امضای پیمان همکاری دفاعی میان آلمان و انگلیس

آلمان و انگلیس پیمان «تاریخی» دوستی و همکاری دفاعی امضا کردند. به گزارش ایسنا، فریدریش مرتز، صدراعظم آلمان، و کر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، پیمان «تاریخی» دوستی و همکاری دفاعی بین دو کشور را امضا کردند. امضای تشریفاتی این سند در موزه ویکتوریا و آلبرت در لندن انجام شد. مرتز این روز را «روزی تاریخی» ... امضای پیمان همکاری دفاعی میان آلمان و انگلیس

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, انگلیس, جهان, خبر, فرانسه

«ماکرون» خطاب به نخست‌وزیر انگلیس: میمون مطیع!

یک روزنامه غربی به توهین رئیس جمهور فرانسه خطاب به نخست وزیر انگلیس اشاره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، روزنامه انگلیسی دیلی اکسپرس فاش کرد که امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در جریان سفر اخیر خود به کر استارمر نخست وزیر انگلیس توهین کرده است. وی استارمر را یک میمون ... «ماکرون» خطاب به نخست‌وزیر انگلیس: میمون مطیع!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, انگلیس, جهان, خبر, غرب اروپا, فرانسه

کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده در حال غرق شدن است

سازمان دریانوردی انگلیس از غرق شدن کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده یمن خبر داد. به گزارش ایسنا، سازمان دریانوردی انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد که کشتی هدف قرار گرفته در فاصله ۵۱ مایل دریایی در جنوب غرب الحدیده یمن در حال غرق شدن است. این سازمان اشاره کرد که خدمه کشتی آماده ... کشتی هدف قرار گرفته در جنوب غرب الحدیده در حال غرق شدن است

ادامه

انگلس, جهان, خاورمیانه, خبر, غرب اروپا, یمن

خیز کوربین برای بازگشت به خط مقدم سیاست انگلیس

«جرمی کوربین» رهبر سابق حزب کارگر انگلیس که پس از اختلافات شدید با رهبری جدید حزب بر سر مسائل مرتبط با فلسطین و اسرائیل، از حزب کنار گذاشته شد، از آغاز روند تشکیل یک حزب سیاسی جدید خبر داد؛ اقدامی که از نگاه ناظران گامی تازه و موثر برای بازگشت او به خط مقدم سیاست ... خیز کوربین برای بازگشت به خط مقدم سیاست انگلیس

ادامه

آمریکا, اسراییل, انگلیس, سرمایه‌داری, غرب, غرب اروپا, فقر, فلسطین, گزارش

آلمان آموزش نظامیان اوکراینی برای کار با موشک‌ تاروس را بررسی می‌کند

صدراعظم آلمان می‌گوید با ولودیمیر زلنسکی در مورد آموزش احتمالی اوکراینی‌ها برای استفاده از موشک‌های تاروس صحبت کرده است. به گزارش ایسنا، «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان گفت که با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در مورد امکان آموزش نظامیان اوکراینی برای استفاده از موشک‌های کروز تاروس ساخت آلمان صحبت کرده است. مرتس در پاسخ به سوالی ... آلمان آموزش نظامیان اوکراینی برای کار با موشک‌ تاروس را بررسی می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپای مرکزی, انگلیس, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

۲ کشته، ۶۰۰ زخمی و ۱۳۰ بازداشتی در سرکوب اعتراضات مردم فرانسه

ده‌ها هزار تظاهرکننده در مخالفت با افزایش قیمت سوخت، ارزاق عمومی و کرایه خانه‌ چندروز است به خیابان‌ آمده‌اند.

 

پاریس قبل از ظهر شنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) بار دیگر صحنه درگیری تظاهرکنندگان موسوم به “جنبش جلیقه زرد” و ماموران پلیس این کلان شهر بود. ماموران پلیس با استفاده از ماشین‌های آب‌پاش و گاز اشک‌آور تظاهرکنندگان را متفرق کردند.

 

صدها نفر علیه طرح‌های اصلاحی امانوئل مکرون‌، رئیس جمهوری فرانسه، از جمله در ارتباط با گران شدن قیمت سوخت و ارزاق عمومی تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان در گردهمایی روز شنبه با ماموران امنیتی پاریس درگیر شدند.

 

تظاهرکنندگان سعی می کردند با عبور از مانع‌های ایجاد شده توسط پلیس، خود را به کاخ الیزه برسانند. آنها در حالی که سرود ملی فرانسه را می خواندند، پلاکاردهایی با خود حمل می کردند که روی‌ آنها از جمله نوشته شده بود: ” مکرون-استعفا” یا “مکرون- دزد”.

 

تظاهرات علیه طرح های اصلاحی مکرون یک هفته است که در سراسر فرانسه ادامه دارد. تظاهرکنندگان با بستن خیابان‌ها، پمپ بنزین‌ها و فروشگاه‌ها در امور شهرها اختلال ایجاد می‌کنند.

 

در پی این تظاهرات سراسری تاکنون دو شهروند فرانسه کشته و صدها نفر نیز زخمی شده‌اند. کریستف کاستانر، وزیر کشور فرانسه، در ارتباط با شمار زخمی‌های تظاهرات سراسری گفت تا روز جمعه ۳ آذر (۲۴ نوامبر) ۱۳۶ مامور پلیس و ۶۰۰ شهروند غیرنظامی این کشور زخمی شده‌اند.

 

گفته می‌شود چندین تظاهرات دیگر نیز در فرانسه برنامه‌ریزی شده‌اند. دولت فرانسه برای مقابله با تظاهرکنندگان در پاریس پنج هزار پلیس را به حالت آماده باش درآورده است. بسیاری از این تجمع‌ها بدون ثبت‌نام رسمی انجام می‌شوند و همین امر نگرانی ماموران امنیتی را برانگیخته است.

 

مقامات امنیتی فرانسه نگران آن هستند که افراط گرایان راست‌ و چپ‌ از این تظاهرات سوءاستفاده کرده و در جریان تظاهرات به تخریب دست زنند.

 

پلیس پاریس مناطقی از این شهر چون محدوده کاخ الیزه را به روی تظاهرکنندگان بسته است و آنها اجازه ورود به این مناطق را ندارند.

 

پلیس فرانسه روز جمعه ۳ آذر (۲۴ نوامبر) موفق شد پس از کوشش‌های فراوان یکی از اعضای جنبش جلیقه زرد را دستگیر کند. این مرد ۴۵ ساله مواد منفجره‌ای به خود بسته بود که ضامن آن نزدیک گردن‌اش قرار داشت.

 

این مرد پس از ساعت‌ها مذاکره سرانجام حاضر شد خود را به ماموران پلیس تسلیم کند. گفته می‌شود این مرد در نظر داشت با این اقدام امکان گفت‌وگوی امانوئل مکرون‌، رئیس جمهوری فرانسه، با نمایندگان تظاهرات را فراهم کند.

 

جنبش جلیقه زرد به حزبی سیاسی مربوط نیست و از فعالیت شهروندان در شبکه‌های اجتماعی بوجود آمده است.

 

«جلیقه زرد» ها چه کسانی هستند؟

 

شهروندان فرانسوی که در اعتراضات سراسری علیه افزایش مالیات سوخت از روز ۱۷ نوامبر در خیابان‌ها و بزرگراه‌های شهرهای مختلف فرانسه شرکت می‌کنند خود را «جلیقه زرد»ها نام نهاده اند. «جلیقه زرد»، جلیقه‌ای به رنگ زرد شبرنگ است که طبق قوانین راهنمایی و رانندگی در فرانسه هر خودرو باید به آن مجهز باشد تا در صورت نقص فنی و توقف خودرو در میان بزرگراه ، صاحب خودرو باید جلیقه زرد رنگ را بر تن کند.

 

«جلیقه زرد» ها بیشتر شهروندانی هستند که با وجود کار و درآمد، در گذران زندگی و معاش به مشکل برمی‌خورند. کارمندان، کارگران و خانواده‌هایی که در حومه شهرهای بزرگ یا مناطق روستایی زندگی می‌کنند و برای رفت و آمد و زندگی روزمره به خودروی شخصی وابسته هستند.

 

جنبش «جلیقه‌ زرد»‌ها با اعتراض به افزایش قیمت سوخت آغاز شد اما اکنون این جنبش اعتراضی تبدیل به جنبشی علیه مالیات شده است. جنبشی که به گفته تحلیل‌گران اولین و مهم‌ترین چالش فراحزبی برای دولت ماکرون محسوب می‌شود.

 

طبق آخرین نظرسنجی‌ها ۶۹ درصد از شهروندان فرانسه از جنبش اعتراضی «جلیقه زرد» ها حمایت می‌کنند. همین طور بیش از ۵۰ درصد از رای دهندگان به ماکرون در انتخابات رییس جمهوری نیز از این اعتراضات حمایت می کنند.

 

نیکول اولو، وزیر پیشین محیط زیست که در تابستان به علت اختلافش با رویکردهای دولت استعفاء داده بود، شب گذشته بالاخره سکوت را شکست و در مصاحبه ای تلویزیونی با قبول مسئولیت در برابر «جلیقه زرد» ها گفت: «من هفته های قبل از استعفاء بی وقفه تلاش کردم تا برای اقشار کم درآمد، کمک هایی در نظر گرفته شود اما کسی به حرف من گوش نداد و دلیل رد پیشنهادات من را محدودیت بودجه اعلام کردند.»

 

افشای دخالت کارشناسان فرانسوی در کلاهک شیمیایی «النصره» در ادلب

منابع آگاه نزدیک به فرماندهان «گروههای مسلح» حاضر در ادلب اعلام کردند که تروریست‌ها مقادیر زیادی مواد شیمیایی سمی در اختیار کارشناسان فرانسوی قرار دادند تا این مواد را در موشک‌های تروریست‌ها قرار دهند.

ادامه

امریکا, انگلستان, ترکیه, تروریسم, جهان, خبر, روسیه, سوریه, شمال غرب آسیا, فرانسه