سقوط کارگران بیش از همیشه به زیر خط فقر مطلق

از اسفند ۱۴۰۰ تا امروز (۱۹ فروردین ۱۴۰۳)، قیمت دلار در بازار ایران ۲۴۵ درصد افزایش داشته است اما نرخ افزایش حداقل دستمزد کارگران در همین بازه زمانی فقط ۱۱۹.۳ درصد بوده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، روزهای ابتدای فروردین است و کارگران سرخورده و دلسرد از مذاکرات مزدی؛ علیرغم پافشاری نمایندگان کارگری در شورایعالی ... سقوط کارگران بیش از همیشه به زیر خط فقر مطلق

ادامه

ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, گزارش, معیشت

تجمع کارگران شهرداری کوت‌عبدالله در اعتراض به معوقات مزدی

شماری از کارگران پیمانکاری خدمات شهری و فضای سبزِ شهرداری کوت عبدالله به‌عدم دریافتِ حقوق بهمن و اسفند ماه مقابل استانداریِ اهواز اعتراض کردند. به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران پیمانکاری خدمات شهری و فضای سبزِ شهرداری کوت عبدالله صبح امروز، سه‌شنبه ۱۴ فروردین ماه، در اعتراض به‌عدم دریافتِ حقوق بهمن و اسفند ماه ... تجمع کارگران شهرداری کوت‌عبدالله در اعتراض به معوقات مزدی

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, درمان, عدالت اجتماعی, کارگری, معیشت

«قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

امضا گرفتن به جبر و برخلاف اراده کارگران، مسیر احقاق حق کارگران را مسدود کرده و آنها را در مسیر مطالبه گری با محدودیت مواجه کرده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، «بعد از پایان هر سه ماه، یک قرارداد از پیش نوشته شده مقابل ما کارگران می‌گذارند و از ما می‌خواهند امضا کنیم یعنی به ... «قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

حداقل دستمزد ۱۱ میلیونی در سال ۱۴۰۳ یعنی فقر و فلاکت باز هم بیشتر و گسترده‌تر

مطابق مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۵.۳ درصد افزایش یافت. براساس درصد اعلام شده از سوی صولت مرتضوی، وزیر کار، حداقل دستمزد کارگران، شامل مزد پایه و سایر مزایا و اقلام، در سال ۱۴۰۳، ۱۱ میلیون تومان خواهد بود. طبق ادعای اعضای به اصطلاح ... حداقل دستمزد ۱۱ میلیونی در سال ۱۴۰۳ یعنی فقر و فلاکت باز هم بیشتر و گسترده‌تر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بیانیه, حقوق بشر, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت

مرگ و مصدومیت ۱۱ کارگر در شش حادثه شغلی

طی پنج روز گذشته، ۱۱ کارگر در شش حادثه جداگانه شغلی در شهرهای، ایلام، تهران، مهاباد و زنجان جان خود را از دست داده یا زخمی شدند. به گزارش ایلنا، در حادثه اول که روز چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه در یک واحد شیرینی پزی در شهر ایلام استان کهکیلویه و بویراحمد رخ داد، دست یک ... مرگ و مصدومیت ۱۱ کارگر در شش حادثه شغلی

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, کارگری

۴ میلیارد نفر از حمایت‌های اجتماعی محروم هستند

«گای رایدر» مدیرکل سازمان بین‌المللی کار با صدور بیانیه‌ای در نشست سالانه صندوق بین المللی پول و گروه بانک جهانی نسبت به ضرورت بهبود بحران ناشی از پاندمی کرونا و افزایش حمایت اجتماعی برای اشتغال پایدار هشدار داد.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از سازمان بین‌المللی کار، گای رایدر برای اطمینان از بهبود مولفه‌های انسان‌محور و افزایش قدرت مردم در برابر چالش‌های متغیر بازار کار از دولت‌ها می‌خواهد تا از طرح شتاب‌دهنده این سازمان که برای بهبود روابط کار و حمایت‌های اجتماعی درنظر گرفته شده، حمایت کنند.

 

رایدر معتقد است، توجه به این طرح می‌تواند میزان حمایت‌های اجتماعی را افزایش دهد و زمینه‌های اشتغال پایدار و عادلانه را فراهم کند.

 

مدیرکل سازمان بین‌المللی کار با صدور بیانیه‌ای برای نشست سالانه صندوق بین‌المللی و گروه بانک جهانی یادآور شد که چگونه پاندمی کووید ۱۹ بر آسیب‌پذیرترین گروه‌های اجتماعی به ویژه زنان، کارگران در بخش اقتصاد غیررسمی و کودکان آثار ویرانگاری برجای گذاشته است.

 

وی معتقد است؛ تمامی این گروه‌ها با توجه به شرایط زیستی، اجتماعی و اقتصادی خود با چالش‌های متفاوتی روبرو بوده‌اند؛ اقتصاد کشورهای پیشرفته با در حال توسعه تفاوت فاحشی دارد و این موضوع بر معیشت و سطح زندگی شهروندان تاثیر می‌گذارد. همچنین مولفه‌هایی مثل روند واکسیانسیون، پتانسیل مالی و توانایی دولت‌ها در پاسخگویی به نیازهای شهروندان، شکاف دیجیتالی فزاینده در کیفیت بحران‌ها تاثیر گذاشته است.

 

به گفته رایدر، حدود ۸.۸ درصد از میزان ساعات کار سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ از بین رفته که معادل ساعت کاری ۲۵۵ میلیون کارگر تمام وقت در یک سال است. دولت‌ها اقداماتی برای حفظ سلامت، اشتغال و درآمد مردم انجام داده‌اند اما این میزان برای کاهش آثار مخرب کووید۱۹ مناسب نیست. حدود ۵۳.۱ درصد از جمعیت جهان از برنامه‌های حمایتی محروم بوده‌اند و تنها حدود ۴ میلیارد و ۱۴ میلیون نفر از این حمایت‌ها برخوردار بوده‌اند. زمانِ ابراز همبستگی، افزایش سرمایه‌گذاری برای حمایت اجتماعی جهانی، کار پایدار و برابر جنسیتی فرا رسیده است.

 

مدیرکل سازمان بین‌المللی کار کشورها را تشویق می‌کند که با سرمایه‌گذاری در سیستم‌های جهانی جامع که مطابق با اصول حقوق بشر و استانداردهای بین المللی اجتماعی است، گامی بلند در زمینه ارتقای حمایت‌های اجتماعی بردارند.

 

دهمین کنفرانس بین المللی کار در ژوئن ۲۰۲۱ برگزار شد و نمایندگان کشورهای عضو، سازمان‌های کارفرمایی و کارگری در آن شرکت کردند. در این کنفرانس درباره حمایت اجتماعی و اشتغال پایدار تصمیم گرفت شد و شرکت‌کنندگان تصمیم گرفتند تا ۴۰۰ فرصت شغلی تا پایان سال ۲۰۳۰ ایجاد کنند.

 

سازمان بین‌المللی کار در نظر دارد تا در نیمه نخست سال ۲۰۲۲، مجمع عمومی خود را با هدف بررسی پیشرفت و افزایش تعهدات برای حمایت‌های برنامه‌های انسان‌محور از طریق ابتکارات مشترک و تقویت ترتیبات یین‌نهادی سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای انجام دهد.

کارشناس اقتصادی؛ مسئولانی که حذف ارز ۴۲۰۰ تومان را پیشنهاد می‌دهند، کارگزاران مافیای پرقدرت هستند

یک استاد اقتصاد بیان کرد: مسئولان حامی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حافظان منافع مافیای اقتصاد ایران هستند که هم در مجلس و هم در سازمان برنامه و هم در دولت پراکنده شده‌اند و در تمام نهادهای اقتصاد نفوذ و قدرت دارند اما باید توجه داشته باشند این اقدام را در شرایطی که انجام می‌دهند تمام ... کارشناس اقتصادی؛ مسئولانی که حذف ارز ۴۲۰۰ تومان را پیشنهاد می‌دهند، کارگزاران مافیای پرقدرت هستند

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فساد

با حاکمیت مطلق پیمانکاران بر عرصه‌ی روابط کار «حق غذا»ی کارگران نیز حذف شد

به گفته کریمی، ورود بی‌امان پیمانکاران به عرصه‌ی روابط کار، یکی از دلایل اصلی از میان رفتن مزایای عرفی از جمله «حق غذا»ست؛ کارفرمایان پیمانکار مدعی هستند هیچ مسئولیتی در ارتباط با تغذیه کارگران زیرمجموعه خود ندارند و تنها یک دستمزد ناکافی را گاهاً با ماه‌ها تاخیر می‌پردازند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش