کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامههای همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین
سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینیها ببندد
برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی گفت که ایالات متحده نباید چشم خود را به روی نقض حقوق فلسطینیها توسط اسرائیل ببندد. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این سناتور ایالت ورمونت چهارشنبه در صحن سنای آمریکا اظهار کرد: بسیاری از افراد به صحن میآیند درباره حقوق بشر صحبت میکنند. نمیتوان نقض حقوق بشر در ... سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینیها ببندد
آمریکا پیشنویس قطعنامه آتشبس غزه را وتو کرد
آمریکا پیشنویس قطعنامه پیشنهادی ۱۰ کشور که خواستار آتشبس فوری، بیقید و شرط و دائم در غزه بودند را وتو کرد. به گزارش ایسنا، «باربارا وودوارد» نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل، بهعنوان رئیس دورهای این شورا نشست ویژه شورای امنیت برای بررسی شرایط بحرانی در غزه را شامگاه چهارشنبه آغاز کرد. در این ... آمریکا پیشنویس قطعنامه آتشبس غزه را وتو کرد
فرار ناو هواپیمابر «لینکلن» از منطقه پس از حمله پهپادی ارتش یمن
پایگاه خبری ۲۶ سپتامبر یمن از فرار ناو هواپیمابر آمریکایی «یواساس آبراهام لینکلن» از منطقه پس از حمله اخیر پهپادی ارتش یمن به آن خبر داد. به گزارش ایرنا، پایگاه خبری ۲۶ سپتامبر یمن امروز سه شنبه به نقل از موسسه نیروی دریایی آمریکا نوشت که ناو هواپیمابر «یو اس اس آبراهام لینکلن» خاورمیانه را ... فرار ناو هواپیمابر «لینکلن» از منطقه پس از حمله پهپادی ارتش یمن
سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگهای غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاریها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاستهای مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
همدستی آمریکا در کشتار مردم غزه با ارسال سنگرشکنهای مهیب
مقامات آمریکایی در برگ دیگری از مداخلاتشان که همدستی در جنایت و کشتار مردم غزه را روشنتر میکند، اذعان کردند که ایالات متحده برای کمک به عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس در غزه، بمبهای سنگرشکن و دهها هزار نوع تسلیحات و مهمات توپخانه دیگر در اختیار این رژیم قرار داده است.
به گزارش ایسنا، این مقامات به نشریه وال استریت ژورنال گفتند که افزایش ارسال تسلیحات شامل تقریبا ۱۵,۰۰۰ بمب و ۵۷,۰۰۰ گلوله توپخانه، اندکی پس از حمله هفتم اکتبر آغاز شد و در روزهای اخیر هم ادامه یافته است. ایالات متحده پیشتر تعداد کل تسلیحاتی را که به اراضی اشغالی ارسال کرده و همچنین انتقال ۱۰۰ بمب ۲۰۰۰ پوندی BLU-۱۰۹ را فاش نکرده است.
انتقال هوایی صدها میلیون دلار مهمات، عمدتا با هواپیماهای باری نظامی C-۱۷ که از ایالات متحده به تلآویو پرواز میکنند، نشاندهنده چالش دیپلماتیک پیش روی دولت بایدن است.
این در حالیست که مقامات ایالات متحده در اظهاراتشان ادعا میکنند که از متحد اصلی واشنگتن در منطقه میخواهند تا حین استفاده از مهمات مستقر شده، از تلفات غیرنظامیان در مقیاس بزرگ جلوگیری کند.
برایان فینوکان، مشاور ارشد «گروه بینالمللی بحران» و مشاور سابق وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «به نظر میرسد این (ارسال مهماتهای جدید و با قدرت تخریب بالا) با توصیههای آنتونی بلینکن (وزیر خارجه آمریکا) و دیگران برای استفاده از بمبهایی با قطر کوچکتر (تسلیحات هدفمند با خسارت جانبی پایین) همخوانی ندارد.»
برخلاف رویه مرتبط با جنگ اوکراین که در آن ایالات متحده اطلاعاتی در مورد نوع سلاحهایی منتشر میکند که در اختیار کییف قرار میدهد، واشنگتن اطلاعات کمی درباره تعداد و نوع سلاحهایی که در جریان جنگ اسرائیل علیه حماس برای تلآویو ارسال کرد، ارائه داده است. مقامات آمریکایی میگویند عدم افشای اطلاعات، تا حدی نتیجه این واقعیت است که تسلیحات اسرائیل از طریق مکانیسم متفاوتی از جمله فروشهای نظامی به دست میآید. اسرائیل یکی از بزرگترین دریافتکنندگان کمکهای نظامی ایالات متحده است و سالانه سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار دریافت میکند.
تهاجمات اسرائیل به غزه، روز جمعه بعد از شکست مذاکرات برای تمدید آتشبس یک هفتهای از سر گرفته شد. مقامات اسرائیلی بارها به آغاز دوباره جنگ، بعد از آتشبسی که از ۲۴ نوامبر برقرار شد، تهدید میکردند.
زرادخانه توپخانه، بمبها و سایر تسلیحات و تجهیزات نظامی ایالات متحده در عراق، افغانستان، سوریه، سومالی و لیبی و دیگر نقاط معمولا برای هدف قرار دادن آنچه «نیروهای دشمن» خوانده میشد، مورد استفاده قرار میگرفت اما عکس این قضیه در مورد غزه رخ میدهد. اسرائیل بمبها را بر سر غزهای میریزد که محیط شهری متراکم و مملو از غیرنظامی دارد.
میک مالروی، معاون سابق وزیر دفاع آمریکا و از افسران سابق تفنگداران دریایی و سیا میگوید: «آنها نوعی سلاحهای انتخابی برای نبردهایی هستند که ما در افغانستان و سوریه در مناطق باز و غیر شهری داشتیم. ایالات متحده ممکن است از آنها در مناطق شهری بیشتری استفاده کند، اما ابتدا باید تجزیه و تحلیل هدف زیادی انجام دهد تا مطمئن شود که حمله متناسب و مبتنی بر ضرورت نظامی بوده است.»
دفتر نخستوزیر اسرائیل و وزارت دفاع آمریکا به درخواست برای اظهارنظر در مورد انتقال تسلیحات پاسخ ندادهاند. شورای امنیت ملی کاخ سفید هم اظهارنظری نداشت.
براساس اعلام مقامات بهداشت و درمان غزه که تحت کنترل حماس است، در جریان حملات اسرائیل به غزه از هفتم اکتبر بیش از ۱۵ هزار تن که عمدتا زن و کودک بودند، به شهادت رسیدهاند.
با وجود افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه، در میان مهماتی که ایالات متحده به سرزمینهای اشغالی فلسطین منتقل کرده، بیش از ۵۰۰۰ بمب غیرهدایتشونده یا «کور» Mk۸۲، بیش از ۵۴۰۰ بمب ۲۰۰۰ پوندی با کلاهک جنگی از نوع Mk۸۴، حدود ۱۰۰۰ بمب GBU-۳۹ با قطر کوچک و تقریبا ۳۰۰۰ بمب از نوع JDAM که بمبهای غیرهدایتشونده را به بمبهای هوشمند هدایتشونده تبدیل میکند، به چشم میخورد.
این اطلاعات براساس فهرست داخلی دولت ایالات متحده از تسلیحات به دست آمده که مقامات آمریکایی برای روزنامه وال استریت ژورنال توضیح دادند.
بمبهای سنگرشکن موسوم به “بانکر باستر” BLU-۱۰۹ یک کلاهک جنگی ۲۰۰۰ پوندی حمل میکند و برای نفوذ به عمق یک پناهگاه بتنی طراحی شده است. ارتش آمریکا همچنین از این بمبها در جنگ خلیج فارس و جنگ در افغانستان هم استفاده کرد.
همچنین تجزیه و تحلیل وبسایت آکسیوس از «پایگاه داده انتقال تسلیحات» وابسته به «موسسه بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم» موسوم به سیپری(SIPRI) نشان میدهد ایالات متحده بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۲۲ بیش از ۷۰ هزار نوع سلاح و تجهیزات نظامی شامل هواپیما، وسایل نقلیه زمینی، موشک و بمب، از طریق کمکهای نظامی به اسرائیل داده است.
ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ حداقل ۱۶ نوع تسلیحات را در اختیار اسرائیل قرار داده، از جمله موشک و هواپیما. با این حال تعداد دقیق و نوع تسلیحات ارائه شده، علنی نشده است.
برنی سندرز: ازسرگیری حملات اسراییل به غزه پذیرفتنی نیست
«برنی سندرز» سناتور آمریکایی اعلام کرد که ازسرگیری حملات اشغالگران بیتالمقدس به مردم مظلوم در نوار غزه پذیرفتنی نیست. به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، برنی سندرز، سناتور مطرح ایالت ورمونت آمریکا با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی «ایکس»، در این باره نوشت: ازسرگیری حملات توسط نتانیاهو به نوار غزه پذیرفتنی نیست. برنی ... برنی سندرز: ازسرگیری حملات اسراییل به غزه پذیرفتنی نیست
اعلامیۀ تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت بهمناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان ، ۲۵ نوامبر/ شنبه ۴ آذرماه
روزی که در سیاهیهای مصائب خشونت فاشیستی، نسلکُشی، و کشتار مردم بیگناه فلسطین در غزه و دیگر مناطق سرزمینهای اشغالی برگزار می شود! ۲۵ نوامبر/ ۴ آذرماه، روز جهانی منع خشونت علیه زنان، نقطه عطفی تاریخی در مبارزات زنان سراسر جهان و سرآغاز کارزارهایی شانزده روزه از ۳۲ سال پیش-از سال ۱۹۹۱/۱۳۷۰- است که هر ... اعلامیۀ تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت بهمناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان ، ۲۵ نوامبر/ شنبه ۴ آذرماه
داسیلوا؛ چند تُن کربن از موشکهایی که بر سر غیرنظامیان فرود میآیند، منتشر میشود؟
رئیسجمهوری برزیل جنگ غزه را یک «نسلکشی» دانست که آمریکا و مقاماتش «ظرفیت احساسیِ لازم» برای پایان دادن به آن را ندارند. به گزارش ایسنا، لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیسجمهوری برزیل در گفتوگو با خبرگزاری الجزیره ضمن مخالفت با ادعای آمریکا درباره ماهیت «دفاعی» اقدامات اسرائیل، از کشتار زنان، کودکان و انسانهای بیگناه در ... داسیلوا؛ چند تُن کربن از موشکهایی که بر سر غیرنظامیان فرود میآیند، منتشر میشود؟
از دکترین مونرو تا استعمارنو؛ اعتراض نیکاراگوئه به ۲۰۰ سال مداخلهگری آمریکا
وزیر امور خارجه نیکاراگوئه با تاکید بر اینکه فلسطین هدف جدیدترین اقدام وحشیانه امپریالیسم است، هشدار داد که با گذشت ۲۰۰ سال از آغاز امپریالیسم آمریکا در آمریکای لاتین از طریق اجرای «دکترین مونرو»، استعمارنو هنوز پابرجاست. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از اسپوتنیک موندو، دنیس مونکادا وزیر امورخارجه نیکاراگوئه در جریان نشست ... از دکترین مونرو تا استعمارنو؛ اعتراض نیکاراگوئه به ۲۰۰ سال مداخلهگری آمریکا