وزارت خارجه الجزایر روز سه شنبه در بیانیه ای حمله نظامیان اسرائیلی به فلسطینی های بی دفاع را در نوار غزه جنایت جنگی دانست و از شورای امنیت خواست برای حمایت از مردم فلسطین دست به اقدام های فوری بزند.
وزارت خارجه الجزایر از جامعه بین الملل به ویژه شورای امنیت خواست به وظایف خود در مورد مردم فلسطین عمل و بر اساس قوانین انسانی و بین المللی از آن ها حفاظت و حمایت کند.
الجزایر در این بیانیه با اعلام همبستگی کامل با مردم و رهبران فلسطین، حمایت خود را از مساله فلسطین و حق آن ها برای ایجاد دولتی مستقل به پایتختی بیتالمقدس را اعلام کرد.
«عبدالعزیز بوتفلیقه » رئیس جمهوری الجزایر همچنین در پیامی جداگانه حملات نظامیان اسرائیل به فلسطینی ها را وحشیانه عنوان کرد و گفت: جنایت های اخیر اسرائیل سبب جریجه دار شدن احساسات مسلمانان شد، الجزایر این جنایت ها را بشدت محکوم می کند.
وی افزود: الجزایر همبستگی خود را با فلسطین در این شرایط حساس اعلام می کند.
دولت آمریکا روز گذشته تهدیدهای خود برای انتقال سفارتش به بیتالمقدس اشغالی عملی و در مراسمی سفارت خود در این شهر را افتتاح کرد، این در حالی است که ۱۲۸ کشور جهان با این اقدام واشنگتن مخالفت کرده اند.
در جریان حمله روز دوشنبه نظامیان اسرائیلی به فلسطینی ها در نوار غزه که دست به راهپیمایی زده بودند،۶۰ فلسطینی شهید و حدود سه هزار نفر دیگر مجروح شده اند.
ویتنام: انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس نگران کننده است
وزارت امور خارجه ویتنام با صدور بیانیه ای انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس را نگران کننده دانست و اعلام کرد این کشور نماینده ای در مراسم انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس نداشته است.
اسرائیل ادعا کرده است ویتنام از جمله کشورهایی بوده که در مراسم انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس شرکت داشته است.
وزارت امورخارجه ویتنام در واکنش به این موضوع با انتشار بیانیه تاکید کرد: این کشور برخلاف ادعای رسانه های اسرائیلی نماینده ای در این مراسم که روز دوشنبه گذشته برگزار شد نداشته است.
ادعای رسانه های اسرائیلی مبنی بر شرکت برخی کشورها دراین مراسم درحالی مطرح می شود که اکثریت کشورهای جهان از جمله اعضای اتحادیه اروپا ضمن محکومیت این اقدام آمریکا ، هیچ نماینده ای در این مراسم نداشتند و آن را بایکوت کرده بودند.
ویتنام همچنین در این بیانیه در مورد این اقدام آمریکا ابراز نگرانی کرد.
انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس، نه تنها موجب خشم شدید مردم فلسطین شده است و بلکه تاکنون بسیاری از کشورها و مجامع بین المللی با آن مخالفت کرده اند.
مقام های ارشد کشورهای مختلف جهان اقدام آمریکا در انتقال سفارتش به بیتالمقدس را نقض قوانین بین المللی و از جمله مصوبات شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل دانستند.
اندونزی، مالزی، نیوزیلند، از جمله کشورهای جنوب شرق آسیا بودند که با صدور بیانیه های رسمی این اقدام را قویا محکوم کردند.
اندونزی همچنین خواستار رسیدگی به این موضوع در مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل شد.
این کشورها اعلام کردند که این مساله تاثیر منفی بر روند صلح در خاورمیانه خواهد گذاشت.
‘لی ثی ثو هانگ’ سخنگوی وزارت خارجه ویتنام نیز در این زمینه گفت: این کشور از راه حل ایجاد ۲ کشور پشتیبانی می کند.
وی افزود: هر گونه راه حل در مورد وضعیت بیتالمقدس باید مطابق با قوانین بین المللی، به ویژه قطعنامه های سازمان ملل متحد باشد.
طبق گزارش ویتنام اینترنشنال اکسپرس،ویتنام از جمله ۱۲۸ کشوری بود که به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل علیه تصمیم آمریکا در انتقال سفارتش به بیتالمقدس در سال ۹۶ رای موافق دادند.
آفریقای جنوبی سفیرش را از فلسطین اشغالی فراخواند
رسانه های عربی اعلام کردند: آفریقای جنوبی دوشنبه در اعتراض به کشتار مردم فلسطین به دست نیروهای اسرائیلی، سفیر خود را از تل آویو فراخواند.
دولت آفریقای جنوبی امروز دوشنبه حمله نیروهای اسرائیلی به فلسطینی های بی دفاع را که به صورت مسالمت آمیز دست به تظاهرات زده بودند ، شدیدا محکوم کرد .
به گزارش تارنمای خبری نیوز ۲۴، اداره روابط بین الملل و همکاری های دولت آفریقای جنوبی با صدور بیانیه ای اعلام کرد:حمله کورکورانه اخیر منجر به کشته یا زخمی شدن ده ها شهروند فلسطینی و ویرانی اموال مردم شد و با توجه به خطرناک و کورکورانه بودن این حملات ‘اسراییل’، دولت آفریقای جنوبی تصمیم گرفت سفیر خود را از تل آویو فرابخواند.
آفریقای جنوبی همچنین خواستار تحقیقات شفاف و مستقل در خصوص کشتار فلسطینی ها و مجازات عاملان آن شد
ایرنا