چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

کارزار دیپلماتیک چین علیه آمریکا و اسرائیل با تاکید بر تاب‌آوری تاریخی ایرانیان

دولت چین در این هفته با کارزاری دیپلماتیک، برای توقف جنایات اسرائیل تلاش و رئیس جمهور چین با انتشار پیامی، تاب‌آوری تاریخی ایرانیان را یادآوری کرد. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایرنا: با شروع اقدامات نظامی و تروریستی اسرائیل در خاک ایران از روز جمعه ۲۳ خرداد ماه، دولت چین در این هفته با ... کارزار دیپلماتیک چین علیه آمریکا و اسرائیل با تاکید بر تاب‌آوری تاریخی ایرانیان

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, برنامه هسته‌ای, پیام, تروریسم, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, صلح, یونان

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

تحلیلگران چینی: بمب‌های سنگر شکن آمریکا کارآیی کافی ندارند

کارشناسان چینی تأکید کردند که بمب GBU-57 با وجود قدرت نفوذ بالا، احتمالاً نتوانسته به هسته تأسیسات زیرزمینی ایران آسیب جدی وارد کند. باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان نظامی چین با دقت عملیات اخیر ایالات متحده علیه تأسیسات هسته‌ای ایران را دنبال کرده‌اند؛ عملیاتی که طی آن از بمب‌های سنگرشکن پیشرفته GBU-57 استفاده شد. با وجود ... تحلیلگران چینی: بمب‌های سنگر شکن آمریکا کارآیی کافی ندارند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژیک, ایران, برنامه هسته‌ای, تایوان, جهان, چین, ژاپن, هندوستان, ویتنام

ادای احترام کیم جونگ اون به سربازان کشته شده کره شمالی در جنگ اوکراین

رسانه‌های کره شمالی گزارش دادند رهبر این کشور در ادای احترامی بی‌سابقه به سربازان کشته شده کره شمالی در جنگ روسیه علیه اوکراین حضور یافت و با حالتی غم آلود بر روی تابوت‌های این افراد دست گذاشت. به گزارش ایسنا، این اقدام کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی اذعانی بی‌سابقه به حضور و تلفات نیروهای ... ادای احترام کیم جونگ اون به سربازان کشته شده کره شمالی در جنگ اوکراین

ادامه

اوکراین, جهان, روسیه, شبه جزیره کره, شرق آسیا, شرق اروپا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چین از ژاپن خواستار توقف رهاسازی آب آلوده هسته‌ای به دریا شد/ جناح مخالف کره جنوبی رهاسازی آب آلوده هسته‌ای را تروریستی خواند

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه گفت: پکن قویا از ژاپن می‌خواهد که طرح رهاسازی آب آلوده هسته‌ای در دریا را لغو کند و این آب را به شکلی مسئولانه دفع کند.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا از خبرگزاری “شینهوا”, وانگ ونبین روز سه شنبه در نشست خبری افزود که دولت ژاپن بدون توجه به نگرانی‌های شدید و مخالفت جامعه بین‌المللی، تصمیم خود را برای رهاسازی آب آلوده نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما در اقیانوس اعلام کرد.

وی ادامه داد: این بسیار خودخواهانه و غیرمسئولانه است، زیرا این اقدام ، خطرات آلودگی هسته‌ای را به سایر جهان گسترش خواهد داد و با انجام این کار، ژاپن منافع خودخواهانه خود را بالاتر از رفاه بلندمدت کل بشریت قرار می‌دهد. چین بشدت نگران این اقدام است و با این موضوع مخالف است. ما به صورت جدی به ژاپن اعتراض کردیم.

این درحالی است که پس از نهایی شدن تصمیم دولت ژاپن برای رهاسازی آب‌های نیروگاه ویران شده فوکوشیما در اقیانوس که صبح امروز اعلام شد، وزارت امور خارجه چین سفیر این کشور در پکن را احضار کرد.

به گزارش ایرنا, وزارت امور خارجه چین امروز اعلام کرد: «هیدئو طارومی» ، سفیر ژاپن در چین را احضار کرده است تا در مورد طرح ژاپن برای رهاسازی آب فوکوشیما اظهارنظر جدی کند.

این وزارتخانه افزود: چین شدیداً نگران است و به شدت با این طرح مخالف است؛ بار دیگر درخواست خود از ژاپن برای اصلاح اشتباهاتش را تکرار کردیم.

تصمیم مناقشه برانگیز رهاسازی پساب رادیو اکتیو نیروگاه اتمی فوکوشیما به آب‌های اقیانوس در جلسه صبح امروز هیات وزیران ژاپن نهایی شد. دولت فومیو کشیدا احتمالا با واکنش شدید مردم در صنعت ماهیگیری مواجه خواهد شد، چرا که ماهیگیران معتقدند این اقدام منجر به خدشه دار کردن اعتبار غذاهای دریایی از فوکوشیما و مناطق اطراف آن می‌شود.

در جلسه هیات وزیران ژاپن که در دفتر نخست وزیر برگزار شد، کیشیدا وعده داد تلاش خواهد کرد تا ایمنی این فرآیند در اولویت باشد و دولت تمامی مسوولیت این کار را به عهده خواهد گرفت حتی اگر این اقدام دهه‌ها به طول انجامد.

حجم بزرگی از آب آلوده به مواد رادیواکتیو در روند سردکردن سوخت رآکتور ذوب شده در نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما از زمانی که به دلیل زلزله و سونامی سال ۲۰۱۱ ویران شد، ذخیره‌سازی شده است. این آب در این مدت در مخازن و تانکرهایی برای از بین بردن مواد رادیواکتیو نگهداری شده است، در مراحل تصفیه این آب‌های آلوده، بیشتر مواد رادیواکتیو به جز تریتیوم جداسازی شد اما ظرفیت مخازن نگهداری رو به اتمام است، به نظر می‌رسد تریتیوم از دیگر مواد رادیواکتیو مانند سزیم و سترونتیوم ضرر کمتری دارد.

چین و روسیه پیشتر به ژاپن پیشنهاد کرده‌اند که بجای ریختن این آب آلود به دریا، آن را تبخیر و راهی آسمان کند زیرا در این صورت اثرات مخرب زیست محیطی آن کمتر خواهد بود اما ژاپن با این طرح موافقت نکرده است.

جناح مخالف کره جنوبی: رهاسازی پساب نیروگاه اتمی فوکوشیما، اقدام تروریستی است

رهبر حزب دموکراتیک کره جنوبی به عنوان حزب سیاسی مخالف این کشور امروز تصمیم ژاپن برای رهاسازی پساب رادیواکتیو نیروگاه اتمی فوکوشیما در اقیانوس را محکوم کرد و آن را اقدامی تروریستی خواند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از یونهاپ، رهبر حزب مخالف دولت کره جنوبی رهاسازی پساب رادیواکتیو نیروگاه اتمی فوکوشیما را که قرار است از روز پنجشنبه ۲۴ اوت (۲ شهریور) در اقیانوس رهاسازی شود، اقدامی تروریستی خواند که در تاریخ به عنوان “جنگ پاسیفیک” دیگری که کشورهای همسایه را آزار داده، ثبت خواهد شد.

اظهارات لی جائی میونگ رهبر حزب دموکراتیک کره جنوبی در حالی مطرح شد که توکیو قرار است تخلیه پساب های فوکوشیما را از روز پنجشنبه ۲ شهریور به داخل اقیانوس آغاز کند. وی ژاپن را به تلاش برای ایجاد فاجعه ای قطعی برای کره جنوبی و کشورهای اقیانوسیه متهم کرد و گفت : « ما قاطعانه اقدام تروریستی تخلیه آب های آلوده فوکوشیمای ژاپن به اقیانوس را محکوم می کنیم. رهاسازی پساب فوکوشیما که آلوده به مواد رادیواکتیو است به عنوان دومین جنگ پاسیفیک در تاریخ ثبت خواهد شد.»

وی همچنین از دولت کره جنوبی برای اعلام بی خطر و بی مشکل بودن این رهاسازی انتقاد کرد و تاکید کرد : « اگر سرسوزنی نگرانی درباره مردم در دولت وجود داشت باید با اطمینان مخالفت و اعتراض شان را با این اقدام ابراز می کردند. »

اعضای حزب دموکرات در مجمع عمومی اعتراضاتی برگزار می کنند. قرار است اعتراضات بیشتری نیز در روزهای آینده انجام شود.

حزب مخالف دولت کره جنوبی و گروه های مدنی از امروز اعتراضاتی را در برابر برنامه رهاسازی آب های آلوده به مواد رادیواکتیو فوکوشیما به اقیانوس آغاز کردند. دولت یون سوک یول به دلیل دفاع از این برنامه و این که اعلام کرده در بررسی هایش پیرامون برنامه ژاپن به لحاظ علمی و فنی به مشکلی برخورد نکرده است مورد انتقاد شدید است.

براساس نظرسنجی های انجام شده نگرانی های عمومی در کره جنوبی درباره رهاسازی بیش از یک میلیون تن پساب فوکوشیما در اقیانوس که روز پنجشنبه ساعت یک ظهر به وقت محلی آغاز می شود بسیار بالاست. در نظرسنجی که ماه ژوئیه از سوی مدیا ریسرچ انجام شد باوجود این که دولت کره جنوبی تاکید کرده که از نزدیک رهاسازی پسماندهای فوکوشیما را رصد خواهد کرد، ۶۲ درصد مردم گفتند مصرف مواد غذایی دریایی را قطع خواهند کرد.

علاوه نگرانی جمع زیادی از مردم ژاپن از تبعات اقتصادی و زیست محیطی تصمیم دولت توکیو برای رهاسازی پساب نیروگاه اتمی فوکوشیما به دریا، جمع زیادی از مردم کره جنوبی هم مخالف این اقدام هستند و دولت کره جنوبی نیز اگرچه بطور علنی با این موضوع مخالف خود را اعلام نکرده است، اما در عمل موضع مبهم در قبال این موضوع اتخاذ کرده و اعلام کرده است که این اقدام دولت ژاپن را نه تایید و نه رد می کند.

گلوبال تایمز؛ ناوهای روسیه در آب‌های چین؛ سطح بالای همکاری نظامی مسکو و پکن

یک کارشناس نظامی چین در رابطه با پهلو گرفتن ناو‌های روسی در بندر چینگ دائو چین، گفت: تعامل فشرده بین نیروی دریایی دو کشور در یک ماه گذشته نشان دهنده سطح بالایی از همکاری نظامی بین پکن و مسکو است. به گزارش ایرنا از روزنامه گلوبال تایمز چین، وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه (۳۰ مرداد) ... گلوبال تایمز؛ ناوهای روسیه در آب‌های چین؛ سطح بالای همکاری نظامی مسکو و پکن

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, بیانیه, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, صلح, گزارش, همبستگی

همزمان با رزمایش آمریکا و کره جنوبی؛ کره شمالی چندین موشک بالستیک با حضور کیم جونگ اون آزمایش کرد

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد که کره شمالی در جدیدترین آزمایش خود با حضور کیم جونگ اون چندین موشک بالستیک از نوع کروز شلیک کرده است. به گزارش مهر، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داد که «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی شخصاً بر آزمایش موشک‌های کروز در رزمایش دریایی این کشور نظارت کرده ... همزمان با رزمایش آمریکا و کره جنوبی؛ کره شمالی چندین موشک بالستیک با حضور کیم جونگ اون آزمایش کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

چین و کشورهای آسیای جنوبی ۵۶ میلیارد دلار قرارداد همکاری امضا کردند

یک رسانه چینی گزارش داد در جریان نمایشگاه اکسپو چین و کشورهای جنوب آسیا که امروز به کار خود پایان داد، قراردادهایی در زمینه های مختلف بین چین و کشورهای جنوب آسیا در مجموع به ارزش بیش از ۵۶ میلیارد دلار امضا شد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری شینهوا چین، همزمان با پایان کار دهمین ... چین و کشورهای آسیای جنوبی ۵۶ میلیارد دلار قرارداد همکاری امضا کردند

ادامه

افغانستان, اقتصادی, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, چین, خبر, سریلانکا, شرق آسیا, نپال, هندوستان

هشدار نامزد ریاست جمهوری آمریکا درباره از بین رفتن آمریکا درصورت جنگ با چین و روسیه

ویوک راماسوامی نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هشدار داد که در صورت وقوع جنگ بین این کشور و روسیه و چین، ایالات متحده از بین خواهد رفت. به گزارش بامداد جمعه ایرنا از الجزیره، راماسوامی، گفت: من فکر می‌کنم این احتمال وجود دارد که اگر ما با اتحادی از قدرت‌های هسته‌ای مانند روسیه ... هشدار نامزد ریاست جمهوری آمریکا درباره از بین رفتن آمریکا درصورت جنگ با چین و روسیه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تحلیل, جنگ سرد, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا