سازمانهای مدافع صلح از کشورهای اردن، عراق، لبنان، مصر، بحرین، اسرائیل، سوریه، ایران و سودان به این نشست دعوت شده بودند.
شورای جهانی صلح هیچ توجیه و بهانهیی را برای مداخلههای سیاسی، نظامی یا اجرای تحریمهای مالی و اقتصادی بر ضد ایران را نمیپذیرد. نشست، همبستگی خود را با نیروهای پیشرو و مدافع صلح در ایران در مبارزهشان در راه مطالبات مردم و کارگران و همچنین حقوق دموکراتیک آنها تصریح کرد.”
نشست سالانه سازمانهای طرفدار صلح در کشورهای خاورمیانه، کشورهایی که در شورای جهانی صلح عضویت دارند، در امان، پایتخت اردن، در روزهای جمعه تا یکشنبه،۱ تا ۳ تیرماه /۲۲ تا ۲۴ ماه ژوئن، برگزار شد. سازمانهای مدافع صلح از کشورهای اردن، عراق، لبنان، مصر، بحرین، اسرائیل، سوریه، ایران و سودان به این نشست دعوت شده بودند.
رفیق ایراکلیس تساوداریدیس، دبیر اجرایی شورای جهانی صلح، بهنمایندگی از سوی هیئت اجرائیه این نهاد بینالمللی، در این نشست شرکت داشت. بهدلیل شرایط پیچیدهٔ منطقه و ادامهٔ درگیریها در سوریه و برخی ملاحظات امنیتی، از سازمانهای صلح کشورهای مصر، سوریه و ایران نمایندهیی در این نشست شرکت نکرد. برنامه این نشست، گزارش فعالیتهای سازمانهای مختلف شرکتکننده در ارتباط با برنامه عمل سال پیش شورای جهانی صلح و تصمیمگیری دربارهٔ فعالیت در عرصههای ضرور در سال آینده را در بر میگرفت.
شرکتکنندگان نشست دربارهٔ وضعیت انفجاری در خاورمیانه و شمال آفریقا، برنامهها و مداخلههای امپریالیستی، خطر تجاوز امپریالیستی، و همچنین مسئولیت دولتهای منطقه که از طرحهای ایالاتمتحده، ناتو و اتحادیهٔ اروپا پشتیبانی میکنند، بحث و گفتگو کردند.
انجمن هواداران صلح، همبستگی و دمو
کراسی در ایران، در بیانیهیی که بهمنظور توضیح سیاستها و باورهای خود در ارتباط با تهدید صلح در منطقه- و بهویژه در ایران- تقدیم هیئترئیسهٔ نشست شده بود، ضمن تشریح شرایطی که بهطرزی بیسابقه صلح را تهدید میکند، اجرای تحریمهای اقتصادی و بانکی از سوی ایالاتمتحده و متحدانش بر ضد ایران را محکوم کرد. نمایندهٔ هواداران صلح در کشورمان، هرگونه مداخلهٔ خارجی در ایران زیر هرگونه پوشش و توجیهی را نپذیرفتنی دانست و محکوم کرد. او تحریم و تهدید نظامی را با منافع اکثریت قاطع مردم زحمتکش ایران و طبقه کارگر در تضاد دانست و تصریح کرد که رژیم ایران از چنین سیاستهایی برای توجیه سرکوب مردم و فعالان سیاسی استفاده میکند. انجمن هواداران صلح، همبستگی و دموکراسی در ایران، سیاستهای ارتجاع حاکم را درخدمت طرحهای امپریالیسم و مغایر با منافع مردم و صلح در منطقه دانست و نتیجه گرفت که عملکرد رژیم حاکم را نمیتوان و نباید در زمره اقدامهای ضد امپریالیستی ارزیابی کرد.
نشست شورای جهانی صلح در اردن، وضعیت فلسطین و نسلکشی مستمر و بیسروصدای رژیم اشغالگر اسرائیل در حق ملتی که ۷۰ سال است که در طلب حق طبیعیاش برای برپایی یک کشور مستقل فلسطینی مبارزه میکند را موردبحث قرار داد. این نشست همچنین وضعیت سوریه و سرنوشت مردم این کشور را که در هفت سال گذشته با تهدیدها و تجاوزهای امپریالیسم رودر رو بوده است بررسی کرد. شرکتکنندگان این نشست، نسبت به بهکار گرفتن مزدوران محلی و خارجی از ۸۰ کشور از سوی ایالاتمتحده آمریکا و اتحادیه اروپا و همچنین متحدان منطقهایشان مانند ترکیه، عربستان سعودی و دیگر رژیمهای ارتجاعی حوزه خلیجفارس بهمنظور دخالت و تجاوز در کشورهای منطقه توجهی ویژه نشان داد و اقدامهای آنها را محکوم کردند.
نشست سالانهٔ سازمانهای صلح کشورهای منطقه خاورمیانه در بخشی از مباحثات آن، وضعیت فاجعهبار یمن بهلحاظ انسانی و اجتماعی که درنتیجه بمبارانهای هوایی از سوی بمبافکنهای رژیم عربستان سعودی و متحدانش بهوجود آمده است موردبحث و بررسی قرار داد. نشست اَمان وضعیت کنونی یمن را بهمنزلهٔ یکی از وخیمترین بحرانهای شرایط بشری محکوم کردند، شرایطی که در آن دهها هزار نفر کشته، مجروح، گرسنه، قحطیزدهاند و آنان که زنده ماندهاند در معرض تهدید بیماریهایی کشنده و واگیردار نظیر وبا و شبهوبا قرار دارند.
نشست خاورمیانهای شورای جهانی صلح، تصمیم ایالاتمتحده مبنی بر انتقال سفارت آن کشور به اورشلیم و پیشبرد طرحهای “یهودی” اعلام کردن این شهر و همچنین کشور اسرائیل را پرووکاسیونی مشخص دانست و همچون تبدیل رژیم این کشور به یک رژیم آپارتاید در این منطقه محکوم کرد. نشست همبستگیاش را با نیروهای ضد امپریالیست و صلحدوست اعلام کرد، یعنی نیروهایی که در شرایطی بسیار دشوار در داخل اسرائیل در کنار مردم فلسطین و سوریه فعالیت میکنند.
نشست، موضعگیری شورای جهانی صلح در ارتباط با ضرورت پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در سرزمینهای فلسطین و تأسیس یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای پیش از ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی اورشلیم شرقی و بهرسمیت شناختن آن را دوباره مورد تأیید قرار داد، و همزمان ریاکاری و همدستی دولتهایی را که ظاهراً از فلسطین حمایت میکنند درحالیکه درعمل در جنایات جاری علیه مردم فلسطین با جبهه امپریالیسم، ارتجاع حاکم در کشورهای عربی همکاری میکنند، را تقبیح کرد.
این نشست برنامههایی را که باهدف بهبازی گرفتن مردم بر پایه تعلقات قومی، نژادی، مذهبی و دیگر مظاهر جداکننده خلقها طراحی شدهاند را محکوم کرد، و هدف آنها را مخفی نگه داشتن علل واقعی بدبختی و جنگهایی دانست که کنترل منابع انرژی و جادهها، بازارها و سود برای انحصارهای بزرگ را درخدمت طرح “خاورمیانه بزرگ” از طریق تغییرمرزها، براندازی خشونتآمیز دولتها بر پایه ضرورتهای تضمین منافع امپریالیستی مدنظر دارند. قربانی چنین طرحهایی تبهکارانه میلیونها پناهنده از کشورهای جنگزده و فقرزدهاند.
بیانیه پایانی مصوب نشست در ارتباط با شرایط کشورمان میگوید: “در رابطه با ایران سازمانهای عضو شورای جهانی صلح در منطقه خاورمیانه خروج یکجانبه آمریکا از ٬توافق جامع هستهای٬ (برجام) و برنامههای تهاجمی دولتهای ایالاتمتحده و اسرائیل بر ضد ایران را که در ماههای اخیر تقویت شدهاند را محکوم کردند. بر این اساس، نشست سازمانهای صلح منطقه خاورمیانه تأکید میکند که شورای جهانی صلح هیچ توجیه و بهانهیی را برای مداخلههای سیاسی، نظامی یا اجرای تحریمهای مالی و اقتصادی بر ضد ایران را نمیپذیرد. نشست همبستگی خود را با نیروهای پیشرو و مدافع صلح در ایران در مبارزهشان در راه مطالبات مردم و کارگران و همچنین حقوق دموکراتیک آنها تصریح کرد.”
نامۀ مردم