مدیرعفو بین‌الملل به مکرون: غرب ۱۹ماه پیش اعتبار خود را از دست داد

«اگنس کالامارد» مدیر سازمان عفو بین‌الملل در واکنشی طعنه‌آمیز به اظهارات امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه درباره غزه گفت که غرب ۱۹ ماه پیش اعتبار خود را از دست داد. به گزارش ایرنا، کالامارد شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مکرون هشدار داده که ممکن است غرب اعتبار خود را بخاطر جنگ‌های اوکراین و غزه ... مدیرعفو بین‌الملل به مکرون: غرب ۱۹ماه پیش اعتبار خود را از دست داد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, اوکراین, تحلیل, تروریسم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, دیوان داوری لاهه, غرب, غرب اروپا, فرانسه, فلسطین, گرسنگی, نسل‌کشی, هندو پاسیفیک

اعتراض کوبا به «همدستی» وزیر خارجه آمریکا در نسل‌کشی غزه

وزیر امور خارجه کوبا با انتقاد از «حمایت بی‌قید و شرط» وزیر امور خارجه آمریکا از سیاست‌های اسراییل وی را به «همدستی» در نسل‌کشی تل‌آویو علیه غزه متهم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای تله‌سور، «برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا در انتقاد از «مارکو روبیو» در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی ... اعتراض کوبا به «همدستی» وزیر خارجه آمریکا در نسل‌کشی غزه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسراییل, جهان, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره، منطقه سیری و سکوی نصر

کارگران رسمی شرکت، روز جمعه ۹ خردادماه، در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌های‌شان مجدداً دست به تجمع زدند. اعتراض کارگران نسبت به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان از جمله “حذف سقف‌ دستمزد، حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی، عودت کسورات مازاد مالیات و ابطال اساسنامه صندوق نفت میباشد. به گفته کارگران اعتراضات آنها با اعتراضات رانندگان کامیون ... تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره، منطقه سیری و سکوی نصر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, دستمزد, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

کوبا کاردار آمریکا را احضار کرد

وزارت امور خارجه کوبا در بیانیه ای اعلام کرد که مایک هامر کاردار آمریکا در این کشور را احضار و به اقدامات غیردوستانه وی به شدت اعتراض کرده است. به گزارش مشرق از خبرگزاری تاس، در این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه کوبا روز جمعه مورخ ۳۰ ماه مه (۹ خرداد)، کاردار آمریکا را ... کوبا کاردار آمریکا را احضار کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر

بارسلونا روابط با اسرائیل را قطع و توافق دوجانبه را متوقف کرد

شورای شهر بارسلونا با مطرح کردن نقض حقوق بین‌الملل و حقوق فلسطینی‌ها توسط اسرائیل، با اکثریت آرا به قطع روابط نهادی و همکاری با اسرائیل و تعلیق «توافق دوستی» با تل‌آویو رای داد. به گزارش ایسنا، این طرح که مورد حمایت حزب سوسیالیست حاکم به همراه گروه‌های چپ افراطی و چپ‌گرای طرفدار استقلال در بارسلونا ... بارسلونا روابط با اسرائیل را قطع و توافق دوجانبه را متوقف کرد

ادامه

اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایتالیا, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, زنان, سوسیالیسم, فلسطین, کودکان, نسل‌کشی

معرفی نوجوان رقصنده و بغض‌آلود در تلویزیون به‌جای دزدان دکل‌های نفتی و دیگر غارتگران بیت‌المال و عقبه آن‌ها؟!

“مائده” نوجوان ۱۷ ساله ای است که در خانه اش می رقصید و ویدئوی رقص هایش را در صفحه اینستاگرامش منتشر می کرد. رقص های این دختر نوجوان اما چندان ادامه دار نشد؛ پلیس او را شناسایی و دستگیر کرد، صفحاش را بست و صدا و سیما هم بیکار ننشست و با دوربین سراغش رفت و فیلمی از اعترافاتش(!) گرفت و منتشر کرد. دخترک – که البته در تصویر تلویزیون صورتش معلوم نبود – با بغض و ترس می گفت که از جایی خط نگرفته و فقط می خواسته جلب توجه کند.

 

مائده البته تنها فعال اینستاگرام نیست که پلیس سراغش رفته است. دستکم سه نام دیگر نیز در روزهای اخیر به عنوان “شاخ های اینستا” مطرح شده که با رقص، دنبال کننده (فالوور) جذب می کردند و به همین اتهام بازداشت شده اند.

 

این که پلیس یک دختر نوجوان -که نه دزدی کرده، نه مرتکب قتل شده، نه کلاهبرداری می کرده، نه مرتکب پولشویی یا اقدامات تروریستی شده و تنها جرمش رقصیدن بوده – را بگیرد و صدا و سیمای کشور نیز تصویر و صدای گریان او را روی آنتن رسانه ملی بفرستد تا درس عبرتی باشد برای مردم که نرقصند و اگر هم رقصیدند فیلمش را منتشر نکنند، حتماً سابقه خوبی برای تاریخ معاصر ایران نخواهد بود.

 

آیا تمام کسانی که قوانین و مقررات این کشور را نقض می کنند، به این سرعت و قاطعیت دستگیر می شوند و جلوی دوربین های تلویزیون، اشک شان را در می آورند؟

 

چگونه است که در ماجرای صندوق های مالی و اعتباری غیر مجاز، هزاران میلیارد تومان از پول مردم توسط چند نفر رسماً و علناً بالا کشیده می شود، خانواده های زیادی به خاک سیاه می نشینند، کار به اعتراضات خیابانی و بزن و بگیر و بنند می کشد ولی حتی یک نفر از مدیران این صندوق ها را کت بسته به تلویزیون نمی آورند و مانند آن دختر نوجوان، اشکش را در نمی آورند که با این همه پول چه کرده ای؟!

 

چگونه هیچ کس هنوز نمی داند کسانی که دکل های نفتی را دزدیدند، چه کسانی هستند و پشت شان به که گرم است؟
مردم چگونه شب در تلویزیون اشک های مائده که در گرماگرم نوجوانی و بی تجربگی، رقصیده و در صفحه اش منتشر کرده را ببینند و صبح در روزنامه بخوانند که هزاران خودروی لوکس توسط برخی دولتی ها به طور غیرقانونی ثبت سفارش و وارد کشور شده است و این دو خبر را با هم مقایسه نکنند و نگویند چگونه دختر نوجوان را سکه یک پول می کنید ولی حتی از معرفی اسامی این دزدهای چندهزار میلیارد تومانی خودداری می کنید؟!

 

چگونه عوامل قاچاق ۱۵ الی ۲۰ میلیارد دلاری در سال، زمین خوارانی که هزاران هکتار از اراضی ملی را تصاحب کرده اند، از ما بهترانی که مجوزهای خاص صادرات نفت گرفتند و معلوم نشد که پولش را چه کردند، دلالانی که با ارز دولتی اختصاص یافته برای دارو خودورهای لوکس وارد کردند، کسانی که با دستکاری در تعرفه قیر، موبایل و خودرو، یک شبه هزاران میلیارد تومان به جیب زدند، آنان که با تأسیس شرکت های چند روزه، قراردادهای میلیاردی با بخش های دولتی بستند و … معرفی و رسوا نشدند ولی چند دختر و پسر نوجوان و جوان که در برابر آن تبهکاران، بچه هایی بیش نیستند و کاری نکرده اند سوژه برنامه تلویزیونی می شود که آی مردم! بشتابید که چه مجرمانی را گرفته ایم!

 

این همه مردم گفتند که غارتگران بیت المال را بگیرید و معرفی شان کنید، نتیجه اش این شد که چند دختر و پسر را به جرم رقص بگیرند و در تلویزیون به ملت نشان دهند؟ آیا شنیدن و درک صدای مردم، این قدر سخت است یا تجاهل می کنند؟!

 

اگر اسلام به خطر می افتد، اگر اخلاق جامعه فاسد می شود، اگر نظام تهدید می شود، اگر منافع ملی آسیب می بیند، اگر فقر در جامعه گسترش می یابد، اگر مردم امید و اعتمادشان را از دست می دهند، اگر دشمان خارجی ایران دندان طمع برای این آب و خاک تیز می کنند، ریشه این ها، رقص فلان دختر نوجوان در صفحه اینستاگرامش نیست علت اصلی اش این است که ما، امور مهم را واگذاشته ایم و به جای پرداختن به موضوعات اصلی کشور و حل بحران هایی که موجودیت مان را تهدید می کنند، دل خوش کرده ایم که چند نوجوان و جوان اینستاگرامی را دستگیر و در برابر مردم، خردشان کردیم، بی توجه به آن که همین رفتار نیز مجدداً حس تبعیض و بی عدالتی را در جامعه گسترش می دهد.
عصر ایران

۲۰ سال زندان برای شاپرک شجری‌زاده، از دختران خیابان انقلاب

شاپرک شجری‌زاده، یکی از فعالان مخالف با حجاب اجباری در ایران و از “دختران خیابان انقلاب”، از محکومیت خود به ۲۰ سال زندان خبر داد. او گفت چون وکیلش نسرین ستوده در زندان است، دیر متوجه حکم خود شده است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, زنان

صادق قیصری دانشجو و روزنامه‌نگار، به ۷ سال زندان محکوم شد

صادق قیصری روزنامه نگار و دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی که ۳۰ بهمن ۹۶ در ماجرای خیابان پاسداران تهران دستگیر شده بود، طی تماسی با خانواده خود گفته است توسط قاضی صلواتی به ۷ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در مطبوعات و ۲ سال ممنوع الخروجی از کشور محکوم شده است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, دانشجویی