کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که ممکن است غرب پس از انتخابات پارلمانی اقدامات تحریک آمیز جدی در گرجستان ترتیب دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایراکلی گوگاوا، کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که غرب ممکن است پس از انتخابات پارلمانی که در ۲۶ اکتبر برگزار ... کارشناس روابط بینالملل: تلاشهای تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان
رئیسجمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد
رئیسجمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشتساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بینالمللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسمژومارت توقایف رئیسجمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیسجمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد
رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است
رئیس جمهور قزاقستان امروز در دیدار با صدراعظم آلمان اعلام کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان امروز دوشنبه در دیدار با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در شهر آستانه در سخنانی تصریح کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر ... رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است
پوتین: آماده اجرای طرحهای هستهای مشترک با مغولستان هستیم
رئیس جمهوری روسیه پس از گفتوگو با همتای مغول خود گفت: مسکو آماده کمک به مغولستان در زمینه تامین سوخت و همچنین آماده اجرای پروژههای هستهای مشترک است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین گفت: کشور ما مدتهاست که منابع انرژی مورد نیاز خود را به اقتصاد مغولستان ارائه کرده است ... پوتین: آماده اجرای طرحهای هستهای مشترک با مغولستان هستیم
برگماری رئیسجمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده
همانطور که پیشبینی میشد، کارزار پرهیاهوی نمایش انتخاباتی برای به پیروزی رساندن مسعود پزشکیان در مقام رئیسجمهور “اصلاح طلب و مستقل” حتی در ظاهر و کوتاهمدت هم نتوانست “وحدت” مورد نظر خامنهای برای “حفظ نظام” را ایجاد کند. برخلاف ظاهر امر و اخبار تبلیغاتی و نظریهپردازیهای طیف وسیع تحلیلگران دلبسته به جمهوری اسلامی، کل “نظام” ... برگماری رئیسجمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده
ارتش آمریکا پس از کاهش نیروها همچنان ۲ پایگاه بزرگ خود در افغانستان را حفظ میکند
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد، همزمان با اجرای دستورات رئیس جمهوری در حال کنارهگیری آمریکا برای کاهش سطح نیروهای آمریکایی در افغانستان و رساندن آن به ۲۵۰۰ نیرو تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱، پنتاگون برنامههای کاهش نیروها در افغانستان را تایید کرده اما همچنان دو پایگاه بزرگ خود در این کشور جنگزده را حفظ خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، تصمیم ماه گذشته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری در حال کنارهگیری آمریکا برای کاهش نزدیک به نیمی از ۴۵۰۰ نیروی حاضر در افغانستان پیش از آن اتخاذ شد که رهبران ارتش بتوانند برای اجرای کاهش سطح نیروها برنامهریزی کنند و همین امر سوالات بسیاری را درباره ماموریت آتی ارتش آمریکا پس از خروج ترامپ از کاخ سفید در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ بیجواب گذاشته است.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جریان سخنرانی در اندیشکده “موسسه بروکینگز” نخستین جزئیات درباره این کاهش سطح نیروها را اعلام کرد.
وی گفت: آمریکا علاوه بر این دو پایگاه بزرگ، چندین پایگاه ماهوارهای خود را نیز حفظ خواهد کرد.
با این حال ژنرال میلی اعلام نکرد که کدام پایگاهها در افغانستان تعطیل خواهند شد و یا اینکه به دنبال خروج ۲۰۰۰ نیروی آمریکایی از این کشور جنگزده چه تواناییها و ظرفیتهایی از دست خواهد رفت.
وی همچنین از گمانهزنی درباره اینکه جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا چه تصمیمی در این رابطه اتخاذ خواهد کرد، امتناع کرد.
ژنرال میلی گفت: اینکه چه اتفاقی پس از ۲۰ ژانویه رخ میدهد تماما به دولت جدید بستگی دارد.
همزمان با اینکه آمریکا برای خروج بیشتر نیروهای خود از افغانستان آماده میشود، دولت کابل و نمایندگان طالبان روز چهارشنبه به توافق اولیه برای پیشبرد مذاکرات صلح دست یافتند.
این نخستین توافق مکتوب آنها در ۱۹ سال گذشته است که به گفته ژنرال میلی مدتها به بنبست خورده بود چرا که هیچیک از طرفین درگیر نتوانسته بود در میدان مبارزه دیگری را شکست دهد.
ژنرال مارک میلی بر اهمیت مذاکرات صلح تاکید کرد اما اذعان داشت که ایده نشستن با نمایندگان طالبان و مذاکره با آنها از نظر برخی “نفرتانگیز” است.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اظهار کرد: اما حقیقت این است که رایجترین راه برای پایان دادن به شورشها یک راهحل قابل مذاکره تشریک قدرت است.
نیروهای آمریکایی ۱۰ پایگاه خود در افغانستان را ترک کردند
منابع امنیتی افغانستان اعلام کردند ۱۰ پایگاه آمریکا در افغانستان در پی تصمیم واشنگتن برای خروج شماری از نظامیان این کشور از افغانستان تخلیه شد.
همکاری در افغانستان به جای رقابت؛ پیشنهاد چین به آمریکا
چین پس از کنفرانس بینالمللی ژنو به دولت «جو بایدن» پیشنهاد داده است که در افغانستان بطور مشترک همکاری کنند.
افزایش جنایات نیروهای وابسته به سازمان سیا در افغانستان
در پی افزایش جنایات نیروهای وابسته به سازمان سیا در افغانستان مردم این کشور همزمان با خروج نظامیان آمریکایی خواستار منحل شدن این واحدها شدند.
ایندیپندنت: کابل از توافق صلح طالبان با آمریکا فاصله میگیرد
روزنامه انگلیسی زبان ایندیپندنت روز سه شنبه در گزارشی نوشت، با توجه به روند بینتیجه مذاکرات صلح بین افغانها و نوع توافق صلح آمریکا با گروه طالبان، دولت این کشور ترجیح میدهد به تدریج از این توافق عقب نشینی کند.