علیرغم ادعای کاخ سفید مبنی برعدم خروج دیپلماتهای خود از خارطوم با توجه به ادامه درگیریها در سودان دیپلماتهای آمریکایی این کشور را ترک و سفارت آمریکا پرسنل خود را از خارطوم خارج کرد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان با انتشار این خبر افزود: دیپلمات های آمریکایی از سودان خارج و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه (روز گذشته) اعلام کرد که کارکنان دولت آمریکا از سودان تخلیه شدند.
بنابراین گزارش بایدن دربیانیه ای دراین باره گفت: امروز بنابر فرمان من ارتش آمریکا عملیاتی برای خارج کردن پرسنل دولت آمریکا از خارطوم به عمل آورد.
این گزارش همچنین میافزاید: وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیه ای جداگانه دراین باره اعلام کرد که آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا گفت تمامی پرسنل آمریکایی به همراه خانواده هایشان از خارطوم تخلیه شدند و کارها در سفارت آمریکا واقع در خارطوم بطور موقت به حالت تعلیق در آمد، چراکه جنگ گسترده در سودان امنیت سفارت آمریکا را به مخاطره افکنده بود.
پیشتر جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در مورخ اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفته بود همه شهروندان آمریکایی حاضر در سودان، باید “تمهیدات ایمنی خود را” انجام دهند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.
با وجود موافقت نیروهای پشتیبانی سریع سودان با آتشبس ۷۲ ساعته به مناسبت عید سعید فطر و در پی درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، اما ارتش این کشور از ادامه درگیریها خبر داد و سازمان جهانی بهداشت نیز آخرین آمار کشتههای درگیریهای مسلحانه و خشونت آمیز سودان را ۴۱۳ نفر اعلام کرد.
به گزارش یورونیوز ؛ وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که کاروان سفارت آمریکا در شهر خارطوم مورد حمله قرار گرفته است.
آنتونی بلینکن به خبرنگاران گفت که کاروان خودروهای سفارت در حالیکه کاملا نشانههای خودروهای دیپلماتیک را با خود به همراه داشتند روز دوشنبه مورد این حمله قرار گرفت. براساس گزارش های اولیه، حملهکنندگان احتمالا از اعضای گروه موسوم به «نیروهای پشتیبانی سریع» بودهاند.
حمله به این کاروان خودروهای سفارتی، در کنار سایر حملات قبلی به امدادگران بینالمللی و همچنین حمله به محل اقامت نماینده اتحادیه اروپا در خارطوم، از وخیمتر شدن اوضاع و حرکت به سمت هرج و مرج بیشتر دلالت دارد.