رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

چین ستیزی، ترفند سیاستمداران انگلیسی برای سرپوش گذاشتن بر افتضاحات داخلی

تارنمای روزنامه چینی گلوبال تایمز نوشت نامزدهای دستیابی به کرسی نخست وزیری در انگیس در تلاش برای ربودن گوی سبقت از یکدیگر در رقابت بر سر اتخاذ مواضع چین ستیزانه هستند و تلاش می کنند با این ترفند انتخاباتی، بر آشفتگی و افتضاح های داخلی، سرپوش بگذارند.

 

 به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، گلوبال تایمز افزود: دو نامزد رهبری حزب محافظه کار که رقبای یکدیگر برای تصاحب کرسی نخست وزیری انگلیس هستند، بر سر این که کدامیک در انتخابات مواضع سختگیرانه تری را علیه چین اتخاذ می کند با یکدیگر رقابت می کنند و ریشی سوناک که تصور می شود از سیاست متوازن علیه چین حمایت کند نیز مواضع تندی را مطرح کرده است.

 

تحلیلگران چینی می گویند سیاست چین در کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس با تغییرات رهبران این کشورها دستخوش تغییراتی قابل توجه نخواهد شد و  تبلیغ درباره «تهدید چین» یکی از بهترین گزینه ها برای سیاستمداران نالایق است تا به بهانه آن شکست های خود در اصلاحات موثر جهت حل مشکلات داخلی را حل کنند. این در حالیست که آنها می دانند چین با افتضاحی که آنها  در داخل به بار آورده و به ویژه مشکلات اقتصادی شان که برای رای دهندگان شان اهمیت زیادی دارد، ارتباطی ندارد.

 

به گفته کارشناسان، حتی اگر سیاستمداران به وضوح درک کنند که بهبود روابط با چین می تواند به آنها کمک کند تا حدی فشار اقتصادی را کاهش دهند و یا آسیب رساندن به روابط چین و انگلیس، در نهایت به اقتصاد بریتانیا آسیب بیشتری وارد می کند،  فضای سیاسی مسموم باعث می شود که سیاستمداران انگلیسی شجاعت یا درایت لازم را برای ایجاد تغییرات موثر نداشته باشند و به جای انتخاب درست، گزینه راحت تر را انتخاب کنند.

 

تحلیلگران می گویند، تشویق به چین هراسی و اجازه به مردم برای باور این که انگلیس باید چین را مقصر بداند و در زمینه چین ستیزی تلاش کند، به ویژه درشرایط فعلی که آنها نگران مسائل داخلی هستند، کاملا بیهوده  است.

 

به گفته آنها، اظهارات سیاستمداران انگلیسی در این مقطع در خدمت اهداف تبلیغاتی آنها است و از این رو، چین نباید آنها را بسیار جدی بگیرد و آنچه که آنها پس از ورود به ساختمان شماره ۱۰ داونینگ استریت (مقر نخست وزیر) انجام می دهند بسیار مهم تر است.

 

روزنامه فایننشال تایمز روز دوشنبه گزارش داد: ریشی سوناک و لیز تراس بر سر این که چه کسی سخت‌ترین موضع را در قبال چین در مبارزه برای  تصدی نخست‌وزیری بعدی انگلیس اتخاذ خواهد کرد، با هم رقابت می کنند.

 

سوناک، وزیر دارایی سابق انگلیس، گفته است «چین بزرگترین تهدید برای انگلیس و امنیت و رفاه جهان در قرن کنونی است» و مجموعه ای از اقدامات را برای کاهش نفوذ پکن در انگلیس پیشنهاد داده است.

 

ژائو لیجیان (Zhao Lijian )، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی معمول در پاسخ به پرسش رسانه‌ها درباره اظهارات تند سوناک علیه چین، گفت که درباره انتخابات رهبری حزب محافظه‌کار انگلس که یک امر داخلی در این کشور است، اظهار نظر نخواهد کرد.

 

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، متحدان لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس گفته‌اند سوناک نسبت به چین دارای مواضع «ملایمی»  بوده و تا همین اواخر قصد داشته برای اولین بار از سال ۲۰۱۹ کنفرانس اقتصادی و مالی انگلیس و چین را برگزار کند.

 

زمانی که سوناک در ژوئیه ۲۰۲۱ وزیر دارایی بود، گفته بود که انگلیس باید روابط تجاری خود را با چین تقویت کند. وی در عین حال  اعتراف کرده بودکه تلاش‌ها برای بازگشایی دسترسی مستقیم به بازارهای خدمات مالی اتحادیه اروپا شکست خورده است. سوناک همچنین علاقه خود را همکاری مالی بیشتر با چین نشان داده است. بنابراین به گفته ناظران،  تصویر او نسبت به چین در مقایسه با تراس کمتر سختگیرانه است.

 

گلوبال تایمز با استناد برگزارش فایننشال تایمز نوشت: با این حال سوناک لحن خود در قبال چین را در آستانه مناظره با تراس تغییر داده است. وی وعده داده از قوانین جدید امنیت ملی برای حفاظت از شرکت های فناوری نوپای انگلیسی در مقابل سرمایه گذاری چین استفاده کند و از یک ائتلاف جدید بین المللی به «سبک و سیاق ناتو» برای مقابله با تهدیدهای سایبری چین بهره بگیرد.

 

کوی هونگجیان، مدیر بخش مطالعات اروپایی در موسسه مطالعات بین‌المللی چین، روز دوشنبه به گلوبال تایمز گفت که برای این دو نامزد، در این مرحله، مهم جلب حمایت نه تنها نخبگان، بلکه اعضای اصلی حزب محافظه کار که ممکن است در مورد سیاست خارجی چندان درک درستی نداشته باشند.

 

تحلیلگران چینی می‌گویند که انگلیس در حال حاضر با مشکلات اقتصادی جدی مواجه است و اگر روابط خود با چین را بدتر کند و روابط تجاری دوجانبه را تحت تاثیر قرار دهد، قطعا انگلیس آسیب بیشتری خواهد دید، بنابراین در طول انتخابات، سیاستمداران می توانند برای کسب رای هر چه می خواهند بگویند. آنها همچنین باید به خاطر داشته باشند که پس از انتخاب شدن چه اولویت هایی دارند و اگر واقعا به وعده های خود عمل کنند چه اتفاقی خواهد افتاد.

 

انگلیس اکنون با مشکلات اقتصادی جدی مواجه است. به گزارش روز چهارشنبه روزنامه  گاردین، نرخ تورم در این کشور بالاترین حد خود در ۴۰ سال اخیر یعنی ۹.۴ درصد رسیده است و ممکن است در اکتبر به ۱۲ درصد برسد.

 

گاردین روز جمعه گزارش داد که اعتصاب برنامه ریزی شده بیش از ۴۰ هزار کارگر شبکه ریلی و بیش از ۱۲ شرکت قطار هفته آینده برگزار خواهد شد و اولین اعتصاب ملی در نوع خود از سال ۱۹۹۵ خواهد بود.

 

به گفته تحلیلگران، رهبر جدید انگلیس نباید با چنین مشکلاتی، دست به اقدامات غیرعاقلانه بزند تا به روابط چین و انگلیس آسیب برساند. بر اساس گزارش تارنمای اروپایی یورونیوز داده های رسمی نشان می دهد در سال ۲۰۲۱، چین با پشت سر گذاشتن آلمان، به بزرگترین بازار واردات انگلیس تبدیل شد، زیرا تجارت کالا با کشورهای عضو اتحادیه اروپا به دلیل برگزیت و همه گیری کووید-۱۹ کاهش یافت.

 

یین ژیگوانگ (Yin Zhiguang) استاد دانشکده روابط بین‌الملل و روابط عمومی دانشگاه فودان، روز دوشنبه به گلوبال تایمز گفت: «سیاست سختگیرانه در برابر چین، راهبردی برای سیاستمداران آمریکایی و انگلیسی جهت سرپوش گذاشتن بر مشکل نظام مند در داخل کشورشان، بی عدالتی و اصلاحات ناموفق است و آنها از این سیاست برای بسیج کردن نیروهای برای هدف قرار دادن به اصطلاح یک تهدید خارجی است. این استراتژی با انتقال قدرت در حزب محافظه کار تغییر نخواهد کرد و صرفاً به دلیل فشارهای اقتصادی متزلزل نخواهد شد.

 

وی افزود: نخبگانی مانند سوناک و تراس با توجه به مشکلات اقتصادی فزاینده در داخل، می‌توانند به استفاده از «تهدید خارجی» برای منحرف کردن توجهات به بی‌کفایتی و شکست خود در انجام اصلاحات معنادار برای اصلاح نظام اجتماعی و اقتصادی مشکل‌ساز خود علاقه بیشتری پیدا کنند.

کارشکنی سنای آمریکا در زمینه خرید انرژی چین از روسیه

سنای آمریکا همزمان با تقویت همکاری‌ها بین مسکو و پکن و ایجاد یک جبهه قوی در مقابل تحریم‌های غرب علیه کرملین، به دنبال اعمال تحریم‌ها بر خرید نفت و دیگر محصولات انرژی چین از روسیه است.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جنوب آسیا, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش, هندوستان

ابتکارهای اقتصادی آمریکا در منطقه اقیانوس هند و آرام محکوم به شکست است

پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز طی گزارشی درباره نشست وزرای ۱۴ کشور عضو چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام نوشت: هر ابتکار اقتصادی در این منطقه که چین مشارکتی در آن نداشته باشد، محکوم به شکست است.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, کره جنوبی

چین و اندونزی، مدل همکاری برد – برد

در سفر کم سابقه رهبر یک کشور خارجی به چین در دوره کرونا، رئیس جمهوری اندونزی به پکن رفت و دو کشور به تقویت، ارتقا و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌هایی چون کشاورزی و امنیت غذایی متعهد شدند.

ادامه

آ. سه. آن, اقتصادی, اندونزی, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

لاوروف: جهان مخالف رویکرد استعماری غرب است

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه کشورهای آفریقایی از اقدامات آمریکا و غرب برای جلوگیری از ایجاد نظم نوین جهانی اطلاع دارند، تأکید کرد: جهان با رویکرد استعماری غرب مخالف است.

ادامه

اتیوپی, اروپا, استعمار, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کنگو, مصر, ناتو