رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

صادق زیباکلام: دولت به‌زمین و زمان بدهکار است/ اگر آمریکا از برجام خارج شود؟

یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: «میزان بحران و ضایعاتی که بر سر دولت خراب شده به حدی است که اصلا این اظهارات ضد و نقیض امثال آقای ترکان و حسام‌ادین آشنا در میان آنها گم است. یعنی می‌خواهم بگویم آنقدر مصیبت سر دولت بابت ماجرای ارز ریخته است که واقعا مشکل چندصدایی در دولت پیش آن هیچ است.»

 

صادق زیباکلام استاد دانشگاه طی گفت‌وگو با فرارو در خصوص تذکر علی لاریجانی رئیس مجلس به دولت درباره چندصدایی ایجاد شده در قوه مجریه عنوان کرد: «میگن «برای یک دستمال نباید قیصریه‌رو آتش زد» واقع مطلب این است که افرادی مانند آقای ترکان و حسام الدین آشنا معمولا نظرات متفاوت و عجیبی دارند و غالبا نظراتی را در خصوص بدنه دولت مطرح می‌کنند و مورد توجه رسانه‌های مخالف قرار می‌گیرد. اما سوال مهم این است که این دو نفر تا چه میزان در بدنه دولت هستند و اظهاراتشان قابل اعتنا است؟ چقدر مقام رسمی اجرایی هستند؟»

 

 

وی ادامه داد: «یک زمانی است که به عنوان مثال آقای جهانگیری حرفی می‌زند یا گاهی آقای واعظی و نوبخت صحبتی می‌کنند. حساب این افراد با امثال آقای ترکان و آشنا بسیار متفاوت است. زیرا به هرحال این افراد در بدنه دولت حضور دارند و در جلسات هیات دولت شرکت می‌کنند و از جزئیات سیاست های دولت مطلع هستند. اما این شرایط را آقای ترکان و آشنا ندارند. لذا بطور کلی نباید توجه زیادی به این اظهارات داشت و آن را مواضع دولت دانست.»

 

 

او تاکید کرد: «اما نکته مهم‌تر این است که دولت این روزها به حدی دچار بحران است که اصلا این مشکل چند صدایی در میان آنها گم است و شاید بهتر بود که آقای لاریجانی درخصوص مسائل دیگر به دولت تذکر می‌داد و نگران بود. یکی از این مسائل ارز است و صرف نظر از اینکه برخی اصلاح‌طلبان دچار توهم توطئه هستند و معتقدند دولت در سایه مسئول این رویدادها است و برخی دیگر اصرار دارند که بن‌سلمان ولیعهد عربستان باعث و بانی این اتفاقات است و من هیچکدام را قبول ندارم، معتقدم که دولت و مجلس مسائل بسیار مهمی دارند که باید به آنها توجه داشته باشند و چند صدایی در دولت در اولویت های بعدی قرار می‌گیرد.»

 

این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه اظهار کرد: «واقعیت این است که همه این اتفاقات دلیل مشخصی دارد و مهندسی شده نیستند. اما این بحران واقعا برای دولت فلج کننده بود و افرادی که در ساختمان آتش گرفته گرفتار شده اند، هرکدام به یک سمتی می‌دوند تا آتش را خاموش کند. به همین دلیل است که آقای آشنا و ترکان بعضا اظهاراتی را مطرح می‌کنند تا بتوانند شرایط را آرام کنند اما توجه ندارند که این اظهارات تناسبی با سیاست های دولت ندارد. به عقیده من انچه امروز در دولت تحت عنوان چند صدایی شاهدش هستیم به واسطه شدت و حدت بحران است.»

 

وی گفت: «با همه این تفاسیر من بر این باور هستم که میزان بحران و ضایعاتی که بر سر دولت خراب شده به حدی است که اصلا این اظهارات ضد و نقیض امثال آقای ترکان و حسام‌ادین آشنا در میان آنها گم است. یعنی می‌خواهم بگویم آنقدر مصیبت سر دولت بابت ماجرای ارز ریخته است که واقعا این چندصدایی پیش آن هیچ است و نمی توان الان انتظار داشت که آقای روحانی به دنبال حل این چند صدایی باشد.»

 

این استاد دانشگاه در توضیح علل بحران در کشور عنوان کرد: «من با نظراتی مانند اینکه نهادهای امنیتی و نظامی مقصر هستند یا عربستان در آن دخیل است اصلا موافق نیستم و معتقدم که منشا این بحران کاملا مشخص است. این همان اتفاقی است که در زمان آقای احمدی‌نژاد هم رخ داد و همواره در ایران وجود داشته است. مهمترین آن ترس و نگرانی مردم از خروج ایالات متحده از برجام است که کاملا هم معقول و منطقی است و باعث شده تاثیرات منفی بسیاری در بازار به خصوص بازار ارز ایجاد شود.»

 

او افزود: «بطورکلی این ترس در جامعه وجود دارد که اگر آمریکا از برجام خارج شود، مصیبت زیادی برای ایران خواهد بود. درست است مسئولان تاکید دارند اتحادیه اروپا از ایران حمایت می‌کند و در برابر آمریکا ایستادگی می‌کند اما واقعیت این است که حجم مبادله تجاری اروپا با آمریکا سالانه حدود هزارمیلیارد دلار است و مبادلات ایران با اروپا نهایتا به ۲۰میلیارد می‌رسد. حالا واقعا مسئولان باور دارند که اروپا قید هزار میلیارد را میزند و ۲۰میلیارد ایران را نگه می‌دارد؟ قطعا پاسخ این سوال منفی است.»

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: «بنابراین بدون شک اگر آمریکا از برجام خارج شود مطمئن باشید اروپایی ها چه بخواهند و چه نخواهند باید به تحریم‌های آمریکا بپیوندند. در این میان روسیه هم بر حسب ظاهر با این مسئله مخالفت می‌کند اما با توجه به اینکه جایگاه خاصی در این میان ندارد، مخالفتش تاثیری نخواهد داشت. از سوی دیگر چین است که ماجرای آن خیلی جالب است. زیرا چین هم سالانه حدود ۶۰۰میلیارد دلار صادرات به ایالات متحده دارد. حالا واقعا این ۶۰۰میلیارد را فدای سر ایران می‌کند؟ لذا این نگرانی وجود دارد که اگر آمریکا از برجام خارج شود تنها نخواهد بود و ما به شرایط سال های ۹۰ و ۹۱ برمیگردیم.»

 

وی با بیان اینکه علل دیگری هم در بحران فعلی دخیل هستند گفت:«اما دلیل دیگر این است که واقعا دچار کسر بودجه است. قرار بود که یک سوم یارانه‌ بگیرها حذف شوند و این مبلغ به حساب دولت ریخته شود که مجلس موافقت نکرد. قرار بود بنزین به ۱۴۰۰تومان برسد که انجام نشد. قرار بود بودجه نهادهای نظامی کم شود اما نشد و همه اینها موجب شد که دولت با مشکل مواجه شود. درست است که آقای جهانگیری صورتش را سرخ نگه می‌دارد می‌گوید ما کسری بودجه و کمبود ارز و مالی نداریم. اما ببینید دولت به زمین و زمان بدهکار است. به بانک‌ها بدهکار است به تامین اجتماعی بدهکار است. دولت به کی بدهکار نیست؟»

فرارو

در یک عقب‌گرد فاحش، ترامپ به‌پیمان ترانس-پاسیفیک باز می‌گردد

به نقل از نیویورک تایمز، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه به مقامات ارشد دولت خود دستور داده تا پیوستن دوباره به پیمان ترانس-پاسیفیک را مورد بررسی قرار دهند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر

روسیه به دنبال تجارت نفت با ارزهای ملی ایران و ترکیه است

وزیر انرژی روسیه گفت: روسیه امکان تجارت نفت با ارز های ملی با ایران و ترکیه را بررسی می کند، چرا که تفاهم کلی در این مورد وجود دارد و باید به سوی استفاده از ارزهای ملی در پرداخت ها حرکت کرد.

ادامه

اقتصادی, ایران, ترکیه, جهان, خبر, روسیه

شینهوا: آمریکا در جنگ تجاری با چین شکست می‌خورد

به گزارش رویترز، رسانه رسمی چین هشدار ایالات متحده را درباره افزایش تعرفه‌های گمرکی به سخره گرفت و اعلام کرد که این دست اقدام‌ها شکست خواهد خورد. این رسانه همچنین اعلام کرد که تنها گزینه پیش روی چین این است که چنان ضربه‌ای به آمریکا وارد کند که «دردش را از یاد نبرد.»

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

واکنش تلافی‌جویانه چین به اقدامات تجاری آمریکا

به گزارش رویترز، دو هفته پس از آن‌که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا دستور اعمال تعرفه‌های جدید بر کالاهای چینی را امضا کرد، پکن برای ۱۲۰ کالای وارداتی از ایالات متحده، تعرفه‌های جدیدی به میزان ۳ میلیارد دلار وضع کرده‌ است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر