جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس که روز دوشنبه در دانشگاه شهر کاورنتری سخن میگفت، عنوان کرد: بایستی از حمله نظامی به عراق، افغانستان و لیبی درس بگیریم و دیگر کشور را در مسیر حملات نظامی برای تغییر حکومت قرار ندهیم.
وی پاسخ بسیاری از ناآرامیهای بینالمللی را در «همکاریهای واقعی» عنوان کرد و گفت که بر این اساس ریشه ظلم و نابرابری ازبین خواهد رفت.
رهبر حزب کارگر در ادامه اظهاراتش، با اشاره به شماری از تهدیدها علیه جامعه بشری، توضیح داد: تمرکز قدرت و ثروت در اختیار قشر محدودی از نخبگان قرارگرفته و بایستی در مقابل سازوکاری که به برخی اجازه میدهد تا برای فرار از پرداخت مالیات، اموال خود را در مناطق فراساحلی (کشورهای خارجی) پنهان کنند، به چالش برخیزیم.
کوربین، تغییرات آب و هوایی را از دیگر تهدیدهای جامعه بشری عنوان کرد که منجر به بیثباتی اقلیمی و از بین رفتن محیط زیست شده و گفت: تنها از طریق همکاری میتوان با این چالش مقابله کرد.
رهبر حزب کارگر انگلیس، همچنین افزایش آمار مهاجرانی را که از مناطق جنگزده جهان گریختهاند، بحران توصیف کرد و گفت: بیش از ۶۵ میلیون پناهجو در جهان وجود دارند که بسیاری از آنها در نزدیکی مرزهای اروپا مستقر هستند و بایستی با قاچاقچیانی که جان مردان، زنان و کودکان را در معرض خطر قرار میدهند، مقابله کنیم.
وی اظهار داشت: ما در دنیای بینالمللی زندگی میکنیم که زندگی افراد در آن به اقدامات یکدیگر پیوند خورده است. کوربین افزود: برخلاف ترزا می (نخستوزیر انگلیس) که تصریح میکند: اگر به جهانوطن بودن معتقد هستید، موطن شما هیچ کجا نیست، ما بر این باور هستیم که تنها در شرایطی میتوانیم به خواستههایمان بهعنوان انگلیسی دستیابیم که به جهانوطن بودن معتقد باشیم.
رهبر حزب کارگر انگلیس، بخش دیگری از اظهارات خود را به انتقاد از راهبرد دولت می درباره خروج از اتحادیه اروپا اختصاص داد و با اشاره به اختلافات درونی اعضای دولت، اظهار داشت که آنها درک مشخصی از توافق برگزیت ندارند.
وی سپس به تشریح مواضع حزب کارگر درباره برگزیت پرداخت و گفت: حزب کارگر به دنبال توافقی است که دسترسی کامل انگلیس به بازار اروپا و بهره برداری از مزایای بازار مشترک و اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا را فراهم سازد. حزب کارگر از ابتدا تأکید داشته که اتحادیه گمرکی، گزینه مهمی در توافق نهایی برگزیت است و بر این اساس به دنبال توافق جدیدی با اتحادیه اروپاست که طبق آن تعرفهای بر تعاملات اقتصادی با اروپا، اعمال نشود.
اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا، توافقی است که اعضا بر اساس آن بدون پرداخت تعرفه صادرات و یا هزینههای گمرکی، با یکدیگر تجارت میکنند.
کوربین تصریح کرد: در مذاکرات برگزیت بایستی وضعیت شغلی و استاندارد زندگی مردم مورد توجه قرار گیرد، به طوریکه در پی خروج از اتحادیه اروپا مردم دچار مشکل نشوند.
این سخنان کوربین در حالی مطرح میشود که قرار است «می» روز جمعه جزئیات راهبرد لندن را درباره خروج از اتحادیه اروپا مطرح سازد.
سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس امروز در واکنش به اظهارات کوربین اعلام کرد که این کشور به دنبال ماندن در اتحادیه گمرکی اتحادیه اروپا در دوره پسابرگزیت نیست.
ایرنا