یک کارشناس نظامی ارتش هند گفت: پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای نجات خود، جنگ نیابتی در اوکراین را برگزیده است زیرا در صورت شکست اعتبار خود را از دست خواهد داد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اسپوتنیک، سرلشکر پرابدیپ سینگ بهل، کارشناس نظامی هندی، همزمان با نشست سران کشورهای عضو ناتو در لیتوانی اظهار داشت: ناتو برای حفظ بقا و اعتبار خود در اوکراین میجنگد.
کشورهای عضو ناتو در نشست لیتوانی، درباره حمایت بیشتر از ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین گفت و گو میکنند، اگرچه به نظر میرسد عضویت اوکراین در این پیمان از دستور کار خارج شده است اما آمریکا و متحدان غربی آن متعهد شدهاند که توان دفاعی کییف را تقویت کنند.
بهل معتقد است: با اشاره به دهها ویدئویی که در آن سربازان روسی در نزدیکی سلاحهای قدرتمند غربی عکس گرفتهاند، سیستم نظامی آمریکا در درگیری اوکراین یا تمام درگیریهای دیگری که توسط آمریکا انجام شده است، عقب مانده است. در حالی که چندین کشور عضو ناتو درباره بحران صنعت نظامی صحبت می کنند، میزان تولید ادوات و مهمات آنها بسیار کمتر از میزانی است که در اوکراین نابود میشود. غرب در مورد چگونگی پایان جنگ در اوکراین دچار اشتباه محاسباتی شده است.
وی افزود: این یک جنگ نیابتی است، زیرا در نهایت، این کشورهای غربی هستند که همه سلاحها و مهمات را به کییف میرسانند.
در این راستا، روز چهارشنبه، وزیر دفاع بریتانیا اعتراف کرد بریتانیا و متحدانش در ناتو حتی قبل از درگیری در حال تقویت توان نظامی اوکراین بودهاند.
بهل ادامه داد: امروز جنگ به مرحلهای رسیده است که اگر اوکراین پیروز نشود، به نظر من بعید است ارتباطات ناتو باقی بماند. از این رو، ناتو برای بقای خود و حفظ اعتبار و ارتباطاتش در اروپا، در صورت وقوع جنگی فراگیر میجنگد.
بهل گفت: تامین تسلیحات اوکراین بیشتر یک تلاش برای حفظ وجهه است. آمریکا و متحدانش احساس میکنند که با ارسال سلاح به اوکراین، اینچ به اینچ، ۱۰۰ متر در ۱۰۰ متر، اوکراین می تواند قلمرو خود را بازپس گیرد که در واقع این اتفاق نمیافتد.
این کارشناس نظامی گفت: اگر اعضای ناتو به این تلاش پایان دهند، ائتلاف نظامی-صنعتی آنها تعطیل خواهد شد و اعتبار ناتو از بین خواهد رفت. در آمریکا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا باید در سال ۲۰۲۴ با انتخابات روبهرو شود. او به دردسر میافتد و وقتی همه این عوامل را با هم ترکیب میکنید، متوجه میشوید که چرا غرب و ایالات متحده به حمایت نظامی از کییف ادامه میدهند.
بهل تاکید کرد: تعداد تسلیحاتی که از سوی آمریکا و متحدانش در اروپا به اوکراین میفرستند، ظالمانه است. حتی در اجلاس سران ناتو در ویلنیوس، آنها متعهد شدند تجهیزاتی به ارزش ۷ میلیارد یورو به همراه ۲۵ تانک لئوپارد، ۴۰ خودروی جنگی پیاده نظام BMP و ۲۰ هزار گلوله برای تفنگ های ۱۵۵ میلی متری فراهم کنند.
در حال حاضر، آمریکا ماهانه ۱۴ هزار گلوله اسلحه ۱۵۵ میلی متری تولید میکند و متعهد شده است که برای کمک به ضد حمله اوکراین علیه نیروهای روسیه، تعداد آنها را به ۲۴ هزار افزایش دهد. از سوی دیگر واشنگتن حدود ۴۱ موشک در ماه تولید میکند که به گفته آنها در همان دوره به ۳۳۰ موشک افزایش مییابد. علاوه بر این، ظرفیت واشنگتن برای ساخت سامانههای موشک پرتاب چندگانه (MLRS) در حال حاضر ۵۶۶ است، اما آنها قصد دارند این ارقام را نیز افزایش دهند. آمریکا برای توسعه مجتمع نظامی-صنعتی خود حدود ۲.۵ میلیارد دلار هزینه کرده است و به دنبال سرمایه گذاری ۱۸ میلیارد دلاری در ۱۵ سال آینده است.
این افسر سابق ارتش هند گفت: نکته این است که آنها مجبور شدند این کار را انجام دهند تا همگام با روسیه باشند، بنابراین وقتی به همه اینها نگاه کنید، جنگ در اوکراین طولانی خواهد شد زیرا هدف آن خسته کردن روسیه است. هدف کلی آنها شکست روسیه است اما در لحظه ای که شکست به نظر نمیرسد.
بهل اظهار داشت: اگر آنها به تولید این سلاحها ادامه دهند و جریان بی پایان ارسال آنها وجود داشته باشد، به نظر ناتو، روسیه خسته خواهد شد و ممکن است نتواند با آنها مقابله کند. در اوکراین، میزان تلفات بسیار زیاد است. از سوی دیگر کییف در حال حاضر داوطلب نمیگیرد و به زور مردم را از خیابانها میبرد و آنها را به جنگ وادار میکند. آنها در جستجوی مردم خانه به خانه میروند و اگر مقامات اوکراینی متوجه شوند که پسر جوانی آنجاست، او را میربایند و به خط مقدم میبرند، بنابراین، ناتو میتواند به ارائه تجهیزات ادامه دهد، اما دقت نمیکند برای جنگیدن به سرباز نیاز دارد.
بهل که ۳۶ سال را در ارتش هند سپری کرده است، تصریح کرد: ایالات متحده و سایر کشورهای ناتو متوجه شدهاند که اوکراین مردان کافی برای جنگیدن با روسیه ندارد و به همین دلیل است که مزدوران به طور گسترده به میدانهای جنگ رسیدهاند و جالب اینجاست که نه آمریکا و نه اوکراین مزدوران را از جنگ علیه سربازان کرملین منع نکردهاند اما مزدوران نیز نیروهای سستی هستند زیرا ممکن است آموزش دیده باشند اما تلاش آنها در راستای منافع خود و قابل خرید است.