بورل: اتحادیه اروپا، تایوان را به‌رسمیت نمی‌شناسد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به مسئله «چین واحد» صراحتا عنوان کرد که این اتحادیه، جزیره خودگردان تایوان را به عنوان «کشور» به‌رسمیت نمی‌شناسد و نخواهد شناخت. به گزارش ایسنا، همزمان با اینکه دولت ایالات متحده روابط غیررسمی با تایوان دارد و به این جزیره تسلیحاتی را ارسال می‌کند، تنش‌ها میان آمریکا و ... بورل: اتحادیه اروپا، تایوان را به‌رسمیت نمی‌شناسد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

گزارش تحقیق و تفحص از شستا؛ اگر میلیون‌ها دلار به تاراج نمی‌رفت …

با این میلیون دلارهایی که اختلاس شده یا خاصه‌خرجی کرده‌اند و به این و آن بخشیده‌اند، می‌شد برای بازنشستگان کلی امکانات فراهم کرد، می‌شد دستمزد بازنشستگان را آنقدر افزایش داد که در هفته‌های آخر ماه در حسرت یک کیلو میوه نباشند. به گزارش خبرنگار ایلنا، با رونمایی از گزارش تحقیق و تفحص از شستا از ... گزارش تحقیق و تفحص از شستا؛ اگر میلیون‌ها دلار به تاراج نمی‌رفت …

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, طبقه کارگر, غارتگری, فساد, گزارش, معیشت, مغیشت

گفت‌وگوی رو در روی پوتین و شی درباره جنگ اوکراین

دستیار رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در جریان گفت‌وگوهای رو در رو، موضوع اوکراین را با جزئیات بسیار مورد بحث قرار دادند. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکوف، معاون پوتین به خبرنگار روسیا ۱ گفت: «با جزئیات زیاد، این جلسه در یک فرمت رو در رو بود.» ... گفت‌وگوی رو در روی پوتین و شی درباره جنگ اوکراین

ادامه

اقتصادی, اوکراین, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, گزارش, همکاری استراتژیک

چین: گویا برخی در آمریکا عقل خود را از دست داده‌اند

پکن در واکنش به افزایش تعرفه‌های آمریکا بر برخی از کالاهای چینی از جمله خودروهای برقی که مدتی است در روابط تجاری دومین اقتصاد بزرگ دنیا با غرب چالش به وجود آورده، اعلام کرد که گویا برخی در واشنگتن عقل خود را از دست داده‌اند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، وانگ یی وزیر خارجه ... چین: گویا برخی در آمریکا عقل خود را از دست داده‌اند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا, غرب

پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

یک روز پس از اینکه واشنگتن، هند را به تحریم به دلیل توافق ۱۰ ساله با ایران بر سر بهره‌برداری از بندر چابهار تهدید کرد، وزیر امور خارجه هند تاکید کرد که این پروژه به نفع کل منطقه خواهد بود. به گزارش ایسنا، سوبرا مانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند با ذکر این نکته که آمریکا ... پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, اقتصادی, ایران, تحریم, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, هندوستان

نشنال اینترست: چین سرمایه‌داری آمریکا را به‌چالش کشیده است

تارنمای نشنال اینترست ضمن اشاره به اینکه جنگ تجاری می تواند به امنیت اقتصادی آمریکا آسیب بزند، نوشت که «مدل این کشور از نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال از سوی چین به چالش کشیده شده است.»

 

در مطلب روز سه شنبه نشنال اینترست آمده است: جیمز اطلس سال ۱۹۸۹ در نیویورک تایمز به موارد مهمی در آینده تاریخ جهان اشاره کرد که از جمله ظهور یک چین صنعتی بود.

 

تارنمای آمریکایی ادامه داده است: ظهور چین که بعد از بیشتر از یک قرن سکوت طولانی برای به چالش کشیدن نظم جهانی آشکار شد، یک معجزه اقتصادی در شرایط ناممکن محسوب می شد. نکته مهم نوع ویژه حکومت داری و ساختار اقتصادی بود که این کشور را به شرایط کنونی رساند. این پیش فرض به طور گسترده مطرح شده بود که چین و هر کشور دیگری برای ادامه پیشرفت های اقتصادی مجبورند از اصلاحات دمکراتیک و بر پایه اصول نظام سرمایه داری پیروی کنند.

 

پیش از این نیز مقامات ارشد آمریکا از جمله بیل کلینتون رئیس جمهوری اسبق و برخی دیگر بر این باور بودند که چین برای ادامه حرکت در مسیر ظهور به عنوان یک قدرت اقتصادی مجبور می شود به اصلاحات دمکراتیک و بر پایه اصول نظام سرمایه داری تن دهد.

 

اما چین با ساختار تک حزبی در راه ابتکارعمل های رشد اقتصادی گام برداشت. ابزارهای مورد استفاده این کشور برای اقتصاددانان شناخته شده بود. حفاظت از صنایع در برابر بازار خارجی به عنوان صنعت نوپا یکی از این مسیرها بود. عامل محرک موفقیت این الگو از توسعه صرفا یک مدل اقتصادی یا سیاسی نبود، بلکه ترکیبی از این مدل ها به شمار می رفت.

 

چین با این گونه سیاست ها آغازگر تاریخی جدید و عملا به یک چالش مشروع برای مدل نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال مدنظر آمریکا تبدیل شد. چالش اصلی این است که پکن به تهدیدی برای آغاز دورانی تبدیل شده که واشنگتن و همتایانش فکر می کردند سال های گذشته پایان یافته است.

 

مدل نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال مدنظر آمریکا پیشتر نیز در سراسر جهان به چالش کشیده شده است و اگر این آغاز دوران جدید در تاریخ است، چه پیامدهایی دارد؟

 

در پایان گزارش نشنال اینترست آمده است: پیش از همه آمریکا دشمن جدیدش را پیدا کرده که الگوی ویژه ای از نظام های اقتصادی و اجتماعی چینی است. بنابراین امکان دارد بین پکن و واشنگتن جنگ سرد رخ ندهد، اما (احتمال وقوع) یک جنگ تجاری در این راستا وجود دارد.

ایرنا

ترامپ خواستار لغو همه تعرفه های گمرکی با اروپا شد

رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه شنبه به وقت محلی، در آستانه سفر رئیس کمیسیون اروپا به این کشور، پیشنهاد داد که واشنگتن و دولت های عضو اتحادیه اروپا همزمان همه تعرفه‌ها و موانع تجاری وضع شده را لغو و به سوی تجارت آزاد حرکت کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر, فرانسه, کانادا, مکزیک

راشا تودی: اثرات جنگ تجاری به خود آمریکا برگشت/ ۲.۵ میلیارد پوند گوشت آمریکا خریدار ندارد

راشا تودی اعلام کرد: عواقب جنگ تجاری که آمریکا آغازگر آن بود به خود این کشور برگشته و ۲.۵ میلیارد پوند گوشت تولیدی کشاورزان آمریکا در انبارها مانده و صادر نمی‌شود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, مکزیک

با تشدید جنگ تجاری؛ چین، روسیه را جایگزین آمریکا می‌کند

روزنامه مورنینگ پست هنگ کنگ نوشته است که چین به دلیل نگرانی از تحریم های سیاسی و اقتصادی که کشورهای عرب برای قطر در نظر گرفته اند و با توجه به جنگ تجاری با آمریکا، تلاش می کند تا نیاز گاز طبیعی خود را با خرید از کشورهای دیگر تضمین کند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه

بریکس، فرصتی برای مخالفت با یکجانبه گرایی آمریکا

چین و اقتصادهای نوظهور در تلاشند تا از اجلاس سران بریکس که در آینده نزدیک برگزار می شود به عنوان سکویی برای هدف قرار دادن سیاست های یکجانبه گرایانه تجاری حمایتی آمریکا استفاده کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امریکا, برزیل, جهان, چین, خبر, روسیه, هندوستان