مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع به محکومیت تحریم اقتصادی آمریکا علیه کوبا برای سی و دومین سال متوالی رای داد.
به گزارش ایسنا، این قطعنامه با عنوان «ضرورت پایان تحریم اقتصادی، تجاری و مالی ایالات متحده آمریکا علیه کوبا» با ۱۸۷ رأی موافق، دو رأی مخالف (اسرائیل و آمریکا) و یک رأی ممتنع (مولداوی) به تصویب رسید.
مجمع عمومی همچنین طی این قطعنامه تصمیم گرفت تا دستور کاری با عنوان «لزوم پایان دادن به تحریم اقتصادی، تجاری و مالی اعمال شده از سوی ایالات متحده آمریکا علیه کوبا» را در دستور کار موقت نشست سال آینده قرار دهد.
برونو رودریگز، وزیر امور خارجه کوبا، «سیاست فشار حداکثری» دولت واشنگتن را با هدف محروم کردن کوبا از سوخت وارداتی که برای رفع خاموشی گسترده به آن متکی است، محکوم کرد. او گفت: «دولت بایدن معمولاً مدعی است که سیاستاش «کمک و حمایت از مردم کوبا» است. چه کسی چنین ادعایی را باور می کند؟
قطعنامه های مجمع عمومی از نظر قانونی الزام آور نیستند، اما منعکس کننده افکار جهانی هستند، و رای گیری به کوبا فرصتی میدهد تا دهد که واشنگتن در تلاشهای چند دههای خود برای منزوی کردن این کشور حوزه کارائیب تنها شده است.
کوبا با یکی از بدترین بحرانهای اقتصادی و انرژی در تاریخ خود دست و پنجه نرم کرده است. علاوه بر موج خاموشی، شهروندان از کمبود مواد غذایی و تورم رنج میبرند. صدها هزار نفر مهاجرت کردهاند. این تحریم در سال ۱۹۶۰ پس از انقلاب به رهبری فیدل کاسترو و ملی شدن املاک متعلق به شهروندان و شرکتهای آمریکایی اعمال و دو سال بعد تقویت شد. رائول کاسترو، رئیسجمهور وقت کوبا و باراک اوباما، رئیسجمهور وقت آمریکا در ژوئیه ۲۰۱۶ رسما روابط خود را احیا کردند و در آن سال، آمریکا به قطعنامهای که برای اولین بار خواستار پایان تحریم شد، رای ممتنع داد. اما جانشین اوباما، دونالد ترامپ، به شدت از سوابق حقوق بشری کوبا انتقاد کرد و در سال ۲۰۱۷، ایالات متحده بار دیگر به این قطعنامه رای منفی داد و از آن زمان تاکنون چنین بوده است.
پل فولمزبی، معاون سفیر ایالات متحده، در مجمع عمومی مدعی شد که واشنگتن قویاً از پیگیری مردم کوبا برای آیندهای که به حقوق بشر و آزادیهای اساسی احترام میگذارد، حمایت میکند! او گفت: «تحریمها یکی از عناصر تلاش گستردهتر ما برای پیشبرد دموکراسی و ترویج احترام به حقوق بشر و آزادیهای اساسی در کوبا است»!
رودریگز گفت که در دوران ریاست جمهوری بایدن، کوبا بیش از ۱۶ میلیارد دلار از دست داده است و اقدامات اعلام شده در سال گذشته “به عنوان تسکین دهندههای ادعایی” تحریم موثر نیست. وزیر کوبایی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری هفته آینده ایالات متحده گفت که برنده این فرصت را خواهد داشت تا تصمیم بگیرد که آیا به “اقدامات غیرانسانی محاصره شش دهه گذشته” ادامه می دهد یا به خواست تعداد فزایندهای از آمریکاییها و اکثریت قریب به اتفاق ملتها توجه می کند “و به ما برای توسعه پتانسیل ها و قابلیتهای واقعی خود فرصت می دهد. رودریگز گفت کوبا از “حق خود برای ساختن آیندهای مستقل و سوسیالیستی” دفاع خواهد کرد اما مایل است در مورد حرکت به سمت روابط سازنده با دولت جدید ایالات متحده گفتگو کند.
پس از رای مثبت به پایان تحریم کوبا، آرژانتین وزیر خارجهاش را برکنار کرد
مانوئل آدورنی، سخنگوی خاویر میلی، رئیسجمهور آرژانتین در حساب کاربری خود گفت که دیانا موندینو، وزیر امور خارجه آرژانتین با جراردو ورتاین، سفیر آرژانتین در ایالات متحده جایگزین شد.
آدورنی در مورد دلایل این جایگزینی توضیح بیشتری نداد، اما این اعلام ساعاتی پس از رأی آرژانتین در روز چهارشنبه به پایان تحریم کوبا صادر شد.
دفتر رئیس جمهور بعداً در یک بیانیه مطبوعاتی تأیید کرد که این برکناری به دلیل رأی گیری در سازمان ملل بوده است.
میلی از زمان به قدرت رسیدن در دسامبر ۲۰۲۳، سیاست خارجی کشورش را بیشتر در جهت منافع ایالات متحده و اسرائیل تغییر داده است. او حمایت کامل خود را از دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مورد حمله به غزه ابراز کرده است. موضع او با اکثر کشورهای آمریکای لاتین متفاوت است – جایی که بولیوی و کلمبیا حتی روابط خود را با تلآویو قطع کرده و حداقل پنج کشور در منطقه، از جمله برزیل، سفیران خود را از تل آویو خارج کردهاند.
رای آرژانتین در سازمان ملل آخرین قسمت از دوره پر دردسر موندینو به عنوان وزیر روابط خارجی است. هفته گذشته، دفتر مودینو پس از نوشتن «فالکلند» به جای «مالویناس»، همانطور که آرژانتین مجمع الجزایر تحت کنترل بریتانیا در اقیانوس اطلس جنوبی را مینامد، مجبور شد بیانیه مطبوعاتی را حذف کند