فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمی‌شود

«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا به‌شدت دوقطبی شده و انتظار می‌رود باتوجه به عمیق‌تر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، ‌جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونت‌آمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راه‌یابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آن‌را حل نمی‌کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در ادامه این تحلیل آمده است: «بحران مشروعیت» مشکلی نیست که با انتخابات ریاست جمهوری حل شود و حتی ممکن است در ماه‌ها و سال‌های آینده منجر به سیاست‌های‌جنجالی و خشونت‌آمیز بیشتری در آمریکا شود.

فارن افرز افزود: سیاست ایالات متحده وارد عصر پوپولیسم(عوام گرایی) خشونت آمیز شده و این موضوع با سطوح بالای تاریخی خشونت سیاسی در هر دو جناح راست و چپ شدت بیشتری پیدا کرده است. این روند تا حد زیادی ناشی از گذار مداوم این کشور از جامعه با اکثریت سفیدپوست به جامعه اقلیت سفیدپوست است. هراس و نارضایتی (واقعی و خیالی) که با این تغییر جمعیتی همراه شده است، با حضور سیاسی دونالد ترامپ، ‌نامزد جمهوری‌خواهان و رئیس جمهوری سابق آمریکا و همچنین تمرکز بیشتر هر دو طرف بر مهاجرت شدت بیشتری گرفته است.

در ادامه این تحلیل، فصل انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴(۱۴۰۳) به عنوان خشونت آمیزترین فصل پس از سال ۱۹۶۸(۱۳۴۷) توصیف وآمده است: عصر پوپولیسم(عوام گر ایی) خشونت‌آمیز احتمالاً با دوقطبی‌سازی فزاینده، تعارض در تصمیم‌گیری در واشنگتن و افزایش خطرات تحولات سیاسی ادامه خواهد یافت و حتی بدتر از گذشته نیز خواهد شد. ایالت های مختلف در این کشور ممکن است تلاش کنند تا از اجرای سیاست‌های ملی که با دیدگاه‌های رای دهندگان آنها در تضاد است، ‌ممانعت به عمل آورند. از سوی دیگر آشفتگی سیاسی داخلی این کشور توانایی واشنگتن را برای ارائه رهبری در صحنه جهانی نیز به خطر خواهد انداخت.

فارن افرز در تشریح چگونگی ایجاد و گسترش «بحران مشروعیت» در آمریکا نوشت: همانطور که دیوید ایستمن نظریه‌پرداز دموکرات در سال ۱۹۶۵(۱۳۴۳) توضیح داد، مشروعیت مستلزم چیزی بیش از آن است که توسط فرآیندهای دولتی اعمال شوند. این شامل «اعتقاد درونی قوی به اعتبار اخلاقی» مقام حاکم است. یک حکومت زمانی مشروع است که شهروندانش بپذیرند که قدرت به درستی در اختیار آن بوده و اعمال می شود، زمانی که نهادهای عمومی عاری از فساد باشند و زمانی که مقامات دولتی از هنجارهای دموکراتیک تبعیت کنند.

این تحلیل افزود: ایالات متحده پیش از انتخابات ۲۰۲۴ نیز در آستانه بحران مشروعیت بود. طبق نظرسنجی‌های ملی «پروژه امنیت و تهدیدات» دانشگاه شیکاگو، اعتماد عمومی به دموکراسی آمریکایی در طول سال ۲۰۲۴ در سطوح نگران‌کننده‌ای بوده است. تقریباً نیمی از مردم (۴۵ درصد دموکرات‌ها و ۴۹ درصد جمهوری‌خواهان) معتقدند که «حل مشکلات اساسی سیاسی و اجتماعی آمریکا، ‌با انتخابات حل نخواهد شد». تقریباً به همین تعداد (۴۲ درصد از دموکرات‌ها و ۵۵ درصد از جمهوری‌خواهان) فکر می کنند که “نخبگان سیاسی دموکرات و جمهوری‌خواه، بداخلاق‌ترین و فاسدترین افراد در آمریکا هستند. “

از همه نگران کننده‌تر، این که افکار عمومی در آمریکا به شدت در مورد اینکه چگونه نتیجه انتخابات بر دموکراسی این کشور تأثیر می گذارد، اختلاف نظر دارند. تقریباً از هر ۱۰ دموکرات ۹ نفر (۸۶ درصد) موافق این نکته هستند که دونالد ترامپ «خطری برای دموکراسی» است و از هر سه جمهوری‌خواه دو نفر می‌گویند که «کامالا هریس، ‌نامزد دموکرات‌ها، خطری برای دموکراسی است». ۴۴ درصد از دموکرات‌ها و ۴۸ درصد از جمهوری‌خواهان نگران این هستند که اگر نامزد مورد نظر آنها در انتخابات ریاست جمهوری شکست بخورد، افرادی شبیه آن ها شهروندان درجه دوم محسوب خواهند شد.

فارن افرز در پایان نوشت: بسیاری از آمریکایی‌ها نه تنها در مورد سیاست‌های کوتاه‌مدت مرتبط با اقتصاد، مهاجرت و مراقبت‌های بهداشتی، بلکه در مورد دوام خود دموکراسی آمریکایی نیز نگران هستند. بسیاری به شدت نگران سلامت نهادهای عمومی هستند و بسیاری تردید دارند که نتایج این انتخابات بیان واقعی اراده مردم باشد.

سقوط یک جنگنده آمریکایی دیگر در کره‌جنوبی

ارتش آمریکا تایید کرد که یک جنگنده اف-۱۶ آمریکایی در آب‌های نزدیک کره‌جنوبی سقوط کرده است. این سومین باری است که یک هواپیمای جنگی آمریکا در کمتر از یک سال گذشته در این منطقه سقوط می‌کند. به گزارش ایسنا، به گزارش یونهاپ، خلبان این جنگنده آمریکایی بامداد امروز چهارشنبه مجبور شد هواپیمایش را رها کرده ... سقوط یک جنگنده آمریکایی دیگر در کره‌جنوبی

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, شبه جزیره کره, شرق آسیا

آمریکا: ایالات متحده نمی‌تواند در ساخت کشتی‌های جنگی با چین برابری کند

کارلوس دل تورو وزیر نیروی دریایی آمریکا گفت: نیروی دریایی چین نسبت به رقیب آمریکایی خود از مزایای قابل توجهی برخوردار است و ایالات متحده نمی‌تواند در ساخت کشتی‌های جنگی با چین برابری کند. به گزارش ایرنا، سی ان ان چهارشنبه شب گفت، رئیس نیروی دریایی ایالات متحده تصریح کرد که نیروی دریایی چین دارای ... آمریکا: ایالات متحده نمی‌تواند در ساخت کشتی‌های جنگی با چین برابری کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, چین, شرق آسیا, غرب

بالاخره کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد/ امضای «چک سفید» برای اوکراین خبری نخواهد بود

بالاخره بعد از ۱۵ دور رای‌گیری در پنج روز، در ساعات ابتدایی امروز (شنبه) کوین مک‌کارتی جمهوری‌خواه به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا رسید، اما ۱۴ رای‌گیری ناموفق و امتیازات زیادی که به مخالفان داده، نشان از راه دشوار او در ادامه این مسیر دارد. به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه نیویورک‌تایمز، کوین مک‌کارتی، ... بالاخره کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد/ امضای «چک سفید» برای اوکراین خبری نخواهد بود

ادامه

آمریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر

افزایش بودجه کمک نظامی به اوکراین، اعلان جنگ علیه منافع ملی ایالات متحده است

روزنامه «امریکن کانسروتیو» تایید افزایش بودجه کمک به اوکراین را اعلام جنگ علیه منافع ملی آمریکا خواند. به گزارش ایلنا، روزنامه «امریکن کانسروتیو» تایید افزایش بودجه کمک به اوکراین را اعلام جنگ علیه منافع ملی آمریکا خواند.  «بردلی دیوین»، نویسنده‌ آمریکایی، طی مقاله‌ای در این روزنامه عنوان کرد که اقدامات اخیر کنگره آمریکا نشان از ... افزایش بودجه کمک نظامی به اوکراین، اعلان جنگ علیه منافع ملی ایالات متحده است

ادامه

آمریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه

جمهوری خواهان کنترل مجلس نمایندگان را بدست گرفتند

جمهوریخواهان توانسته اند سرانجام پیروزی خود در انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا را تثبیت کنند و به طور رسمی حزب پیروز انتخابات شوند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، براساس تازه‌ترین نتایج شمارش آرای انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا، حزب جمهوری خواه پس از چهار سال توانست رهبری دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا را ... جمهوری خواهان کنترل مجلس نمایندگان را بدست گرفتند

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر