شورای شهر بارسلونا با مطرح کردن نقض حقوق بینالملل و حقوق فلسطینیها توسط اسرائیل، با اکثریت آرا به قطع روابط نهادی و همکاری با اسرائیل و تعلیق «توافق دوستی» با تلآویو رای داد.
به گزارش ایسنا، این طرح که مورد حمایت حزب سوسیالیست حاکم به همراه گروههای چپ افراطی و چپگرای طرفدار استقلال در بارسلونا است، خواستار پایان دادن به تمام روابط رسمی با اسرائیل «تا زمان احترام به قوانین بینالمللی» و «احیای حقوق اساسی مردم فلسطین» شده است.
به نوشته روزنامه تایمز اسرائیل، بارسلونا همچنین توافقنامه خواهرخواندگی و دوستی سال ۱۹۹۸ با تلآویو-یافا را به حالت تعلیق درآورد و از برگزارکننده نمایشگاه تجاری «فیرا دِ بارسلونا» خواست که میزبانی غرفههای اسرائیلی یا شرکتهایی که در تجارت اسلحه دخیل هستند یا از درگیری در غزه سود میبرند، برعهده نگیرد.
چنین تصمیمی برای بندر بارسلونا نیز گرفته شده است.
شهردار بارسلونا در جریان جلسه شورای شهر گفت: «رنج و مرگ در غزه در طول یک سال و نیم گذشته و حملات اخیر اسرائیل، هرگونه رابطهای را غیرقابل دوام میکند.»
این اولین باری نیست که بارسلونا برای تعلیق روابط با اسرائیل اقدام میکند. در سال ۲۰۲۳، «آدا کولائو»، شهردار وقت اقدامات مشابهی انجام داد که بعدا با پیروزی کویبونی در انتخابات محلی، این اقدامات لغو شد.
اگرچه این اقدام تاثیر عملی چندانی ندارد، اما تصمیم دومین شهر بزرگ اسپانیا که یک مقصد گردشگری برتر و محل استقرار یکی از مشهورترین باشگاههای فوتبال جهان است، به فهرست رو به رشد منتقدان اسرائیل در بحبوحه جنگ غزه میافزاید.
منطقهای در ایتالیا روابط خود را با اسرائیل قطع کرد
«میشل امیلیانو»، فرماندار منطقه آپولیا در جنوب ایتالیا، در اعتراض به نسلکشی فلسطینیان بیدفاع در نوار غزه، از قطع روابط با کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل که از سوی دادگاه کیفری بینالمللی حکم بازداشت دارد، خبر داد.
به گزارش ایسنا، امیلیانو در بیانیهای رسمی که توسط خبرگزاری ایتالیایی «آنسا» منتشر شد، گفت: «با توجه به نسلکشیای که کابینه نتانیاهو علیه فلسطینیهای بیدفاع انجام میدهد از همه مدیران و کارمندان منطقه، آژانسها و شرکتهای وابسته به آن میخواهم تا تمامی روابط خود را با نمایندگان رسمی نتانیاهو و با هرکسی که به آن کابینه وابستگی دارند و آشکارا از ابتکار عمل برای توقف کشتارهای اسرائیل در غزه حمایت نمیکنند، قطع نمایند.»
به گزارش الجزیره، امیلیانو توضیح داد که این تصمیم کابینه نتانیاهو را هدف قرار میدهد نه اسرائیلیها، زیرا بسیاری از اسرائیلیها و یهودیان در سراسر جهان این دولت را محکوم میکنند و امیدوارند کشتار پایان یابد.
در این راستا «آنتونیو تایانی»، وزیر امور خارجه ایتالیا چهارشنبه گذشته گفت که حمله مداوم اسرائیل به نوار غزه غیرقابل قبول شده است و باید فورا متوقف شود و نسبت به هرگونه اقدام برای کوچاندن اجباری فلسطینیان از نوار غزه هشدار داد.
احزاب مخالف دولت ایتالیا را بر سر غزه مورد حمله قرار دادند و خواستار تحریم اسرائیل و به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین توسط ایتالیا شدند. آنها از تظاهراتی در رم در هفت ژوئن خبر دادند.
«ریکاردو ریکاردی»، یکی از اعضای جنبش پنج ستاره، گفت: «ای طبقه حاکم ایتالیا و اروپا، سطوحی از زوال سیاسی، اخلاقی و فکری که به آن رسیدهاید، شما را به عنوان شریک نسل کشی و جنایات غیرانسانی محکوم خواهد کرد.»
ایتالیا مدتهاست که حامی قوی اسرائیل بوده است، اما نگرانیها در دولت ائتلاف جناح راست نسبت به عملیات نظامی مداوم و طولانی مدت اسرائیل در نوار غزه، در بحبوحه انتقادات فزاینده غرب از اسرائیل، افزایش یافته است.
از هفت اکتبر ۲۰۲۳، اسرائیل مرتکب نسل کشی در نوار غزه شده است و بیش از ۱۷۷ هزار فلسطینی را شهید یا زخمی کرده که عمدتاً کودکان و زنان هستند و بیش از ۱۱۰۰۰ مفقود شده و صدها هزار نفر آواره شدهاند.