گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

فجایع ناشی از نبود بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار در عرصه‌های گوناگون تولید، معدن‌ها، پالایش و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی را می‌توان هر روز در اخبار ناگوار سوانح کار مشاهده کرد. مصدوم شدن و جان باختن هر روزهٔ کارگران در حین رفت و آمد به محل کار، در محل ... نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استبداد, استثمار, ایران, ایمنی, بانک جهانی, بنگلادش, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, محیط زیست, هندوستان

گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

پیتر مرتنز، دبیرکل حزب کارگر بلژیک، در سال‌های اخیر یکی از شخصیت‌های مطرح در جنبش کمونیستی در طرح مسئله ضرورت ایجاد روابط نزدیک تر کشورهای «جنوب جهانی» برای مقاومت در برابر هژمونی طلبی کشورهای امپریالیستی بوده است. کتاب جدید او با عنوان “شورش” که چاپ اول آن  در دسامبر ۲۰۲۳ در هلند منتشر شد، فراخوانی ... گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

ادامه

آزادی, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استبداد, استثمار, استعمار, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امپریالیسم, اندونزی, انگلس, بانک جهانی, بریکس, بلژیک, بولیوی, تحریم, ترکیه, جنوب, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فرانسه, فلسطین, کشاورزی, کوبا, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو, نئولیبرالیسم, هندوستان

بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

جلسه امروز اتحادیه اروپا در بروکسل تحت الشعاع کشاورزان معترضی قرار گرفت که برای اعتراض به شرایط خود مقابل پارلمان اروپا تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری فارس؛ «اگر ببینید که با چه تعداد امروز در این‌جا حضور داریم و اگر ببینید که (اعتراضات) سراسر اروپا را فراگرفته، پس باید امیدوار باشیم. شما به ما نیاز ... بحران کشاورزان اروپایی به پارلمان اروپا کشیده شد

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, حقوق بشر, خبر, دهقانی, فرانسه, کشاورزی, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رژیمِ ناتوان از حلِ مشکلات اساسی مردم ادامۀ گرانی مواد اساسی غذائی خصوصاً نان، اجارۀ مسکن، و نیز افزایش تعرفه اینترنت به‌میزان ۳۴ درصد در هفته‌های گذشته، فشار بیشتری بر گردۀ زحمتکشان وارد آورده‌ است. خالی شدن صندوق توسعه ملی به‌دلیل برداشت‌های پی در پی دولت از این صندوق، عدم پرداخت حقوق کارگران و نیز ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, محیط زیست, وکلا

۶ میلیارد متر مکعب آب در سدهای خوزستان ذخیره سازی شد

معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: میزان آورد آب در پشت سدهای خوزستان از ابتدای سال آبی(اول مهر) تا هشتم دی ۱۳۹۷ ، به ۶میلیارد متر مکعب رسید در حالی که این میزان در مدت مشابه پارسال ۱/۸ میلیارد متر مکعب بود.

 

هوشنگ حسونی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با ذخیره سازی این حجم آب در سدهای خوزستان ، میزان ذخیره سازی سدها که ناشی از بارندگی مناسب سال آبی تاکنون بوده به رقم ۱۳میلیارد متر مکعب رسیده است.

 

وی با بیان اینکه از این حجم ذخیره سازی آب سدها تنها پنج میلیارد متر مکعب آن مفید و قابل برنامه ریزی است و بقیه ظرفیت ‘مرده’ سدها است ابراز امیدواری کرد با تداوم بارندگی ها در زمستان و بهار ، میزان ذخایر آب سدها به وضعیت مطلوب برسد.

 

به گفته حسونی زاده ، سد دز با آورد ۱.۸میلیارد مترمکعب ، بیشترین میزان ذخیره سازی را در بین سدهای بزرگ خوزستان داشته است.

 

معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در ادامه افزود: هنوز سدهای خوزستان ظرفیت ۸.۳ میلیارد متر مکعب آب را دارند که با تکمیل ذخیره سازی ، حجم مفید سدهای این استان و سرریز شدن، به ۱۳.۳میلیارد متر مکعب خواهد رسید.

 

وی با بیان اینکه بارندگی های سال آبی جاری برخی نگرانی ها را در بخش کشاورزی و آشامیدنی خوزستان برطرف کرد گفت: چنانچه بارش ها در فصول زمستان و بهار ادامه یابد در تابستان سال آینده مشکلی در تامین آب کشاورزی نخواهیم داشت.

 

بر اساس آمار هواشناسی خوزستان ، در سال آبی جاری ، میانگین بارش تاکنون در استان ۲۴۱ میلیمتر ثبت شده در حالی که در مدت مشابه پارسال کمتر از ۸۰ میلیمتر بود.

 

بارندگی مناسب سال آبی تاکنون در خوزستان ۲ تالاب بین المللی شادگان و هورالعظیم و ۲ تالاب فصلی بامدژ و حمیدی ماهشهر را حیات تازه ای داده است.

 

سدهای دز، کرخه، کارون ۳، گتوند علیا، عباسپور از جمله سدهای مهم استان خوزستان هستند.

 

به گزارش ایرنا پدیده خشکسالی در سال آبی ۹۷-۹۶ که در نیم قرن اخیر در خوزستان بی سابقه بوده است تامین آب بخش کشاورزی و آشامیدنی برخی شهرهای استان را با مشکلات جدی و زیانبار رو به رو کرد.

 

بیشترین خسارت وارده در بخش کشاورزی خوزستان مربوط به محصول راهبردی نیشکر بود که گفته می شود حدود ۴۵ درصد کل مزارع نیشکر بر اثر کمبود آب آسیب دیدند.

علی‌رغم مخالفت کارشناسان و فعالان محیط زیست، دولت آب خزر را به‌استان سمنان، زادگاه روحانی منتقل می‌کند

نماینده سمنان از موافقت دولت با انتقال آب دریای خزر به سمنان خبر داد. نمایندگان استان‌های شمالی گیلان، مازندران و گلستان ولی با انتقال آب خزر به “استان زداگاه رئیس جمهور” مخالفت کرده‌ و آن را “غیرمسئولانه” دانسته‌اند.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

موج بحران آب در پایتخت

اگرچه میزان بارش‌ها در فصل پاییز در پایتخت مناسب بوده اما هم‌چنان نگرانی‌هایی برای وضعیت منابع آبی تهران وجود دارد چراکه تنها یک‌سوم از سال آبی سپری شده و بارش برف است که می‌تواند سرنوشت منابع آبی پایتخت را مشخص کند.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

شهردار تهران: مرگ ۴۵۷۳ نفر درتهران به‌دلیل آلودگی هوا فقط دریک‌ سال!

پیروز حناچی در جریان بازدید از ایستگاه دولت آباد خط شش مترو اظهار کرد: در تهران سالانه ۵۷ هزار نفر به طور طبیعی فوت می‌کنند. فوت ۱۲۰۰ نفر که عمدتا مردان در سنین کار و کودکان بالای پنج سال را شامل می‌شوند که این فوتی ها ناشی از حوادث هم است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

دکتر بشارتی: قاچاق خاک ایران یک فاجعه است

دکتر حسین بشارتی گفت: متأسفانه ادامه قاچاق خاک ایران که از چند سال پیش شروع شده صحت دارد و طی آن یک سری افراد سودجو با بهانه‌های مختلف خاک حاصلخیز کشور را جمع آوری و به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌کنند تا صرف ساخت جزایر مصنوعی شود.

ادامه

ایران, خبر, فساد, محیط زیست