بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

کشاورزان آمریکایی بازنده جنگ تجاری پکن – واشنگتن

به گزارش ایرنا بازار محصولات کشاورزی چین، یکی از حوزه هایی است که به دلیل اعمال تعرفه پکن بر واردات کالا از آمریکا، از محصولات این کشور خالی شده است و به جای آن کشاورزان روسی خود را برای ورود به این بازار بزرگ آماده می کنند.

 

چین و روسیه در حال تحکیم روابط خود برای مقابله با آمریکا هستند که با تعرفه های سنگین و تحریم ها با هر دو کشور درگیر شده است مهمترین توافق دو کشور واگذاری هزاران هکتار زمین زراعی از سوی روسیه به کشاورزان چینی است.

 

چین در پی اعمال تعرفه های سنگین آمریکا، ورود دانه های روغنی از آن کشور را بشدت محدود کرده در صورتی که به آن نیاز زیادی دارد همین موضوع باعث شده است تا روسیه نزدیک به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار جریب زمین (معادل یک میلیون هکتار) را به کشاورزان چینی معرفی کند تا برای کاشت و عرضه دانه های روغنی از آن استفاده کنند.

 

چین پیشتر هشدار داده بود که اگر آمریکا به این شرایط ادامه دهد برای همیشه بازار خود را به روی کشاورزان آن کشور خواهد بست.

 

روسیه این میزان زمین را برای زراعت به سرمایه گذاران خارجی معرفی کرده و شماری از شرکت های چینی در روزهای اخیر با این کشور برای گرفتن این زمین ها وارد رایزنی شده اند.

 

پیش بینی شرکت سرمایه گذاری خاور دور روسیه این است که ۵۰ درصد از سرمایه گذاری بر روی زمین ها از سوی چین و ۲۵ درصد از طرف روسیه و بقیه از طرف سرمایه گذاران ژاپنی و کره ای انجام شود.

 

این زمین ها که برای کشت و کار در بخش فدرال خاور دور روسیه به میزان ۳ میلیون هکتار به روی سرمایه گذاران خارجی باز شده است.

 

آمار نشان می دهد که چین از جولای سال گذشته تا ماه می، ۸۵۰ هزار تن دانه های روغنی از روسیه خریده و برعکس برای دانه های روغنی وارداتی از آمریکا ۲۵ درصد تعرفه وضع کرده است.

 

با اعمال تعرفه چین بر روی محصولات کشاورزی آمریکا، صادرات محصولات کشاورزی آمریکایی به چین به شدت کاهش یافته است و کشاورزان آمریکایی تمایلی برای صادرات محصولات خود به این کشور ندارند.

 

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در همین زمینه اظهار داشت به منظور کمک به کشاورزان آمریکایی برای پشت سر گذاشتن تاثیرات منفی ناشی از جنگ تجاری میان آمریکا و چین، اتحادیه اروپا و کشورهای دیگر، ۱۲ میلیارد دلار کمک هزینه به آنان اختصاص می دهد.

 

پرهیز کشاورزان آمریکایی از صادرات محصولات خود به چین باعث شده است تا معاون وزارت کشاورزی چین اعلام کند کشاورزان آمریکایی که در جریان جنگ تجاری دو کشور بازار چین را از دست می دهند دیگر هیچ وقت به این بازار دسترسی پیدا نخواهند کرد.

 

‘هان جون’ معاون وزارت کشاورزی چین تصریح کرد: چین یکی از بزرگترین خریداران محصولات کشاورزی، لبنی و گوشت از آمریکا است و جنگ تجاری باعث شده است تا دولت آمریکا ۱۲ میلیارد دلار خسارت برای کشاورزانش در نظر گیرد.

 

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا صراحتا گفته است که چین در جنگ تجاری به کشاورزان این کشور آسیب زیادی رسانده است.

 

وزارت کشاورزی چین تایید کرده است عملا واردات دانه های روغنی از آمریکا که چین یکی از بزرگترین خریداران آن بوده را متوقف کرده است.

 

‘هان’ می گوید: ما به آسانی قادریم فروشندگان دیگری پیدا کنیم اما کشاورزان آمریکایی برای همیشه و به شکل دائمی در حال از دست دادن سهم خود در بازار چین هستند.

 

وی گفت: اگر از این پس فروشندگان و عرضه کنندگان قابل اعتماد محصولات کشاورزی پیدا شوند، سهمی از بازار چین برای کشاورزان آمریکایی باقی نخواهد ماند.

 

کارشناسان معتقدند که منظور او کشاورزان روسی و زمین های کشارزی این کشور است که قرار است بازار چین را به جای آمریکا پر کنند.

 

از ماه گذشته میلادی که جنگ تجاری دو کشور شروع شد گمرک چین روی ۹۰ درصد از محصولات کشاورزی آمریکا تعرفه وضع کرده است.

 

مقام چینی تاکید کرد بستن تعرفه روی اقلام آمریکایی به کشاورزان آن کشور آسیب زیادی می زند اما به چین که منابع گوناگونی برای خرید دارد، صدمه آنچنانی وارد نمی شود.

 

چین خریدار اصلی محصولات کشاورزی آمریکا است و در سال های اخیر، همکاری های چین و آمریکا در زمینه کشاورزی به طور مستمر گسترش یافته و عمیق تر شده و منافع واقعی بر مبنای برد – برد برای دو طرف فراهم آورده کرده است اما جنگ تجاری دو کشور دامن حوزه کشاورزی را نیزگرفته است و امیدی هم به کاهش این تنش ها و رفع مشکلان نیست.

وال استریت ژورنال؛ سیگنال‌های آمریکا برای تحریم چین به دلیل رابطه با ایران

رییس گروه اقدام ایران در خصوص اظهارات مقامات چینی درباره قانونی بودن رابطه‌شان با ایران و عدم تبعیت از تحریم‌های یکجانبه آمریکا گفت: ما آماده‌ایم که تحریم‌های ثانویه را علیه هر کشوری که روابط تجاری خود را با ایران ادامه دهد، اعمال کنیم.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر

صنایع آمریکا از تعرفه‌های تنبیهی ترامپ آسیب دیده است

اقدام ترامپ بسیار ساده و قابل‌فهم به نظر می‌رسید. او می‌خواست با وضع تعرفه‌های سنگین بر کالاهای خارجی، کالاهای تولید آمریکا را برای مصرف‌کنندگان این کشور جذاب‌تر کند. اما این محاسبه نتییجه عکس داده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر