گرامی باد اول ماه مه ۲۰۲۴ روز مبارزه و جشن طبقه کارگر

همچون دیگر نقاط جهان، ما نیز در گوتنبرگ روز اول ماه مه را گرامی می‌داریم. از سال ۱۸۹۰ میلادی، کارگران همواره این روز را با خواست ۸ ساعت کار در روز، جشن گرفته‌اند. در دو سال اخیر، مردم سوئد شاهد آن بودند که چطور افزایش ده ساله‌ی دستمزد واقعی آن‌ها دود شده و به هوا ... گرامی باد اول ماه مه ۲۰۲۴ روز مبارزه و جشن طبقه کارگر

ادامه

آمریکا, ارتجاع, امپریالیسم, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوئد, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صهیونیسم, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, عراق, فقر, فلسطین, ناتو

خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

با توجه به بحران‌های فراگیر اقتصادی-اجتماعی و زیست‌محیطی، رشد فاشیسم در جهان، و با در نظر گرفتن آنچه در اوکراین و غزه و سودان می‌گذرد، به‌ویژه با توجه به اقدام تروریستی دولت فاشیستی اسرائیل در حمله به ساختمان‌های متعلق به سفارت جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه و سپس پرتاب صدها پهپاد و موشک توسط ... خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, استثمار, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, انگلیس, اوکراین, ایران, بریکس, پاکستان, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, زنان, سرمایه‌داری, سودان, سوریه, سیاسی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فقر, فلسطین, کمونیسم, لنین, محیط زیست, مقاله, منافع ملی, نئونازیسم, نسل‌کشی

افشا نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد رژیم از سوی دیوان دادگستری لاهه

تلویزیون اسرائیل امروز چهارشنبه نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد این رژیم از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه را افشا کرد. به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل امروز در گزارشی به نقل از برخی مسوولان در لاهه اعلام کرد، صدور چنین دستوراتی همانند این اقدام چشمگیر، ... افشا نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد رژیم از سوی دیوان دادگستری لاهه

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, افغانستان, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, فلسطین, گزارش, هلند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

وزیر خارجه اسپانیا خواستار استقرار آتش‌بس در غزه و عدم عملیات نظامی اسرائیل در رفح شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نبود آینده‌ای روشن پیش روی فلسطینیان و ادامه اشغالگری‌های اسرائیل در نهایت منجر به وقوع حمله هفتم اکتبر شد. اکنون برخی کشور‌های اروپایی در تلاش هستند با ایجاد امید در میان فلسطینیان از جمله آینده ... هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, تروریسم, جنوب اروپا, خاورمیانه, فلسطین, لبنان, مالت

۴ شهید و ۳۱۶ زخمی در جریان تظاهرات میلیونی بازگشت در غزه

تظاهرات میلیونی “بازگشت” در نوار مرزی غزه با حضور گسترده و هرچه باشکوه‌تر فلسطینیان اعم از زنان، مردان و کودکان برگزار شد. در جریان این تظاهرات چهار تن شهید و ۳۱۶ تن نیز در نزدیکی دیوار حائل در شرق غزه به ضرب گلوله و شلیک گازاشک‌آور زخمی و و دچار حالت خفگی شدند. روز گذشته فلسطینی‌ها چهل و سومین سالگرد روز زمین و اولین سالگرد تظاهرات “بازگشت و شکستن محاصره” را برگزار کردند.

 

به گزارش ایسنا، ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل همانند همیشه اقدام به سرکوب وحشیانه این تظاهرت مسالمت‌آمیز کرد.

 

طبق گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، بنابر بیانیه وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در مجموع چهار فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی شهید شده و ۳۱۶ نفر دیگر هم زخمی شدند.

 

یکی از شهدا محمد جهاد سعد جوان ۲۰ ساله است که صبح شنبه قبل از آغاز تظاهرات میلیونی بازگشت در شرق غزه به شهادت رسید.

 

در جریان تظاهرات میلیونی بازگشت نیز نضال عماره و تامر هاشم ابو الخیر دو نوجوان ۱۷ ساله فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی شهید شدند. همچنین به گفته وزارت بهداشت، بلال محمود شعبان ابوجاموس ۱۷ ساله از ساکنان بنی سهیلا در شهر خانیونس در جنوب غزه نیز براثر شدت جراحت ناشی از گلوله نظامیان اسرائیلی به شکمش در جریان تظاهرات میلیونی بازگشت به شهادت رسید.

 

در مجموع ۳۱۶ نفر هم در این تظاهرات مصدوم و زخمی شدند که حال ۱۳ نفر از آن‌ها وخیم است.

 

۲۶ نفر از مجروحان کودک، هشت نفر زن، ۹ نفر پرستار و چهار نفر نیز خبرنگار هستند.

 

روز شنبه، ۳۰ مارس که فلسطینیان آن را “یوم‌الارض” می‌دانند در واقع سالگرد وقایعی است که در سال ۱۹۶۷ میلادی رخ داده است اما سال گذشته، گروهی از فلسطینیان تصمیم گرفتند که در یک راهپیمایی گروهی موسوم به راهپیمایی “بازگشت و شکستن محاصره” در این روز وارد سرزمین‌های اشغالی شوند.

 

در جریان تظاهرات و راهپیمایی روز شنبه تنش قابل ملاحظه‌ای در منطقه دیده می‌شد و سربازان اسرائیلی نیز با شلیک گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی تلاش کردند تا فلسطینی‌ها را متفرق کنند. با این حال تعداد قربانیان فلسطینی از همیشه کمتر بود. در یکی از آخرین موارد حضور فلسطینی‌ها در نزدیکی مرزهای اسرائیل که بعد از انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس رخ داد، بیش از ۶۰ فلسطینی کشته شدند.

 

اما این‌بار، میانجی‌گران مصری از چندین روز زودتر تلاش کردند تا با برقرار کردن تماس‌هایی بین گروه حماس و اسرائیل از کشتار فلسطینیان جلوگیری کنند.

 

در روز شنبه گروهی از مصری‌هایی که در این مذاکرات حضور داشتند، خود به مناطق مرزی رفتند تا بر روند تحولات این روز نظارت کنند.

 

روز جمعه مقام‌های حماس اعلام کردند با اسرائیل به تفاهمی دست یافته‌اند که در نهایت می‌تواند به سبک‌تر شدن محاصره اقتصادی غزه منجر شود.

 

ظاهرا یکی از شروط این توافق این بوده که معترضین با آرامش در پشت مرزهای اسرائیل به اعتراض دست بزنند.

 

گزارش‌های منتشر شده از نوار غزه در روز شنبه حاکی بود که معترضین فلسطینی به طور کلی از حصارها و سیم‌خاردار مرز غزه و سرزمین‌های اشغالی فاصله داشتند و برخلاف موارد قبلی تلاش نمی‌کردند که وارد مناطق اشغالی شوند.

 

در شرق شهر غزه که گروه کوچکی از جوانان تلاش کردند حصارهای مرزی را بشکنند با گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی به عقب رانده شدند.

 

در مواردی نیز برخی معترضین به سوی نیروهای اسرائیلی سنگ پرتاب کردند.

 

به گفته ارتش اسرائیل، ۴۰ هزار نفر از نیروهای ضد شورش اسرائیلی در سراسر مرز با غزه مستقر شده بودند.

 

این رژیم می‌گوید که عده‌ای از معترضین به سوی نیروهای نظامی آن مواد منفجره پرتاب کردند.

 

این نخستین سالگرد اعتراض‌هایی بود که در روز ۳۰ مارس سال گذشته با نام “راهپیمایی بزرگ بازگشت” برگزار شد و به شکل هفتگی تداوم یافت. در جریان آن اعتراض‌ها بیش از ۲۰۰ فلسطینی و یک سرباز اسرائیلی کشته شدند.

 

دور تازه تنش میان دو طرف از پنج روز پیش (روز دوشنبه هفته گذشته) آغاز شد که پرتاب راکت توسط فلسطینیان غزه به مجروح شدن هفت اسرائیلی در روستایی در شمال تل‌آویو منجر شد. این حمله موجب شد تا بنیامین نتانیاهو سفرش را به واشنگتن نیمه‌کاره رها کند به سرزمین‌های اشغالی بازگردد.

 

در این راستا شبکه الجزیره گزارش داد، توپخانه ارتش اسرائیل یک مرکز دیده‌بانی مقاومت فلسطین در شرق دیر البلح در مرکز غزه را هدف گرفت که تنها خسارات مادی برجای گذاشت و تلفاتی نداشت.

 

ارتش این رژیم مدعی اصابت پنج راکت از غزه به مجتمع شهرک‌نشین اشکول شده بود که خسارات مالی و جانی نداشت.

میشل عون: روسیه توانسته «توازن قوا» در خاورمیانه را حفظ کند

رئیس جمهوری لبنان تأکید کرد که اقدامات روسیه نه تنها باعث حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه شده، بلکه توازن نیروها در خاورمیانه را نیز حفظ کرده و در نهایت ثبات در منطقه تقویت شده است.

ادامه

جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, لبنان

ابراز تاسف ۱۴ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از تصمیم ترامپ برای به رسمیت شناختن اشغال جولان

ابراز تاسف ۱۴ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از تصمیم ترامپ برای به رسمیت شناختن اشغال جولان توسط اسرائیل و تاکید آن ها بر سوری بودن این منطقه، بار دیگر آمریکا را در این شورا منزوی کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, امریکا, انگلستان, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, فرانسه, فلسطین, کویت