
در بیستودومین سالگرد جنبش دانشجویی ۱۸ تیر، میهنمان دوران بسیار حساسی را میگذراند و نشانههایی بسیار روشن از اعتلای جنبش های اجتماعی را شاهدیم.
در بیستودومین سالگرد جنبش دانشجویی ۱۸ تیر، میهنمان دوران بسیار حساسی را میگذراند و نشانههایی بسیار روشن از اعتلای جنبش های اجتماعی را شاهدیم.
اعتصاب کارگران پروژهای شرکت های پیمانکار صنایع نفت، گاز، و پتروشیمی و تأکید آنان برخواستهای برحقشان از مهمترین رویدادهای چندهفتهٔ اخیر میهنمان است.
اعتصاب کارگران صنعت نفت ایران در هفت استان و ۴۰ شرکت، مورد پشتیبانی معلمان، بازنشستگان، دانشجویان و سندیکاها قرار دارد. کمیسیون انرژی مجلس ترتیب نشستی با وزیر نفت و نمایندگان سپاه و دستگاههای امنیتی را داده است.
گزارشهای انتشاریافته حاکی ازآن است در مناطق مختلف کشور شمار بزرگی از کارگران پروژهای، پیمانی و قرارداد موقت صنایع نفت، گاز و پتروشیمی دست به اعتراض و اعتصاب زدهاند. این اعتصابها با فراخوان ازسوی فعالان کارگری از روز گذشته آغاز شدهاست.
مردم کشور ما بهخصوص جوانان و دانشجویان سیاست هایی بهغایت غیرعادلانه در حوزه آموزش عالی را شاهد هستند که از جمله آنها قانون شکنی در استفاده از امکانات آموزشی دانشگاهها بهمنظور تقویت و ادامۀ بقای رژیم ولایی، اختصاص سهمیه ورودی دانشگاه ها به داوطلبهای فاقد شرایط ورود بهدانشگاه اما سهمیهٔ منتخب سپاه پاسداران و بسیج، ... مبارزه دانشجویان در رویاروئی با سیاستهای بهغایت غیرعادلانه در حوزه آموزش عالی
طالب بساطی، دانشجوی پزشکی در زندان ایلام، پس از دو هفته بازداشت جان باخته است. در گواهی فوت وی ذکر شده که وی به دلیل «ترومای مغزی» فوت کرده است. ترومای مغز ضربهای است که بر اثر آن جمجمه و مغز آسیب جدی میبیند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، اداره اطلاعات ایلام روز یکشنبه ششم اسفند به خانواده طالب بساطی اطلاع داد که فرزندشان در زندان جان باخته و از آنها خواست برای تحویل جنازه مراجعه کنند.
طالب بساطی در اواخر بهمن ماه به اتهام «ارتباط با گروههای مخالف کرد» بازداشت شده بود.
در گواهی فوت وی ذکر شده که وی به دلیل «ترومای مغزی» فوت کرده است.
ترومای مغز ضربهای است که بر اثر آن جمجمه و مغز آسیب جدی میبیند.
خانواده این شهروند ایلامی از سوی نیروهای امنیتی تحت فشارند تا با رسانهها مصاحبه نکنند.
در ماه های اخیر گزارشهای متعددی از مرگ بازداشتشدگان در زندان ها منتشر شده است.
کاووس سیدامامی، استاد دانشگاه و فعال محیط زیست، حدود یک ماه پیش به همراه چند دیگر از فعالان محیط زیست بازداشت شد و در نهایت قوه قضاییه اعلام کرد، او در زندان خودکشی کرده است.
سینا قنبری و وحید حیدری، دو زندانی دیگر بودند که مقامهای قضایی و انتظامی خبر خودکشی آنها را پس از دستگیری در زندان اوین و اراک اعلام کردند. این دو در اعتراضهای اخیر دستگیر شده بودند.
لازم به یادآوری است که در پی انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و حوادث کوی دانشگاه نیز تعدادی از معترضان دستگیرشده به دلیل ضرب و جرح و وضعیت نامناسب بازداشتگاه ها خود را از دست دادند.
همزمان با بازداشت تعدادی از دانشجویان در روزهای گذشته، دادگاه انقلاب سه دانشجویی که پس از اعتراضهای دی ماه بازداشت شده بودند را به ۹ سال زندان محکوم کرده است. به گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، دادگاه انقلاب لیلا حسینزاده دانشجوی انسانشناسی دانشگاه تهران، را به شش سال حبس تعزیری و دو ... سه فعال دانشجویی در دادگاه انقلاب به ۹ سال زندان محکوم شدند
روز پنجشنبه ۲۶ بهمن ۹۶ تحصن دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه در اعتراض به پولیسازی دانشگاهها در مقابل دفتر رئیس دانشگاه؛ ادامه یافت.
علی رغم وعده های وزیر علوم، دانشجویان همچنان در بازداشت به سر می برند، آزار و اذیت زندانیان سیاسی در زندان ها و بازداشتگاه های رژیم ، یکی از معمول ترین شیوه های نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و بازجوهای ددمنش رژیم «ولایت فقیه» است…
کمپین حقوق بشر ایران میگوید در پنج روز گذشته بیش از ۴۰ فعال صنفی دانشجویی در این کشور بازداشت شدهاند. یک عضو فراکسیون امید مجلس از دریافت “گزارشها و پیامهای متعددی در این زمینه” خبر داد. تعداد بازداشتشدگان حوادث اخیر در ایران تا ۱۸۰۰ نفر گزارش شده است. گفته میشود که دهها فعال صنفی ... بازداشت گسترده دانشجویان در فضای “پادگانی” دانشگاهها