمیانه و استاد روابط بینالملل دانشگاه آتیلیم آنکارا هم موضعی مشابه با ایلماز دارد. اونال با اطمینان گفت که مناطق تحت کنترل گروه جهادی در سوریه در آینده نزدیک به دمشق بازگردانده میشوند. با توجه به این موضوع، «مهمت بارلاس» در مقاله خود درباره پیروزی دمشق نوشت و از رهبری ترکیه خواست تا واقعیت را ببینند و گامی بهسوی عادیسازی روابط با سوریه بردارد. اونال معتقد است که نشست سهجانبه بین رهبران روسیه، ترکیه و ایران در تهران حول محور درگیریهای سوریه میچرخد.
او تأکید کرد: «اختلافات خاصی در رویکرد ترکیه نسبت به مسئله سوریه وجود دارد. آنکارا از یک طرف بر ضرورت حفظ تمامیت ارضی سوریه و پاک کردن کشور از عناصر تروریستی تأکید دارد و از طرفی دیگر با انجام عملیات نظامی در «ادلب» مخالف است.»
این تحلیلگر خاطرنشان کرد که هنوز مشخص نیست رهبران ترک چگونه میخواهند بدون انجام عملیات ضد تروریستی در منطقه، خطر عناصر تروریستی را از بین ببرند. آیا ترکیه در صورت حمله موشکی جدید به سوریه در کنار ایالات متحده و متحدان غربی خود خواهد بود؟
اعتمادآنلاین
افزایش ارتباط میان اسلام آباد و پکن مورد اعتراض شدید کاخ سفید واقع شده است
به نقل از روزنامه پاکستان، «وانگ ئی» وزیر خارجه چین که به اسلام آباد سفر کرده است امروز با «شاه محمود قریشی» همتای پاکستانی خود دیدار و گفتگو کرد.
سخنان حسن روحانی در مجلس، بههیچوجه غیرمنتظره نبودند
سایت فرارو، ۶ شهریورماه، نوشت: “جلسهٔ طرح سؤال از حسن روحانی رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی و پاسخهای او به سؤالات نمایندگان با موجی از واکنشهای منفی از سوی مردم و فعالان سیاسی و اجتماعی روبهرو شده است.
حذف دلار از مبادلات تجاری سهجانبه روسیه، ترکیه و ایران
در جلسهای که دیروز با حضور روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه، وزیر نفت و رئیس کل بانک مرکزی صورت گرفته، مقرر شد تا روابط بانکی تسهیل و دلار از مبادلات تجاری سهجانبه حذف شود.
بروکسل: تحریمهای جدید علیه مسکو باید توسط اعضای اتحادیه اروپا تایید شود
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، کمیسیون اروپایی روزپنجشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد هرگونه تحریمهای جدید علیه روسیه باید توسط اعضای اتحادیه اروپا تایید شود.