روسیه از توافقنامه کاهش ذخایر پلوتونیوم با آمریکا خارج شد

با تصویب دومای دولتی روسیه، توافقنامه میان روسیه و آمریکا درباره کاهش ذخایر پلوتونیوم لغو شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، دومای دولتی روسیه، امروز چهارشنبه توافقنامه‌ مربوط به کاهش ذخایر پلوتونیوم میان روسیه و آمریکا را لغو کرد. بر اساس اعلام این رسانه، دومای دولتی روسیه لایحه‌ای را تصویب کرد ... روسیه از توافقنامه کاهش ذخایر پلوتونیوم با آمریکا خارج شد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

هشدار روسیه: آزمایش هسته‌ای آمریکا، پاسخ سریع روسیه را به همراه خواهد داشت

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه، با اشاره به اینکه نشانه‌هایی از آمادگی آمریکا برای آزمایش هسته‌ای وجود دارد، هشدار داد که این اقدام، پاسخ سریع روسیه را به همراه خواهد داشت. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، سرگئی ریابکوف روز چهارشنبه، در هشداری صریح اعلام کرد که روسیه آماده است در صورت ... هشدار روسیه: آزمایش هسته‌ای آمریکا، پاسخ سریع روسیه را به همراه خواهد داشت

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

اعتراف هلند: اروپا هیچ مدرکی علیه روسیه درباره پهپادها ندارد

نخست‌وزیر هلند اذعان کرد که با وجود فرضیه‌های متعدد درباره دخالت روسیه در حوادث اخیر پهپادی تاکنون هیچ مدرکی برای اثبات این اتهامات پیدا نشده است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از منبع: آر تی؛ دیک اسخوف، نخست‌وزیر هلند اعتراف کرد که اتحادیه اروپا هیچ مدرکی دال بر دخالت روسیه در حوادث اخیر پهپادی که ... اعتراف هلند: اروپا هیچ مدرکی علیه روسیه درباره پهپادها ندارد

ادامه

اروپا, جنگ سرد, جهان, خبر, دانمارک, روسیه, شرق اروپا, شمال غرب اروپا, هلند

پاتروشف: نیروهای مسلح روسیه قوی‌تر از ارتش آمریکاست

«نیکولای پاتروشف» دستیار رئیس جمهور روسیه گفت که ارتش روس قوی‌ترین نیروی مسلح دنیا و قدرتمندتر از ارتش آمریکاست. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، پاتروشف اظهار کرد: پرسنل نظامی حرفه‌ای به خوبی درک می‌کنند که هم اکنون ما قوی‌تر از هر کشور دیگری هستیم. وی که شنبه با تلویزیون «روسیا-۱» مصاحبه می‌کرد، افزود: ... پاتروشف: نیروهای مسلح روسیه قوی‌تر از ارتش آمریکاست

ادامه

آمریکا, اروپا, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, گزارش

«نشنال اینترست»: ناوهای کلاس فورد از جدیدترین نسل ناوهای هواپیمابر آمریکا، نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی با ناتو

مجله «نشنال اینترست» هشدار داد: در صورت وقوع جنگ احتمالی میان روسیه و ناتو، ناو هواپیمابر آمریکایی «یو‌اس‌اس جرالد آر. فورد» یکی از کلیدی‌ترین تجهیزات نظامی آمریکا است که می‌تواند در تیررس مسکو قرار گیرد و نخستین قربانی احتمالی حملات این کشور باشد. به گزارش ایلنا، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم از ... «نشنال اینترست»: ناوهای کلاس فورد از جدیدترین نسل ناوهای هواپیمابر آمریکا، نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی با ناتو

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

چرا مسکو بمب افکن‌های اتمی خود را در حالت آماده باش در مرزهای ناتو قرار داد؟

بمب افکن توپولف ۱۶۰ روسی که به عنوان بزرگ‌ترین و سنگین‌ترین هواپیمای جنگی تاریخ شناخته می‌شود، می‌تواند ۴۰ تن مهمات را روی هواپیما حمل کند.

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در منتهی الیه شمال غربی روسیه و در فاصله کوتاهی از مرزهای ناتو، مسکو بزرگترین بمب افکن هسته‌ای جهان را در حالت آماده باش قرار داد. چند روز پیش، اپراتور ماهواره آمریکایی «پلانت لب»، از حضور چشمگیر ابر بمب افکن روسی «tu-۱۶۰» در پایگاه روسی «اولینا» که تنها ۲۰ مایل با مرز نروژ فاصله دارد، خبر داد.

 

بر اساس گزارشی که روزنامه بریتانیایی «سان» منتشر کرد، تصاویر ماهواره‌ای گرفته شده در ۷ اکتبر، هفت بمب‌افکن استراتژیک از نوع توپولف ۱۶۰ را در باند پایگاه هوایی واقع در شبه جزیره کولسکی مستقر شده اند.

 

توپولف ۱۶۰ یا به قول روس‌ها «قوی سفید»، ممکن است در نگاه اول نشان دهد که شما فقط در مقابل یک هواپیمای جنگی غول پیکر هستید که چند موشک حمل می‌کند، اما حقیقت فراتر از این چیزهاست و این قوی سفید خطرناک‌ترین بمب افکن استراتژیک از دوران شوروی تا به امروز است.

 

این هواپیما که به عنوان بزرگ‌ترین و سنگین‌ترین هواپیمای جنگی تاریخ شناخته می‌شود، می‌تواند ۴۰ تن مهمات را روی هواپیما حمل کند و ۷ هزار و ۵۰۰ مایل را بدون توقف یا نیاز به سوخت‌گیری پرواز کند. همچنین این بمب افکن دارای سیستم سوخت‌گیری در طول پرواز است و ظرفیت مخزن آن ۱۳۰ تن است. تعداد خدمه آن شامل ۴ نفر است خلبان، کمک خلبان، تکنسین سلاح و تکنسین سیستم‌های دفاعی.

 

این بمب افکن که توسط دفتر توپولف در دوران شوروی طراحی شده است، دارای طول ۵۴ متر، وزن خالی ۱۱۰ تن است. حداکثر وزن آن حین برخاست ۲۷۵ تن، و قدرت شلیک ۱۲ موشک هسته‌ای کوتاه برد (۳۵۰۰ کیلومتر) را داراست.

 

هیولای هسته‌ای در نزدیکی حریم هوایی ناتو

 

اولین مدل از این هیولای پرنده هسته‌ای در دسامبر ۱۹۸۱ طراحی و سپس تولید واقعی آن در سال ۱۹۸۴ آغاز شد و حدود ۳۵ قطعه تا سال ۲۰۰۰ تولید شد. سپس مسکو در سال ۲۰۱۵، این بمب افکن را به شکل جدید تولید کرد. این بمب افکن استراتژیک مافوق صوت همچنین قادر به انحنای دهانه بال‌ها از ۲۰ تا ۶۵ درجه است و به موتورهای «کوزنتسوف» مجهز است.

 

در جولای گذشته روسیه بمب افکن استراتژیک قدرتمند خود را بر فراز قطب شمال آزمایش کرد. این بمب افکن که جنگنده‌های میگ ۳۱ آن را همراهی می‌کردند، به مدت ۷ ساعت در هوا پرواز کرد.

 

در بیش از یک بار، این هواپیماها – که غرب آنها را «بلک جک» می‌نامد – باعث ایجاد بحران‌هایی شد که ممکن بود به رویارویی نظامی با برخی از کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تبدیل شود.

 

برای مثال، نیروی هوایی فرانسه دو هواپیما از این نوع را در فوریه ۲۰۱۷، زمانی که در نزدیکی سواحل فرانسه در حال پرواز بودند، رهگیری کرد.

 

همچنین در ژوئیه ۲۰۲۱، دو هواپیمای روسی از همین نوع به حریم هوایی بریتانیا نزدیک شدند، و جنگنده‌های نیروی هوایی بریتانیا آنها را دور کردند.

 

«ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو در آن زمان گفت: «روس‌ها – به سادگی – آمادگی ما را آزمایش می‌کنند، اما همچنین قصد نشان دادن قدرت خود و تحریک ما را هم دارند» و تأکید کرد که پیام آنها «این است که ما از ناتو ترسی نداریم و می‌توانیم به عمق سرزمین‌های ناتو ورود و به آنها ضربه بزنیم».

جمعی از نمایندگان کنگره خواستار تغییر رویه بایدن در قبال جنگ اوکراین شدند

جمعی از نمایندگان حزب دموکرات کنگره آمریکا خواستار تغییر رویه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در قبال جنگ اوکراین و  پی گیری مذاکرات بین کی‌یف و مسکو شدند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

سفیر ریاض در واشنگتن: این عربستان، عربستانِ سابق نیست

سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده، در اشاره به تنش‌های پیش‌آمده کشورش و آمریکا گفت که این عربستان، عربستان پنج یا ده سال گذشته نیست.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, روسیه, سیاسی, شرق اروپا, عربستان سعودی, لهستان

وال استریت ژورنال: عربستان تهدید به فروش اوراق خزانه‌داری آمریکا کرد

روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نوشت، در صورتی که کنگره قانونی مخالف گروه نفتی اوپک پلاس تصویب کند، عربستان اوراقی را که از وزارت خزانه‌داری آمریکا در اختیار دارد، به فروش می‌رساند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, عربستان سعودی