لاوروف: اروپا و آمریکا بانیان درگیری‌ها در جهان هستند

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه رویکرد اروپا نسبت به روسیه تهاجمی است، گفت: قبل و بعد از جنگ جهانی دوم، به ترتیب اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بانیان درگیری‌ها در جهان بوده‌اند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سرگئی لاوروف در گفت و گو با خبرگزاری تاس با اشاره به مواضع کشورهای اروپایی در قبال مسکو ... لاوروف: اروپا و آمریکا بانیان درگیری‌ها در جهان هستند

ادامه

آمریکا, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

آمریکا نیروهایش را از جنوب شرق لهستان خارج می‌کند

ارتش آمریکا قرار است نیروها و تجهیزاتش را از یک مرکز لجستیکی در جنوب شرق لهستان خارج کند. به گزارش ایسنا، این اقدام در حالی انجام می‌شود که آمریکا به دنبال ارسال این تسلیحات به اوکراین است و به گفته یکی از مقام‌های ارشد دفاعی، این رویه می‌تواند به صرفه جویی ده‌ها میلیون دلار کمک ... آمریکا نیروهایش را از جنوب شرق لهستان خارج می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, لهستان, نروژ

مدودف: آمریکا و متحدانش جهان را در آستانه جنگ جهانی سوم قرار داده‌اند

دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت ملی روسیه، امروز سه‌شنبه، گفت که آمریکا و غرب با جنگ نیابتی با روسیه در اوکراین، جهان را به سمت جنگ جهانی سوم سوق داده‌اند. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، خبرگزاری تاس روسیه نوشت: مدودوف در بیانیه ای به مناسبت پانزدهمین سالگرد امضای پیمان استارت جدید، توسط آمریکا و ... مدودف: آمریکا و متحدانش جهان را در آستانه جنگ جهانی سوم قرار داده‌اند

ادامه

آمریکا, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب

پیشروی نیروهای روسیه در اوکراین و تصرف منطقه «باسیوکا»

روسیه اعلام کرد که منطقه «باسووکا» در استان «سومی» را به تصرف خود درآورده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، وزارت دفاع روسیه امروز یکشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که کنترل منطقه «باسووکا» (Basovka) در استان «سومی» را به دست گرفته است. در بیانیه صادره از سوی وزارت دفاع ... پیشروی نیروهای روسیه در اوکراین و تصرف منطقه «باسیوکا»

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

آیا اوکراین به بازار سیاه جهانی برای تجارت اسلحه تبدیل می‌شود؟

روزنامه تلگراف به نقل از منابعی گزارش داد که اوکراین ممکن است به مرکز جهانی تجارت تسلیحات در بازار سیاه تبدیل شود. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ روزنامه انگلیسی تلگراف به نقل از منابعی از یوروپل گزارش داد که اوکراین ممکن است به مرکز جهانی تجارت تسلیحات در بازار سیاه تبدیل شود. این روزنامه افزود که ... آیا اوکراین به بازار سیاه جهانی برای تجارت اسلحه تبدیل می‌شود؟

ادامه

اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, گزارش, ناتو

نشنال اینترست؛ مجوز استفاده از موشک‌های «اتکمز»؛ قمار غرب از سر ناامیدی برای سد پیشروی روسیه

نشریه نشنال اینترست در مطلبی، تصمیم «جو بایدن» در آخرین روزهای باقیمانده از دولتش را بر عزم مسکو در جبهه جنگ بی‌اثر دانست و آن را قمار غرب از سر نومیدی برای جلوگیری از پیشروی روسیه در خاک اوکراین توصیف کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، اوکراین که از ماه‌ها پیش در انتظار مجوز دولت واشنگتن برای استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی جهت حمله به خاک روسیه بود، اکنون در پی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری، با چراغ سبز بایدن، در نهایت به آنچه که می‌خواست رسید.

این تصمیم که از نقطه نظر نویسنده مطلب، یک تشدید تنش غیرمنتظره بشمار می‌رود، با واکنش تند مقامات روسیه روبرو شد. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه که از ماه‌ها پیش هشدار داده بود در صورت ارائه چنین مجوزی از سوی غرب، دکترین هسته‌ای خود را به روز رسانی می‌کند، اندکی پس از اعلام تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا، فرمان جدیدی به امضا رساند و آشکارا اعلام کرد که در صورت لزوم، تا آخر این مسیر را طی می‌کند. اکنون، مشخص نیست که آیا ما در آستانه جنگ جهانی سوم هستیم یا اینکه همه این لفاظی‌ها نشانه جنگ اطلاعاتی دیگر است.

نویسنده می‌افزاید: تاکنون هیچ یک از مقامات دولت بایدن و پنتاگون اظهارنظر روشنی در مورد چرایی ارائه چنینی مجوزی ارائه نکرده‌اند. اینکه چرا تنها دو ماه مانده تا آمدن دولت ترامپ و تلاش برای دستیابی به توافق صلح در اوکراین، استفاده از موشک‌های اتکمز برای حمله به داخل خاک روسیه را داده اند؟

از دیدگاه نگارنده این مطلب، دلیل اصلی مجوز استفاده از موشک های (ATACM) برای حمله به خاک روسیه، وخامت وضعیت جبهه های اوکراین است.

نویسنده معتقد است: شاهد بودیم که تنها اندکی پس از اعلام تصمیم بایدن، روسیه بزرگترین حمله هوایی خود را در چند ماه اخیر علیه اوکراین انجام داد و پست‌های انرژی هسته‌ای و زیرساخت‌های انرژی اوکراین را هدف قرار داد.

مسکو تلویحا اعلام کرده است که می‌تواند در زمستان امسال شبکه انرژی اوکراین را از کار بیندازد؛ اقدامی که نه تنها پیامدهای انسانی خواهد داشت، بلکه فروپاشی ارتش اوکراین را نیز سرعت می‌بخشد.

از همین رو، نویسنده استدلال می‌کند که مجوز استفاده از موشک‌های ATACM آمریکایی تنها یک واکنش ضعیف است و هیچ دلیل محکمی وجود ندارد که استفاده از این موشک‌ها بتواند تاثیری جدی بر روند جنگ داشته باشد.

براساس اعلام منابع آگاه، اوکراین در حال حاضر تنها نزدیک به ۵۰ موشک از این نوع دارد و پس از شلیک آنها، بار دیگر در مسیر شکست قرار می‌گیرد و روسیه خشمگین تر، سرسخت تر و انتقام جوتر از قبل خواهد بود.

از دیدگاه نگارنده، در حال حاضر انحطاط استراتژی غرب در اوکراین در سال ۲۰۲۲ به نقطه پایان بازی رسیده و تنها عده کمی هستند که انتظار بازگشت به وضعیت سال ۲۰۲۲ را داشته باشند.

این مطلب می‌افزاید: حملات دوربرد تنها قمار غرب از سر ناامیدی است که با هدف جلوگیری از رسیدن روسیه به اهدافش پیش از آغاز مذاکراتی صورت می‌گیرد که ممکن است در نتیجه آن، کی‌یف برای تسلیم ۲۰ درصد از قلمرو خود تحت فشار قرار گیرد.

بنابر این، زمان و شکل مجوز استفاده از موشک‌های اتکمز نمی‌تواند واقعیت‌های اساسی میدان جنگ را تغییر دهد. اما یک پیامد این تصمیم را نمی‌توان دستکم گرفت و آن خطر تشدید بیش از حد است که می‌تواند ناتو را به جنگی هسته‌ای مقابل روسیه بکشاند.

هرچند نویسنده در ادامه ابراز امیدواری کرده است که با وجود عواقب تنش زای این مجوز، کی‌یف حق استفاده از این موشک‌ها را برای یک حمله غافلگیرکننده بزرگ ندارد. علاوه بر این، از آنجا که روسیه در حال پیروزی در جنگ جاری است، بعید است استفاده از تسلیحات اتمی را برای مقابله با تصمیم غرب در نظر بگیرد.

نشنال اینترست در پایان خاطرنشان کرده است: باتوجه به تغییر دولت در آمریکا، مسکو منتظر است تا ترامپ پیشنهادهایی برای صلح ارائه کند. پوتین شرایط روسیه را به روشنی اعلام کرده است؛ چهار استان، ضمیمه شده، کریمه باید به صورت رسمی تحت حاکمیت روسیه شناخته شود و بی‌طرفی اوکراین باید با ضمانت‌های محکم غرب اعلام گردد. علاوه بر این، همانگونه که شاهد هستیم وضعیت روسیه در جبهه جنگ علیه اوکراین تثبیت شده و حتی حملات گسترده کی‌یف به کورسک هم نتوانست مانع پیشروی آن در خاک اوکراین شود. بنابراین دلیل کمی وجود دارد تا باور کنیم مجوز اخیر واشنگتن عزم روسیه را تضعیف کند.

آمریکا تسلیحات اتمی خود را به اوکراین بازمی‌گرداند

یک رسانه آمریکایی اعلام کرد که با توجه به شکست‌های اوکراین در میدان نبرد، احتمالاً آمریکا تسلیحات هسته‌ای خود را بار دیگر در این کشور مستقر خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، برخی گزارش‌ها از احتمال بازگرداندن تسلیحات اتمی آمریکا به خاک اوکراین حکایت دارد. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی ... آمریکا تسلیحات اتمی خود را به اوکراین بازمی‌گرداند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا, ناتو

رویترز: گزارش تحلیلگران نظامی از پیشروی ارتش روسیه در اوکراین

تحلیلگران نظامی با اشاره به وضعیت میدان نبرد در اوکراین از پیشروی سریع نیروهای روسیه و حرکت آنها در شهرک کلیدی «کوراخوف» خبر می‌دهند. به گزارش ایسنا، بیش از ۲ سال و نیم از جنگ اوکراین می‌گذرد و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این در حالی است که برخی کشورهای ... رویترز: گزارش تحلیلگران نظامی از پیشروی ارتش روسیه در اوکراین

ادامه

آمریکا, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب

هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در آسیا

معاون وزیر خارجه روسیه نسبت به استقرار موشک‌های کوتاه و میان برد آمریکا در آسیا هشدار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، معاون وزیر خارجه روسیه نسبت به استقرار موشک‌های کوتاه و میان برد آمریکا در آسیا هشدار داد. «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه تاکید کرد که اگر ... هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در آسیا

ادامه

آسیا, آمریکا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب

اکونومیست: ۷۰ درصد ارتش اوکراین آماده واگذاری مناطق شرقی به روسیه است

گزارش‌های جدید از وضعیت ارتش اوکراین نشان می‌دهد که ۷۰ درصد نیروهای ارتش آماده امتیاز دادن به روسیه و واگذاری قلمروهای ازدست‌رفته هستند. به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه اکونومیست در گزارشی اعلام کرد که مقامات اوکراینی تنها به دو-سوم اهداف بسیج عمومی دست یافتند و با کمبود ثبت‌نام‌های جدید و «کیفیت» پایین آنها، اوضاع حتی ... اکونومیست: ۷۰ درصد ارتش اوکراین آماده واگذاری مناطق شرقی به روسیه است

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, گزارش