سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم

برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیه‌ای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بین‌المللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقت‌نامه‌های ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سوئیس, فلسطین, گرسنگی

تولسی گابارد؛ آزمایشگاه‌های آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»

مدیر پیشنهادی ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده ضمن انتقاد از دولت بایدن خواستار بسته شدن آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در اوکراین شد. سرهنگ تولسی گابارد، مدیر پیشنهادی دونالد ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده گفت که دولت بایدن از ۲۵ تا ۳۰ آزمایشگاه بیولوژیکی با پاتوژن‌های خطرناک در اوکراین و بیش از ... تولسی گابارد؛ آزمایشگاه‌های آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اوکراین, بیولوژیکی, تحلیل, جهان, روسیه, صلح, ناتو

سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی‌ها ببندد

برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی گفت که ایالات متحده نباید چشم خود را به روی نقض حقوق فلسطینی‌ها توسط اسرائیل ببندد. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این سناتور ایالت ورمونت چهارشنبه در صحن سنای آمریکا اظهار کرد: بسیاری از افراد به صحن می‌آیند درباره حقوق بشر صحبت می‌کنند. نمی‌توان نقض حقوق بشر در ... سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی‌ها ببندد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین

فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است

اندیشمند آمریکایی می‌گوید ایالات متحده پشت آرمان‌های انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملت‌های جهان تحمیل کرده را توجیه می‌کند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تحلیل, جهان, خاورمیانه, صربستان, عراق

تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه

رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا گفت این کشور باید قانونی را تصویب کند که اگر دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو یا دیگر مقام‌های صهیونیست پیگرد قانونی صادر کرد، علیه این دادگاه تحریم وضع کند. به گزارش ایسنا، «جان ثون» رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر دیوان کیفری بین‌المللی و ... تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحریم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, صهیونیسم, لبنان, هلند

دیلی تلگراف؛ رسوایی فروش خون‌های آلوده به ویروس هپاتیت C و HIV آمریکایی‌ها به انگلیس

این خون‌های آلوده اغلب از ایالات متحده وارد بریتانیا شده بود. روزنامه بریتانیایی دیلی‌تلگراف پیش از این گفته بود که خون‌های آلوده از معتادان و زندانیان آمریکایی که خونشان را می‌فروختند دریافت و به بریتانیا فروخته شده بود.

 

به گزارش یورونیوز؛ دولت بریتانیا روز چهارشنبه ۱۷ اوت (۲۶ مرداد) اعلام کرد که به هزاران قربانی رسوایی خون‌های آلوده در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ در این کشور غرامتی علی‌الحساب داده می‌شود. این اتفاق علاوه بر ایجاد بیماری‌های سخت در برخی از قربانیان، باعث مرگ حدود ۲۴۰۰ نفر نیز شد.

 

قربانیان نخستین پرداختی خود به مبلغ ۱۰۰ هزار پوند معادل ۱۱۹ هزار یورو را به زودی دریافت خواهند کرد.

 

دولت بریتانیا گفت که این خسارت‌های معاف از مالیات تا پایان اکتبر به بیماران یا نزدیکان افراد فوت شده پرداخت می‌شود. هزاران نفر از افراد مبتلا به هموفیلی پس از دریافت خون در دهه‌های ۱۹۷۰، ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ به ویروس هپاتیت سی و اچ‌آی‌وی آلوده شدند. این خون‌های آلوده اغلب از ایالات متحده وارد بریتانیا شده بود. روزنامه بریتانیایی دیلی‌تلگراف پیش از این گفته بود که خون‌های آلوده از معتادان و زندانیان آمریکایی که خونشان را می‌فروختند دریافت و به بریتانیا فروخته شده بود.

 

طبق برآوردها حدود ۲۴۰۰ بیمار بر اثر تزریق این خون‌ها جان خود را از دست دادند. تصمیم برای انجام تحقیقات عمومی برای روشن کردن این فاجعه در سال ۲۰۱۷ از سوی دولت بریتانیا اتخاذ شد.

 

تحقیقات اولیه که در سال ۲۰۰۹ به پایان رسید نشان می‌داد که دولت باید زودتر برای تقویت عرضه خون در بریتانیا و پایان دادن به واردات اقدام می‌کرد. این تحقیقات منجر به ایجاد یک سیستم غرامت برای قربانیان شد اما دادگاهی در این رابطه تشکیل نشد. با این حال دیوان عالی دادگستری بریتانیا در سپتامبر ۲۰۱۷ به قربانیان این رسوایی اجازه داد تا شکایت دسته جمعی را برای جبران خسارت مطرح کنند.

 

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اذعان کرد که «هیچ چیزی نمی‌تواند درد و رنجی را که این افراد متحمل شده‌اند جبران کند.»

 

وی با این حال اضافه کرد که دولت «در حال انجام اقدامات مناسب برای قربانیان و کسانی است که عزیزان خود را به‌طرز غم‌انگیزی از دست داده‌اند تا اطمینان حاصل شود که نخستین پرداخت‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت می‌کنند.»

 

تحقیقات عمومی باید در سال آینده تکمیل شود و توصیه‌هایی در این زمینه برای جبران خسارت تعداد بیشتری از افراد از جمله والدین و فرزندان بیماران ارائه شود.

 

ماجرای خون‌های آلوده فرانسوی در ایران چه بود؟

 

این اتفاق در حالی رخ داد که ماجراهای مشابهی در سراسر جهان در سال‌های اخیر مشاهده شده است به طوریکه ماجرای خون‌های آلوده در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ در فرانسه جنجالی شد. در آن زمان مرکز ملی انتقال خون فرانسه، خون‌های آلوده به ویروس اچ‌آی‌وی را توزیع می‌کرد که باعث مرگ صدها نفر در فرانسه شد. گرچه استفاده از این خون‌ها در فرانسه ممنوع شد اما همچنان به خارج از کشور به ویژه ایران صادر شد و باعث مرگ شماری از بیماران ایرانی شد.

 

طبق برخی از گزارش‌ها شرکت فرانسوی که خون آلوده را به ایران داده بود هفت سال پس از انتقال این خون‌ها در یک نامه رسمی به مقامات ایرانی گفت که محصولاتش آلوده بوده است. با این حال سخنان و گزارش‌های ضد نقیضی در این زمینه منتشر شده است به طوری که برخی دولت وقت ایران را مسئول پیگیری نکردن این پرونده به خاطر تکذیب وجود بیماران مبتلا به ایدز و ویروس اچ‌آی‌وی در کشور عنوان می‌کنند و برخی نیز می‌گویند شرکت فرانسوی «مریو» با آنکه به قربانیان دیگر در سایر کشورها غرامت پرداخت کرده اما به قربانیان ایرانی این غرامت را نداده است.

 

از سوی دیگر خبرگزاری قوه قضاییه ایران (میزان) در گزارشی به تاریخ ششم تیر ۱۳۹۵ در این باره نوشت: «به دنبال روشن شدن این موضوع که منشاء آلودگی فرآورده‌های خونی به ویروس HIV در پرونده موسوم به هموفیلی‌ها، خارجی بوده است سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۸۷ طرح شکایت علیه شرکت فرانسوی صادر کننده فاکتورهای خونی آلوده به ایران را در دستور کار قرار داد؛ اما از آن زمان تاکنون شکایت ایران از این شرکت فرانسوی به نتیجه‌ای نرسیده است.»

 

با این حال برخی رسانه‌ها نیز گفتند که سازمان انتقال خون ایران ملزم به پرداخت خسارت به ۹۷۴ شاکی پرونده شده بود.

ناکارآمدی و ضعف جنگنده‌های آمریکایی فروخته شده به کشورهای عربی

روزنامه رای الیوم در گزارشی با اشاره ناکارآمدی و ضعف جنگنده های آمریکایی فروخته شده به کشورهای عربی، به آنها پیشنهاد داد به فکر جایگزین های روسی و چینی برای جنگنده های معیوب آمریکایی باشند.

ادامه

اسراییل, امارات, امریکا, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, عربستان سعودی, گزارش, یمن

مصدق شخصیت کاریزماتیک ملی

نباید بگذاریم کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به فراموشی سپرده شود. این کودتا همچون یک صحنه نمایش تاریخی است، با چهره‌های سیاسی که نقش‌آفرینی آنان به اقتضای اهمیت این رویداد در حافظه تاریخی مردم ایران حک شده است.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, تاریخ, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دیدگاه

مانورهای متهورانه جنگنده‌های چین مقابل دیدگان ژنرال‌های آمریکا

ژنرال آمریکایی با ابراز نگرانی از رهگیری‌ها و مانورهای متهورانه خلبانان چینی گفت، افزایش مانور جنگنده‌های چین در منطقه نگران کننده است.

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امریکا, امریکای شمالی, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, کانادا

«شینهوا»؛ غارت و کشتار، از جمله جنایات متعدد آمریکا در خاورمیانه

“خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) اخیرا گزارش داد، ناوگانی متشکل از ۸۹ کشتی نفتکش روز شنبه نفت استخراج شده به صورت غیرقانونی را از سوریه به پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق منتقل کردند؛ این جدیدترین اقدام طرف آمریکایی برای سرقت منابع از این کشور جنگ‌زده محسوب می‌شود.”

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, تجاوز نظامی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سوریه, عراق, گزارش