اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

تروریسم دولتی آمریکا؛ زیان ۶ میلیارد دلاری کوبا از تحریم‌های دوران بایدن

«برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا تحریم های اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا از سال ۱۹۶۲ میلادی تاکنون علیه کشورش را “تروریسم دولتی” توصیف کرد و گفت: در ۱۴ ماه نخست ریاست جمهوری «جو بایدن»، ۶ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار خسارت به کوبا در نتیجه این تحریم ها وارد شده است.

 

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا بر اساس گزارش سال ۲۰۲۲ درباره تاثیرات تحریم‌های اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا علیه کوبا که در ماه نوامبر به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه خواهد داد، گفت: در ۱۴ ماه نخست دولت فعلی ایالات متحده، خسارت‌های ناشی از تحریم‌ها به ۶ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده‌اند که بیش از ۴۵۴ میلیون دلار در ماه و بیش از ۱۵ میلیون دلار در روز است.

 

برونو رودریگز تاکید کرد «فشار حداکثری علیه کوبا توسط (دونالد) ترامپ (رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا) آغاز شد و (جو) بایدن (رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا) این سیاست را حفظ کرده است».

 

وزیر امور خارجه کوبا همزمان با ارائه این گزارش به مطبوعات داخلی و خارجی با عنوان «ضروریت پایان دادن به تحریم اقتصادی، تجاری و مالی تحمیل شده توسط ایالات متحده علیه کوبا»، تشدید تحریم‌ها علیه هاوانا و پیامدهای منفی آن بر جامعه کوبا را محکوم کرد.

 

در این گزارش که به بررسی آثار اصلی اقتصادی تحریم‌های واشنگتن علیه هاوانا پرداخته است، زیان ناشی از تحریم‌های آمریکا در بازه زمانی هفت ماهه اوت ۲۰۲۱ تا فوریه ۲۰۲۲ (مرداد تا بهمن ۱۴۰۰)، حدود ۳ میلیارد و ۸۰۶ میلیون دلار برآورد شده است.

 

رودریگز با بیان اینکه «این یک رکورد تاریخی برای یک دوره کوتاه هفت ماهه است» گفت: اگر این تحریم‌ها اعمال نمی‌شد، تولید ناخالص داخلی کوبا می‌توانست با وجود شرایط نامطلوب پیش‌روی اقتصاد کشور، ۴.۵ درصد در آن دوره رشد کند.

 

وزیر امور خارجه کوبا همچنین تصریح کرد که خسارت‌ انباشته ناشی از شش دهه تحریم آمریکا علیه کوبا به ۱۵۴ میلیارد و ۲۱۷ میلیون دلار رسیده است. وی افزود: این یک رقم گزاف برای یک اقتصاد کوچک است.

 

از سال ۱۹۹۲ میلادی تا کنون، این برای سی‌امین بار است که کوبا گزارشی را به سازمان ملل ارائه می‌کند و خواستار پایان تحریم‌های آمریکا علیه این جزیره می‌شود.

 

رودریگز همچنین اقدام آمریکا در گنجاندن نام کشورش در فهرست کشورهای حامی تروریست را اقدامی «کشنده» توصیف کرد و گفت: تحریم آمریکا یک همه‌گیری دائمی است.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا در انتقاد از اقدامات خصمانه آمریکا علیه این کشور گفت: به این ترتیب، کوبا قربانی تروریسم، تروریسم دولتی و اقداماتی شده است که توسط ایالات متحده انجام می‌شوند.

 

در سال ۲۰۰۸ زمانی که برادر فیدل کاسترو (رهبر انقلابی کوبا و اسطوره مبارزه با امپریالیسم آمریکا) «رائول کاسترو» بر سر کار آمد، اقداماتی در جهت برداشتن محدودیت‌ها برای کوبایی‌ها آغاز شد. در مقابل هم باراک اوباما تصمیم گرفت تا برخی محدودیت‌ها برای کوبایی‌ها را لغو کند، از سال ۲۰۱۴ زمزمه‌های روابط دو کشور آغاز شد. در نتیجه در همان سال در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما و با ایجاد تغییرات در سیاست خارجی آمریکا، پس از نیم قرن تحریم و محاصره کامل اقتصادی کوبا، روابط دو کشور از سر گرفته شد.

 

اما این توافق دوامی نداشت و با روی کار آمدن دونالد ترامپ جمهوری‌خواه این توافق به صورت یکجانبه لغو شد و فشارها علیه این کشور ضد امپریالیست آمریکای لاتین افزایش یافت. روی کارآمدن جو بایدن نیز تغییری در روند تحریم‌ها علیه کوبا در پی نداشته و اینطور به نظر می‌رسد که تحریم‌های ترامپ علیه کوبا، میراث مورد علاقه بایدن از سلف خود است که تمایل به حفظ آن دارد.

رئیس‌جمهوری کلمبیا: آمریکا در حال ویران کردن اقتصاد جهان است

«گوستاوو پترو» نخستین رئیس‌جمهوری چپگرای تاریخ کلمبیا گفت که آمریکا تمام اقتصادهای جهان را نابود می‌کند تا بدون توجه به آنچه برای سایر کشورها رخ می‌دهد، از خود محافظت کند.

ادامه

اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, تحلیل, جنگ سرد, حقوق بشر, فرانسه, کلمبیا

وخامت اوضاع در هائیتی/ شورای امنیت نشست فوری تشکیل داد

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه شب جلسه‌ای فوری تشکیل دادند تا درباره اوضاع نابسامان هائیتی بحث و تبادل نظر کنند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امپریالیسم, امریکا, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, فقر, گزارش, هائیتی