نخست وزیر اسلواکی: «پرده آهنین» دوباره به اروپا برگشته است

نخست وزیر اسلواکی با تاکید بر اینکه سیاست پرده آهنین بار دیگر به اروپا بازگشته، نسبت به این اتفاق اظهار تاسف کرد. به گزارش ایسنا، «رابرت فیتسو»، نخست وزیر اسلواکی در یک سخنرانی با انتقاد به رویکردهای روس‌هراسانه و مستبدانه رهبران اروپا اظهار داشت: «آنها می‌خواهند بار دیگر جدایی میان غرب و شرق ایجاد کنند. ... نخست وزیر اسلواکی: «پرده آهنین» دوباره به اروپا برگشته است

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اسلواکی, تحریم, تحلیل, روسیه, شرق, صلح, غرب

مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

اسلواکی بار دیگر تحریم‌های ضد روسی را وتو کرد

اسلواکی بار دیگر مخالفت خود را با تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه اعلام و این طرح را وتو کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از تاس، اسلواکی در نشست سفیران اتحادیه اروپا در بروکسل، بار دیگر مانع تصویب هجدهمین بسته تحریمی این اتحادیه علیه روسیه شد. گزارش ها حاکی از آن است که دولت ... اسلواکی بار دیگر تحریم‌های ضد روسی را وتو کرد

ادامه

اتحادیه اروپا, اسلواکی, اوکراین, بلژیک, تحریم, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

کارشناس سازمان ملل خواستار تحریم کامل تسلیحاتی و تجاری اسرائیل شد

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور سرزمین‌های اشغالی فلسطین با توصیف وضعیت غزه به‌عنوان «یکی از بی‌رحمانه‌ترین نسل‌کشی‌های تاریخ معاصر»، خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل و تعلیق همه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری با این رژیم شد. به گزارش ایرنا، فرانچسکا آلبانیز روز پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، با ... کارشناس سازمان ملل خواستار تحریم کامل تسلیحاتی و تجاری اسرائیل شد

ادامه

اسراییل, تحریم, حقوق بشر, سازمان ملل, سوئیس, غرب, فلسطین, نسل‌کشی

هند به اسرائیل در جاسوسی از ایران کمک کرد؟

جاسوسی مهندسان آی تی هند برای اسرائیل نشان داد تقریباً کل منطقه خلیج فارس سال‌ها زیر ذره‌بین اسرائیل قرار داشته است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آذربایجان؛ در دنیای امروز، به نظر می‌رسد هیچ‌چیز پایدار نیست. اسرار به‌سرعت علنی می‌شوند و اتحاد‌های قدیمی به‌سرعت در حال بازترسیم هستند. کانال تلگرامی «یادداشت‌های یک روزنامه‌نگار ... هند به اسرائیل در جاسوسی از ایران کمک کرد؟

ادامه

آذربایجان, اسراییل, امارات, ایران, تحریم, جنوب آسیا, چین, خلیج فارس, روسیه, شانگ‌های, عربستان سعودی, قطر, کویت, گزارش, گویان, هندوستان

جلسه “نجات برجام” به پایان رسید؛ ایران برای اروپا مهلت تعیین کرد

فدریکا موگرینی پایان جلسه “نجات برجام” را اعلام کرد. به رغم حمایت بریتانیا، فرانسه و آلمان چین و روسیه از صادرات نفت و گاز ایران، این کشورها ظاهرا به راه حل مشخصی برای مقابله با تحریم‌های آمریکا دست نیافته‌اند.

 

خبرگزاری رویترز روز جمعه ۶ ژوئیه (۱۵ تیر) در گزارش خود از اجلاس کمیسیون نجات برجام به توافق‌های حاصله در این نشست اشاره کرده است.

 

در پایان جلسه و پس از سه ساعت بحث و مشورت، فدریکا موگرینی، هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ادامه‌ی تلاش‌های دیپلماتیک کشورهای ذینفع در توافق هسته‌ا‌ی خبر داده است.

 

خبرگزاری رویترز در گزارش خود به عدم دستیابی شرکت کنندگان در این اجلاس به یک راه حل مشترک و مشخص برای مقابله با تحریم‌های آمریکا اشاره کرده است.

 

این در حالی است که موگرینی، با قرائت بیانیه‌ای در پایان اجلاس کمیسیون نجات برجام بر ادامه تلاش‌های دیپلماتیک و الزام برگزاری نشست‌های وزیران امور خارجه تاکید کرده بود.

 

کمیسیون نجات برجام پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران شکل گرفت. هدف از این کمیسیون یافتن راه حلی برای حفظ برجام و پایبندی ایران به الزامات ناشی از توافق هسته‌ای اعلام شده است.

 

در جلسه روز جمعه ۶ ژوئیه در وین، وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی، بریتانیا، آلمان و فرانسه به همراه وزیران امور خارجه روسیه و چین شرکت داشتند. محمد جواد ظریف نیز نمایندگی ایران را در این اجلاس برعهده داشت.

 

دفاع از صادرات نفت و گاز ایران

 

تحریم‌های پیش بینی شده از سوی آمریکا از جمله ناظر بر صادرات نفتی ایران است. آمریکا به همه وارد کنندگان نفت ایران فرصت داده است تا روز ۴ نوامبر (۱۳ آبان) به واردات نفت از ایران خاتمه داده و برای نفت ایران جایگزین دیگری بیابند.

 

شرکت کنندگان در جلسه کمیسیون نجات برجام از حق ایران برای صادرات نفت و گاز حمایت کردند. یکی از چالش‌های بزرگ موجود بر سر صادرات نفت و گاز ایران، فراهم آوردن زمینه‌های انتقال ارز و انجام داد و ستد مالی است. کشورهای شرکت کننده در این اجلاس بر الزام یافتن راه‌حلی برای نقل و انتقال ارز تاکید کردند.

 

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، نتایج جلسه روز جمعه وزیران امور خارجه کشورهای یاد شده را مثبت ارزیابی کرد. گفته می‌شود که ایران تا روز دوشنبه ۹ ژوئیه (۱۸ تیر) درباره نتایج حاصله از جلسه روز جمعه کمیسیون نجات مشورت خواهد کرد.

 

وزیر امور خارجه ایران در عین حال تاکید کرده است که تصمیم درباره پایبندی ایران به توافق هسته‌ای در تهران اتخاذ خواهد شد.

 

در عین حال گفته می‌شود که جمهوری اسلامی ایران برای کشورهای اروپایی تا روز ۶ اوت مهلت تعیین کرده است. مرحله نخست تحریم‌های آمریکا علیه ایران ماه اوت به مورد اجرا گذاشته می‌شود.

 

ظریف: تعهداتی که امروز شد را به تهران منتقل می‌کنیم

 

وزیر خارجه ایران نشست کمیسیون برجام در وین را “بسیار جدی و سازنده” خواند. او گفت در نشست امروز همه اعضای باقیمانده در برجام بر ضرورت انتفاع ایران از برجام تاکید کردند.

 

وزیر خارجه ایران اضافه کرد: در طول دو ماه گذشته بعد از خروج غیر قانونی امریکا تلاش‌های زیادی از سوی اعضای باقیمانده صورت گرفت تا ایران از منافع به خصوص اقتصادی برجام استفاده کند.

 

به گفته جواد ظریف، بیانیه‌ای که توسط خانم موگرینی قرائت شد بیانیه مشترکی بود که از سوی همه اعضا در اولین کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران منتشر شد.

 

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: پریروز در تهران بسته‌ای را دریافت کردیم که آقای روحانی گفتند کافی نیست. امروز در این جلسه توضیحات بیشتر شنیدیم و در مورد موضوعات نفتی و بانکی توضیح دادند.

 

به گفته ظریف «همه اعضای باقی مانده تعهداتشان را در حوزه‌های مختلف در سطح وزرای خارجه بیان کردند. از ادامه فروش نفت و روابط مالی، حمل و نقل و سرمایه گذاری تا سایر موضوعات که در بیانیه ذکر شده است.»

 

او با بیان این که “برای ما، مهم روشن‌تر شدن جزییات اقدامات و عمل بود”، گفت: «امروز جامعه بین‌الملل از این اراده سیاسی اعضای باقی مانده مطمئن است که می‌خواهند برجام ادامه یابد و آمادگی حمایت از شرکت‌های خود را دارند و مسیرهای مالی را برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند.»

 

ظریف بسته ارائه شده از سوی سه کشور اروپایی را “قابل‌اجرا” اما “کافی و دقیق” توصیف کرد. او ادامه داد: «امروز برخی نکاتی که در بسته نبود در بیانیه دیده شد و تعهد سیاسی و حقوقی کشورهای عضو برای عملیاتی کردن نکات باقی مانده در بسته دیده شده است.»

صدای آلمان

رویترز: کره‌جنوبی خرید نفت از ایران را متوقف می‌کند

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از منابع نفتی مدعی شده است که برای نخستین بار طی شش سال گذشته، شرکت‌های نفتی و پالایشگاه‌های کره‌جنوبی در ماه جولای- ماه جاری میلادی- سفارشی برای خرید نفت و میعانات گازی به ایران نخواهند داد و واردات نفت از ایران در ماه آینده متوقف می‌شود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خبر, شرق آسیا, کره جنوبی

چین ۲۵۰ میلیون دلار در صنعت نفت ونزوئلا سرمایه‌گذاری می‌کند

به گزارش شبکه بلومبرگ، ‘سیمون زرپا’ وزیر دارایی ونزوئلا روز گذشته اعلام کرد که چین در صنعت نفت ونزوئلا سرمایه گذاری می کند. وی این موضوع را پس از دیدار با مقامات بانک توسعه چین و شرکت ملی نفت چین اعلام کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, چین, خبر, ونزوئلا

گزارشگر ویژه سازمان ملل: اعمال تحریم‌های غرب علیه روسیه به‌ضرر اتحادیه اروپا تمام شد

“ادریس جزایری” گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور تاثیرات منفی اقدامات یک‌جانبه و اجباری بر حقوق و آزادی‌ها‌، در مصاحبه با خبرگزاری «نووستی»، اعلام کرد که تحریم‌های اعمال شده از سوی کشورهای غربی علیه روسیه بیشتر به ضرر اتحادیه اروپا تمام شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, تحریم, جهان, خبر, روسیه

آمریکا: ۵۰ شرکت خارجی از کاهش فعالیت خود در ایران خبر دادند

به گزارش یورونیوز، «برایان هوک» مشاور سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در آستانه بازگشت تحریم های این کشور علیه ایران، تاکنون ۵۰ شرکت خارجی از قصد خود برای کاهش فعالیت ها در ایران خبر داده اند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خبر